Ето есента дойде, а МАЙчето расте, расте! Тема2

• 25 848
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Ехоо, здравейте и от мен! В събота бях на преглед и вече спокойно мога да похваля- видяхме сърчице и от днес официално съм в 8 г.с. Даже ме записаха за ЖК, с термин 25.05.2016 Другия месец пак на преглед..
 Разбрах, че на Росита трябва да изпратим данни за първа страничка.
За кг никак не ми се говори- вече съм +2, както и с предната бременност. Тогава качих 15, като последните два месеца бях започнала да свалям, което не беше проблем, защото бебето си растеше. Много бързо се възстанових тогава, 4 м. след раждането си бях кг от преди бременността, без диети, при това кърмех.  А като се сетя, как ми се караше АГ-то , че много наддавам..Надявам се и този път бързо да сваля всичко.
За кръвното препоръчвам много течности и айрян, най-вече.
Относно имената, вече писах май- за момче имаме име от първия път- Георги, на свекър ми( мъжът ми много настоява Simple Smile А ако е пак момиче ще е на някой от моите родители- само, че съм решила само буквичката да взема, както направих с дъщеря ми- Миа.
Количка си имам, на година, така, че няма да го мисля- доволна съм от нея и мисля, че ще ми свърши работа и с това бебе.
И аз искам във фейсбук групата..
Това е засега- хубав ден от мен!

Дописвам- Добре дошла, Matahari!

# 541
Добре дошли на новите мами и леко бременеене! Hug

# 542
Добре дошла,matahari!Желая ти лека бременност и здравичко бебче.
Denny_Iv,радвам се за хубавите новини,все така да са.
По-назад в темата някой беше писал за болки в кръста.Как се справяте в тях?Снощи помолих ММ да ме масажира леко,че като си легна е нетърпимо и леко ме облекчи,но днес е същия ад. ooooh!

# 543
Аз съм една от тези с болките Sad
Гледам да съм все сгъната някакси, че иначе доста кофти боли Sad
А пък на стола в офиса по цял ден направо се изкривявам ...
Четох, че трябва да забравим за кръстосани крака.
От известно време денем се опитвам да не го правя - и май се чувстват по-добре вечер.  Thinking

# 544
  • София
Ние за мъжко име сме единодушни, но за женско хич...
Освен 06.05 на 01.05 е Великден.....

Малчо, не се притеснявай за кг, има време, ще наддадеш.
А кое е мъжкото име на което сте се спряли? (Ако не е тайна)

Мъжките, които ни харесват са Дарин и Крум, а женските моя фаворит е Далия, а той харесва Делина...

# 545
  • Cтраната на чудесата
Ние (аз  Joy) се спряхме на Ванислав/а , а ако е на Великден - Велислав/а ,а ако е на Гергьовден- ГрЕгор и Галатея .Но се надявам да не е на някой празник  Joy  
А относно болките в кръста,при мен май нищо не помага,а и по цели нощи получавам някакви тикове ли са в краката не знам  newsm78,но цялата подскачам и е ужасно.Не боли но е много неприятно.Когато ми се случи за първи път ММ си помисли,че има земетресение и леглото се тресе  Joy Joy Joy

# 546
Здравейте мамчета.
Дойде ред да се похваля и аз с вчерашния преглед и туптящо сърчице.
Записаха си ме на ЖК и ми назначиха всевъзможни изследвания, както и на всички вас предполагам.
Направи ми впечатление, че на самият амбулаторен лист от прегледа в частта, в която са изброени назначените изследвания има упомената цена, а до колкото си спомням от предната си бременност не съм плащала нищо за тези изследвания. Предния път си плащах само ФМ и БХС-то. При вас как стоят нещата.
Що се отнася до избора на име, ние все още знаем коя ще е първата буква, но от там нататък сме в неведения за сега.
Ами мисля това да е от мен за сега.
На всички ви пожелавам да ви е слънчево, цветно и нежно.....

# 547
Малчо, харесва ми Крум и Делина. Моят мъж обаче иска да изберем такова име, че детето да има имен ден. Не иска да го лишава от имен ден. Снощи като се замислихме, примерно ни харесва името Борис. Решихме да проверим кога е именния ден. Оказа се,че е на 02.05, а термина ми е тогава. Викам на мъжа ми, ей сега детето ще има наведнъж рожден и имен ден. 😃

# 548
  • София
Малчо, харесва ми Крум и Делина. Моят мъж обаче иска да изберем такова име, че детето да има имен ден. Не иска да го лишава от имен ден. Снощи като се замислихме, примерно ни харесва името Борис. Решихме да проверим кога е именния ден. Оказа се,че е на 02.05, а термина ми е тогава. Викам на мъжа ми, ей сега детето ще има наведнъж рожден и имен ден. 

