Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-6

• 104 264
  • 804
  •   1
Отговори
# 795
Аз хич и не мисля да споря с госпожата. Просто това отношение по повод обществения транспорт много ми бърка в здравето. Дори мои познати, които считам за умни, разсъдливи хора не се возят в метро, защото "можели да си позволят" такси/личен превоз и т.н.  ooooh! ами то не е до позволяване само... иди обяснявай.

# 796
Защо това не го кажете на кмета на Лондон, който ползва метро.
А вие возили ли сте се на метрото в Лондон? Честно казано не знам как изобщо могат да се сравняват метрото с Лондон и нашето...
И на мен ми се иска да използвам градски транспорт, но истината е, че градският ни транспорт е пълна скръб и който може да си позволи кола трябва да е луд, за да го използва.

Веднага ще ви дам пример за прекрасния ни градски транспорт - преди година реших да използвам рейс 88 и да се повозя както казвате вие. Бях си свалил приложение за телефона, което казва кога ще дойде рейса. Когато бях на спирката приложението показваше, че до 2-3 минути ще дойде рейс. Е познайте - не дойде. След това приложението показа, че ще дойде рес след 15 минути - ами пак не дойде. Тогава вече не издържах и се прибрах до вкъщи да си взема колата. От тогава на рейс не съм се возил и се надявам никога да не ми се налага да се возя.

# 797
  • София
Аз съм се возила в Брюксел и тук. Предпочитам нашето метро  Peace. И не виждам какво му е на транспорта. Периодично вкарват нови автобуси. По доста линии се чака съвсем прилично време между два автобуса - по няколко минути. Поставиха табла, указващи след колко време идва даден автобус (тролей и т.н.). Има бус ленти и това помага на спазването на графика.
Вече по много от линиите може спокойно да се качи детска количка, което не беше така преди години, когато аз трябваше да придвижвам такава из града.
Иначе недоволни винаги ще има.

# 798
Защо това не го кажете на кмета на Лондон, който ползва метро.
А вие возили ли сте се на метрото в Лондон? Честно казано не знам как изобщо могат да се сравняват метрото с Лондон и нашето...
И на мен ми се иска да използвам градски транспорт, но истината е, че градският ни транспорт е пълна скръб и който може да си позволи кола трябва да е луд, за да го използва.

Возила съм се на метрото в Лондон, но май ти не си Simple Smile Метрото в София е по-ново и по-хубаво, което не значи, че в Лондон е лошо, просто е най-старото метро в света (мисля, или поне в Европа).  И естествено, лондонското има много повече линии, но все пак ЛОндон е 5 пъти по-голям от София.

Иначе за автобусния транспорт в София има какво да се желае, а и влизаш в същите задръствания, както с колата.  Но ако направят такса за влизане в центъра и зони навсякъде, и солен годишен данък за колата, тогава и такива като тебе ще станат по-малко. Или поне ще има повче пари в хазната Simple Smile

zazu1  Peace  Недоволни ще има, въпросът е общинските власти да са на мястото си и да ограничават трафика с икономически мерки. Което и се случва, макар и бавно.

# 799
  • In the shadows of my mind
Ползвала съм метрото в Лондон, Париж, Рим и още няколко държави. Единственият плюс на чуждите спрямо нашето е, че мрежата е вече построена и буквално може да стигнеш навсякъде, докато нашето има 2 лъча и несравнимо по-малко на брой спирки. Иначе във всички градове съм била на спирки, които миришат неприятно, мръсни са, тесни са, пълни са / празни са, и прочие, и прочие... Пробвайте италианската железница, надземна и подземна, и тогава кажете, че нашето метро е ужасно  Sick
Относно автобусите - същата работа. Но пък определено виждам промяна последните години - напр. преди време 413 беше някакъв кошмар, сега са нови автобуси Simple Smile И табелите обикновено са верни.

Дали с автомобил или с градски транспорт е решение, което всеки взема на база на своето светоусещане, възможност и предпочитание. Светът е пъстър, не може да се обобщава на кило Simple Smile

И да се върнем на пазара на недвижимите имоти все пак. Някой, който е правил сделка скоро, за около 100 хил. евро може ли да ми кажете колко ще излязат таксите по прехвърляне, нотариус и проие? Намерих един калкулатор онлайн, но не съм много уверена в неговите данни.

# 800
Аз хич и не мисля да споря с госпожата. Просто това отношение по повод обществения транспорт много ми бърка в здравето. Дори мои познати, които считам за умни, разсъдливи хора не се возят в метро, защото "можели да си позволят" такси/личен превоз и т.н.  ooooh! ами то не е до позволяване само... иди обяснявай.

За това си напълно права!

# 801
Дали с автомобил или с градски транспорт е решение, което всеки взема на база на своето светоусещане, възможност и предпочитание. Светът е пъстър, не може да се обобщава на кило Simple Smile

Като цяло споделям мнението ти с изключение на това. Има достатъчно много хора, които "могат да си го позволят", без да се замислят за това, че допринасят за задръстванията, паркираните по тротоара коли и мръсния въздух. Затова мисля, че трябва да има сериозни икономчиески санкции, които да спомогнат за повишаване на съзнателността Wink

А, по въпроса за метрото - и там (Лондон, Париж и Рим) не можеш да стигнеш навсякъде, има достатъчно квартали, които не са покрити. Просто тези градове са много по-големи от София.

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 15:22 от Анонимен

# 802
Момичетата са казали за метрото по европейските градове, но и аз да кажа - возила съм се в Лондон, возила съм се и в други столици на Европа, нашето е най-хубаво според мен. Автобусите се стараят поетапно да ги подменят. Това е за София, в другите градове е възможно да е доста по-лошо, за съжаление  Sad

# 803
  • София
Направих Нова тема
Заповядайте в нея и нека запазим добрия тон в нея Peace

# 804
Здравейте, не съм сигурна дали въпросът ми е за тук, ако не е - извинявам се. Предстои ми взимане на ипотечен кредит за купуване на апартамент, като отделно ще платя и пари на ръка. Общата сума е 85 хил. лв (60 хил. ще е с кредит). Може ли да ми кажете колко горе-долу ще са нотариалните такси? Гледах няколко калкулатора в нет-а, но ми дават разлики 1000-2000лв  newsm78... чух, че имало разлика между обикновена покупка и такава с ипотека...

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт