Ето есента дойде, а МАЙчето расте, расте! Тема2

• 25 848
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Ооо аз със сигурност няма да износя два броя до термин  Laughing

Оо аз също съм на мнение, че едва ли ще износя два броя до термин

Карина, моя термин е на 05.05 и вчера акушерката ми обясни, че в момента съм на 10 навършени седмици и тази седмица тече 11-тата.Аз разбирам, че сега съм в 11 седмица. Къде смяташ да ходиш на ФМ и кога?

Мимси и аз това щях да питам групата. Къде са ходили? Мисля при доц. Балев. Казаха ми, че най-добри са Балев и Давидков, но ДАвидков викал по-често и било по-скъпо при него. Според лекарката трябва да отида другата седмица. Но записването за Балев е голяма простотия. Трябва да се отиде на място в болницата на Темелков в петък 8 сутринта. Тогава започвало записването. Ти кога мислиш да ходиш и при кой?

# 166
Ооо аз със сигурност няма да износя два броя до термин  Laughing

Оо аз също съм на мнение, че едва ли ще износя два броя до термин

Карина, моя термин е на 05.05 и вчера акушерката ми обясни, че в момента съм на 10 навършени седмици и тази седмица тече 11-тата.Аз разбирам, че сега съм в 11 седмица. Къде смяташ да ходиш на ФМ и кога?

Мимси и аз това щях да питам групата. Къде са ходили? Мисля при доц. Балев. Казаха ми, че най-добри са Балев и Давидков, но ДАвидков викал по-често и било по-скъпо при него. Според лекарката трябва да отида другата седмица. Но записването за Балев е голяма простотия. Трябва да се отиде на място в болницата на Темелков в петък 8 сутринта. Тогава започвало записването. Ти кога мислиш да ходиш и при кой?

Аз съм при Георгиев. Мисля по-другата седмица да ходя при Балев. Тогава ще съм в 13-та.

# 167
Здравейте, момичета!

Krivcheva, аз пък съм обратното на теб - никак не ми се яде месо. Като цяло нищо не ми се яде, но ям, защото си огладнявам съвсем редовно. Но на нищо не се нахвърлям стръвнишки Grinning

Аз да се похваля, че тази лекарствена терапия, която ми предписа АГ-то, подейства идеално. Днес нямам повръщане и гадене и съм на работа.

Хубав ден, дами! С много усмивки!
интересно ми е това дали е някакъв показател после за пола  newsm78 нали има бабини девитини там като ти се яде кисело примерно,че ще е момче Simple Smile
whoowhoo ще видим после на коя какво ще се окаже Simple Smile)

# 168
За ФМ - Яков и Балев. Давидков, първо няма ясно определена цена, от 50 до 300 лв, в зависимост колко си на зор и как се е събудил сутринта. Освен това много плюе колегите си, а и понякога и пациентите си. Та, той е странна птица и при това скъпо платена Grinning.
В Майчин дом имат и 4Д ехограф, Яков може да ви прегледа на него, но за някои диагностики 3Д-то е по-точно, но пък 4Д си е емоция за родителите Simple Smile

# 169
krivcheva,благодаря за разясняването.Четох и че ФМ пак може да се прави във всеки триместър:в
11г.с.-14г.с. после в 18г.с.-23г.с. и в 28г.с.-32г.с.
Относно работата,мен доста ми се работи и,ако не бяха тези обстоятелства бих си работила поне до 5-6 ти месец,но уви...шефовете са сложна наука.
винаги с удоволствие  Hug ще поразпитам и Аг-то,че вчера забравих, на 12,10 съм пак там, ще планираме БСХ и подробно ще разпитам кое,кога,как и защо Simple Smile и разбира се, веднага после ще споделя Simple Smile

# 170
  • София
 #Crazy #Crazy #Crazy
Момичета аз нещо се обърках, днес ми стават точно 9,0г.с. и започвам 10 г.с., с термин съм 11.05.... нещо не ми излиза бройката дни разлика ако вие сте с термин 5-6 дни преди мен????
Моята лекарка ми обясни, че се гледат пълни седмици, демек може да си 8,2дни, но се казва, че си в 9-та г.с. като ги навършиш....
Нещо от сорта на годините, например аз съм навършила 28 и карам 29-тата, но до датата си казваш, че си на 28, а не 29  newsm78 newsm78 newsm78
Според мен за ФМ и БХС май трябва пълна 12г.с. или 12, и нещо....
или и аз не знам и се бъркам...

