Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-6

• 104 349
  • 804
  •   1
Отговори
# 630
Всъщност не бях сигурна как да го нарека... Thinking Минават само хора от там. Блокът е голям и го има този тунел, за да се мине зад блока без да го заобикаляш целия.
А как ще топлиш това жилище? Бъди сигурна, че е неотопляемо, на пода трябва да се направи (от външна страна) минимум 12 см топлоизолация, замазка, мазилка, дори по-добре 20 см.

# 631
  • Sofia
този блок да не е в Хиподрума Wink

# 632
Панелните са по-студени според мен. Дай повече характеристики и на двете, за да може да коментираме.

# 633
  • Sofia
Като се направи хубава вътрешна и външна изолация си става доста топло панелното жилище....Живея в такова,дори е на последен етаж и е външен и чак сега пуснахме парното.
Но такъв дом с тунел/преход под него не бих избрала Naughty
Тук,където живея има два такива,минавам със страх под тях....Тавана,т.е.пода е с дупки,напукан,как колоните издържат тази тежест, не знам Thinking

# 634
  • София
Панелата е на седми етаж от осем, вътрешен. Изложение ЮИ-СЗ. ЕПК-то е на втори етаж, същото изложение. Има ли някой опит с подобно жилище ? Освен това епк-то е на по-оживено място в квартала, но две от стаите са СЗ, откъдето минава и трамвай. Пред панеления пък има висок блок. Кварталът е Красна поляна 3. По принцип и с квартала направихме компромис и пак не намираме желаното жилище...

# 635
Аз съм за ЕПК. Но виж дали изобщо ще имате слънце на втори етаж.

# 636
  • София
ЕПК-то да не е до пазара Димитър Петков  Wink? Ние гледахме едно точно такова. Имаше много библиотеки и книги в апартамента. От известно време се продава и му и понамалиха цената.
За мен минусите там бяха, че е доста мрачен апартамент, не ми хареса изложението - имаше си доста север и някаква част изток и имаше доста външни части - като този тунел. Прекалено е шумно там покрай трамвая, пазара и кръстовището и лично аз бих се притеснявала за детето - как ще пресича. Не видях и много места за паркиране. Иначе плюсовете, че стаите бяха с добри размери, имаше си трапезария също с добри размери, в която може да се канят гости, имаше паркет, ако не греша и цената е добра.

# 637
Високият блок пречи ли да влиза слънце, при положение че панелният апартамент е на седми етаж?
Аз шум не харесвам и затова трамваи и оживени места за живеене ме отблъскват, но това е индивидуално.
Панелът е изцяло вътрешен, ако е среден за входа. Ако са много входове, долепени един до друг и е краен във входа, тази стена не е вътрешна. Между панелите на два входа оставяли място.

# 638
  • София
Zazu, като нищо да е същия ап. Но пазарът е Красна поляна, а не Д. Петков. И на мен ми се струва, че ще шумно там, а и мрачно. Панелът е на по- тихо място, но още не сме ходили на оглед. Благодаря за коментарите.

# 639
  • София
Живяла съм в тухла, панел и ЕПК.
Харесва ми последното - най-топло ми е тук. С външни стени без изолация и стара дограма сме. Парното работи от есента до спирането на 2,5 степен.
Панела беше среден, източен - също е топло, но много се чуваше от съседите.
Тухлата беше гадна - студ, шум, нямаше слънце заради дървета.
Но над тунела ще трябва солидна изолация на пода.

# 640
И ние сме в ЕПК, само в стаята на децата( бившия хол) в най-големия студ пускам парното на 3,5, не че не могат да спят и на по-студено, но с парното става около 23 градуса, както сме си свикнали. В другите стаи не пускаме нищо и пак е толкова. Преди това живеехме в тухлен апартамент, горе долу същото беше, но доста по-шумно, което ме изненадва, но да кажем че явно е до съседи Simple Smile
Пред панел и друго винаги бих избрала друго- при равни други условия.
Трамвая си е фактор. - за шума, но пък + за придвижване Simple Smile
Аз мисля че панелите специално в Красна поляна са в лошо състояние и прекалено скъпи. Иначе там има много ЕПК сгради, дори и по-ниски.

# 641
Има много цигани там.

# 642
  • Резерват "Северозапад"
Следя темата от 3-4 години Peace и много неща ми се изясниха от нея, за което благодаря на пишещите Heart Eyes. Преди нова година и ние се хвърлихме с главата надолу Wink и капарирахме апартамент на зелено. Знам, че е рисковано, но цената си каза думата, а и приятел, близък на инвеститора ни насочи. Живот и здраве 2017 ще имаме наше жилище. Преценихме с мъжа ми, че нямаме сили за нещо добро в по-хубавите квартали и затова се спряхме на ново в по-непрестижен. Близо е до училището на детето, ще има метро след 3-4 години на 300-400 метра, сравнително уредено е. Минуси има доста - самолетите минават ниско, казват, че е мъгливо, но това не ме плаши Mr. Green - цял живот съм живяла на Дунава, единствено не знам какво е положението с 'братята'.

# 643
Следя темата от 3-4 години Peace и много неща ми се изясниха от нея, за което благодаря на пишещите Heart Eyes. Преди нова година и ние се хвърлихме с главата надолу Wink и капарирахме апартамент на зелено. Знам, че е рисковано, но цената си каза думата, а и приятел, близък на инвеститора ни насочи. Живот и здраве 2017 ще имаме наше жилище. Преценихме с мъжа ми, че нямаме сили за нещо добро в по-хубавите квартали и затова се спряхме на ново в по-непрестижен. Близо е до училището на детето, ще има метро след 3-4 години на 300-400 метра, сравнително уредено е. Минуси има доста - самолетите минават ниско, казват, че е мъгливо, но това не ме плаши Mr. Green - цял живот съм живяла на Дунава, единствено не знам какво е положението с 'братята'.
кв. Левски, Суха река ? Зависи къде точно си, бразилци в повече се намират в някои части в повече, в други по-малко...

# 644
  • Резерват "Северозапад"
Сухата река, близо е до Билата, в съседния блок има сладкарница Неделя Laughing....

Общи условия

Активация на акаунт