Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-6

• 104 269
  • 804
  •   1
Отговори
# 750
Добре, щом има жилищен комплекс значи са направени изследвания на терена ( дори и по тошово време да е било),пък и нали има все пак изисквания. Щом са дали разрешително за строеж значи не е толкова зле. Така си мисля.

Дано са преодоляли проблемите, дано ....
Ама как?
Чувала съм и аз, че е било забранено застрояването там. Трудно ми е да повярвам, че с годините са вложили средства, за да се справят адекватно с проблема.

# 751
  • София
Естествено, че проблема си седи. Просто е замаскиран за известно време.
А и всеки решава сам за какво да си дава парите.

# 752
  • София
Кога най-вървят имотите [парцели до София], за да знаем каква цена да сложим в обявите сега? Зимата май е слаб сезон за такива сделки?  newsm78

# 753
Кога най-вървят имотите [парцели до София], за да знаем каква цена да сложим в обявите сега? Зимата май е слаб сезон за такива сделки?  newsm78

Парцелите Поскъпнаха доста и ще поскъпват , защото софиянци бягат от София !
хората с възможности не живеят в апартамени !

Парцелите скоро ще достигнат предкризисните нива !
Парцелите винаги са Скъпи , защото са за хора с възможности !
всичко Поскъва сериозно

# 754
Добре, щом има жилищен комплекс значи са направени изследвания на терена ( дори и по тошово време да е било),пък и нали има все пак изисквания. Щом са дали разрешително за строеж значи не е толкова зле. Така си мисля.

Мила с пари в днешно време строят и там където не е редно - просто някой строители си плащат. Тъй като в региона от скоро има и метро жилища са търсено ОБАЧЕ - старите софиянци знаят, че мястото е мочурище, има и карти които са публични, които показват, че е активно свлачище. Хората, които имат апартаменти там дори и на 6-7 етаж имат мухъл по стените от подпочвените води, след катос тига до последен етаж представете си какво е на ниските.

Не знам дали сте минавали по ул.Могилата /покрай Зоопарка към Хладилника/. Там има нови кооперации, затънали в мухъл и влага до 2-я етаж. Там винаги е било мочурище, направо се чудя как изобщо строят и кой ги купува тези жилища.  newsm78

# 755
  • In the shadows of my mind
Купуват ги хора, които не ги обмислят тези неща. Такива хора - колкото щеш, особено от провинцията, които не са запознати с районите, с проблемите им, с обстановката като цяло. Нищо против хората от провинцията  Peace и аз съм от там Simple Smile , но, когато ще влагаме спестяванията и ще се забиех с хиляди в заем, проучвам всичко, чета, търся информация и т.н. Но много хора не го правят. Харесва им района, лято е, сухо е, светло е, топло е, жилището е понапудрено и изглежда добре, брокерите го хвалят и хоп - сделката е готова. После се чудят какво да правят, купуват обезвлажители, пръскат със Саво и, ако могат, продават и отиват на друго място...

# 756
И аз имам познати, живеещи в ново блокче на Киприян, строено от една от големите фирми - често се оплакват как им се наводнява мазето и от влага в апартамента наистина  Peace  Те отдават проблемите с влагата на кофти качество на строителство. Според мен повечето хора с такъв проблем също мислят, че проблемът е със строителството, мислят техния блок/апартамент за изолиран случай и т.н. и наливат средства периодично за да оправят пораженията в дома си. Не мислят, че проблемът е с целия район, особено ако мястото им харесва много по други параграфи - транспорт да речем.

# 757
  • София, Bulgaria
Не знам, колко е истина и колко се преувеличава за Младост 2 покрай ул. Свети Киприян и аз чувала от хора, които отдавана живеят в квартала, че имало проект за някакви канали да се правят, но дали за започнати и после замразени или нищо не почвано не знам.  Само мога да кажа, че през годините най-малко апартаменти са се продавали по тази улица винаги е имало много малко предлагане там,  в колкото и сгради да съм ходила и току що построени и завършени преди години "влаги и мухали до 5-я етаж" не съм виждала, а гледаме всичко и мазета и подземни гаражи.  Мои клиенти- фамилия архитекти от няколко поколения преди 2-3 години си смениха панелните апартаменти в Младост и си купиха НС по ул. Свети Киприян. Спомням си, че точно тогава споделих с тях какво съм чувала за района, а те само ме изгледаха многозначително и ми изнесоха една лекция за терените на цяла София, че то нямаше зона без да и има нещо....

# 758
Здравейте, някой би ли ми помогнал с информация? Искаме да купим апартамент от роднина, който живее в чужбина. Той няма възможност да се прибере в България, за да сключим сделката. Интересува ме какъв е редът за извършване на такава продажба?

# 759
  • София
Роднината трябва да изпрати нотариално заверено пълномощно на човек, на когото се доверява.
В него да опише точно всички действия по покупко-продажбата.
В консулските служби към бълг. посолства ги изготвят.

# 760
Благодаря!

# 761
Ако пълномощното се заверява в Консулски отдел - да не пропуснат да заверят подпис и съдържание - ще има 2 заверки върху документа.

# 762
Не знам, колко е истина и колко се преувеличава за Младост 2 покрай ул. Свети Киприян и аз чувала от хора, които отдавана живеят в квартала, че имало проект за някакви канали да се правят, но дали за започнати и после замразени или нищо не почвано не знам.  
Софийски плавателен канал
от уики
Въпреки разширяването на столицата и голямото ново строителство в зоната на трасето на канала все още има незапълнени участъци от този канал в ж.к. „Младост“ - в „Младост-3“, на границата между „Младост-1“ и „Младост-2“, покрай мaнастирa „Св. Пророк Илия“ в „Младост-2“, парка „Въртопа“ в посока към кв. „Дървеница“ и „Студентски град“

https://bg.wikipedia.org/wiki/Софийски_плавателен_канал

До към 2000 г. съществуваше изкопа, след това първо засипаха терена под бензиностанция Шел, и се почна
и карта на свлачищата от МРРБ
http://83.228.4.94/map/700/

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 21:11 от dikobraz

# 763
Отново - благодаря за полезната информация!

# 764
  • Sofia
Не знам, колко е истина и колко се преувеличава за Младост 2 покрай ул. Свети Киприян и аз чувала от хора, които отдавана живеят в квартала, че имало проект за някакви канали да се правят, но дали за започнати и после замразени или нищо не почвано не знам.  
Софийски плавателен канал
от уики
Въпреки разширяването на столицата и голямото ново строителство в зоната на трасето на канала все още има незапълнени участъци от този канал в ж.к. „Младост“ - в „Младост-3“, на границата между „Младост-1“ и „Младост-2“, покрай мaнастирa „Св. Пророк Илия“ в „Младост-2“, парка „Въртопа“ в посока към кв. „Дървеница“ и „Студентски град“

https://bg.wikipedia.org/wiki/Софийски_плавателен_канал

До към 2000 г. съществуваше изкопа, след това първо засипаха терена под бензиностанция Шел, и се почна
и карта на свлачищата от МРРБ
http://83.228.4.94/map/700/

Къде в Младост 3? Да ви попитам какво мислите за новия комплекс до Кауфланд в Младост 3? Виждам, че има хора, които доста четат и се интересуват от имоти и места. Много се чудим на един апартамент там, а и тепърва ще строят една част? Мястото иначе е доста комуникативно.

Общи условия

Активация на акаунт