# 171
#Crazy #Crazy #Crazy
Момичета аз нещо се обърках, днес ми стават точно 9,0г.с. и започвам 10 г.с., с термин съм 11.05.... нещо не ми излиза бройката дни разлика ако вие сте с термин 5-6 дни преди мен????
Моята лекарка ми обясни, че се гледат пълни седмици, демек може да си 8,2дни, но се казва, че си в 9-та г.с. като ги навършиш....
Нещо от сорта на годините, например аз съм навършила 28 и карам 29-тата, но до датата си казваш, че си на 28, а не 29  newsm78 newsm78 newsm78

Офф тя луда работа с тез седмици, аз съвсем се обърках #Crazy

# 172
Ох и за мен е много объркано, но тук се изчислява точно. Направете го и кажете какво мислите. http://www.bebeimama.com/kalendar-na-bremennosta

# 173
#Crazy #Crazy #Crazy
или и аз не знам и се
бъркам...
Я да преброя, и аз съм с термин 11ти..Значи датата на последния ми цикъл е 4ти август. От 4.08 до 10.08 - 1ва г.с; 11.08-17.08-2; 18.08-24.08-3; 25.08-31.08-4; 01.09-07.09-5; 08.09-14.09-6; 15.09-21.09-7; 22.09-28.09-8; 29.09-05.10-9; Т.е излиза, че сега караме 10г.с, в момента сме 9г.с и 1 ден Simple Smile

# 174

И аз сега карам 10-та, последния ми цикъл беше на 3-ти август.
За скрининга първи триместър мисля (поне така пише на сайта на Фемина), че може да се направи в интервала 11-13 седмица. Аз мисля да се запиша в 12-та (тази, която тече като 12-та, а не 12 навършени). Ако се окаже, че не смятам вярно, значи ще съм в 11-та и няколко дни, което пак е ОК.

По принцип биохимичния скрининг и може би ехографски скрининг ще ми прави и по здравна каса моето АГ, но понеже ми се струва, че неговата техника е по-старичка, а във Фемина вече бях веднъж на ехограф и много ми хареса, мисля специално тази процедура да я дублирам и там на частно.

# 175
Здравейте, момичета
Аз все още не съм си избрала лекар, който да ме следи. Бременнстта и раждането на първото ми детенце не бях в България и изобщо не съм запозната с лекарите в София. Та сега се колебая м/у четерима, моля ако някой случайно има препоръки да сподели :
1. Д-р Белкин - в Надежда
2. Д-р Джонгова - в Лора
3. Д-р Богословова - в частен кабинет и израждане във Вита
4. Д-р Врагалева - Фемина

Благодаря ви Hug

Иначе аз имам много слабо кафеникаво зацапване от 01.10 и съм на утргестан и ношпа и вит.ц

# 176
И ние бяхме в голяма чуденка с тези седмици и стигнахме до извода, че ако сте 9+1, тоест имате 9 навършени г.с. и 1 ден от 10 гс. Брои се, че сте в 10 г.с.

# 177
Момичета да се посъветвам с вас: Вярно ли е че не трябвало да се пие чай до третия месец и освен това се забранявало яденето на суши ?

А относно седмиците в календара ми изчисли Бременна в седмица 9 (гестационна седмица 10)

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 15:26 от Darkwoman_bs

# 178
За сушито - да, защото е сурова риба и имаше опасност от зарази за плода. А за чайовете - за сефте чувам

# 179
Пила съм чай през цялата бременност, но не трябва да се прекалява.  Peace
Има много статии в интернет, ето например една : http://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/24122-bezopasna-li-e-kons … rez-bremennostta/

Общи условия

Активация на акаунт