ООО на мен много ми харесват имената с буквичката "Б" - Борис, Борил... Божана, Божура, Белослава... но при нас няма как, че моето име е с "Б", а знам, че не е хубаво детето да се кръщава на родителите си.
Иначе не съм се замисляла за имен ден, ако е момиче Далия - на Цветница, ама Дарин, Крум, Делина.... трябва да проверя...

# 549
Не съм чувала, че не е хубаво да кръстиш детето на себе си. Напротив. Забелязвам, че много хора така правят. Примерно ако е на бащата, Георги младши ☺

# 550
  • София
Ами аз ги знам тези неща от моята нумероложка, при която ходя в началото на всяка година за хороскоп от доста дълго време... Та с нея сме коментирали имената и това ми го е казвала тя, че е добре детето ако го кръщаваш на някой да е човек, които вече е преминал през доста житейски уроци и е помъдрял, за да е спокойно и мирно детето, че давайки името на някой го наричаш на този човек.... Както и да е, аз лично вярвам в тези неща, но то е въпрос на мироглед, разбирания и т.н. В крайна сметка всеки решава в семейството си и неговия избор е най-добър... Hug

# 551
  • Cтраната на чудесата
Аз пък знам,че на който е кръстено детето,на този ден празнува имен ден  Peace   Пример с дъщеря ми Даная,кръстена е на двете баби,мен и ММ (всички празнуваме на Димитровден)   Peace  

# 552
Аз пък знам,че на който е кръстено детето,на този ден празнува имен ден  Peace   Пример с дъщеря ми Даная,кръстена е на двете баби,мен и ММ (всички празнуваме на Димитровден)   Peace 
това с празнуването на имен ден,според мен, е който когато го чувства-Ивелина ,например, кога да празнува-на Цветница/от върбата Ива/ или на Иванов ден?-самият човек си решава кога и дали да празнува. Аз съм Мариета, на баба ми Мария,ама не празнувам на Богородица, защото не го усещам мой личен празник Simple Smile

# 553
Ами аз ги знам тези неща от моята нумероложка, при която ходя в началото на всяка година за хороскоп от доста дълго време... Та с нея сме коментирали имената и това ми го е казвала тя, че е добре детето ако го кръщаваш на някой да е човек, които вече е преминал през доста житейски уроци и е помъдрял, за да е спокойно и мирно детето, че давайки името на някой го наричаш на този човек.... Както и да е, аз лично вярвам в тези неща, но то е въпрос на мироглед, разбирания и т.н. В крайна сметка всеки решава в семейството си и неговия избор е най-добър... Hug
Ето, идеално, детето кръстено на нас с мъжа ми, двамата заедно вече сме минали през доста житейски уроци, а аз лично се имам за мъдра (извън кръга на шегата, доста по-мъдра от някои по-възрастни родственици Simple Smile ), а той пък е доста спокоен, даже твърде...  Wink bouquet. И аз вярвам твърдо на астрологията в много отношения, но първо се водя и по вътрешния си инстинкт, и интуиция, а те ми подсказват, че избора на име е перфектен Simple Smile
Днес е прекрасен ден!  1swing

# 554
  • София
Ето, идеално, детето кръстено на нас с мъжа ми, двамата заедно вече сме минали през доста житейски уроци, а аз лично се имам за мъдра (извън кръга на шегата, доста по-мъдра от някои по-възрастни родственици Simple Smile ), а той пък е доста спокоен, даже твърде...  Wink bouquet. И аз вярвам твърдо на астрологията в много отношения, но първо се водя и по вътрешния си инстинкт, и интуиция, а те ми подсказват, че избора на име е перфектен Simple Smile
Днес е прекрасен ден!  1swing

Това е най-важно, щом такава е интуицията ти...
Аз също твърдо вярвам в нумерологията, по причини, които няма да излагам тук....
Името е много важно за мен, то създава първо впечатление при запознанство и все пак, цял живот ще се обръщат към теб така... Но това, че на нас ни харесват имената, не означава, че след 10-тина години няма да има две очички да ни кажат: Мамо защо ме кръстихте така, а ми не едикакси.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Да се родят живи и здрави бебоците...

Общи условия

Активация на акаунт