Февруарчеее, мама подлуди - последно момче или момиче ще си ти?-тема 6

• 32 361
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Момичета, в голяма чуденка съм Надежда или Щерев да избера за раждане. Моля за съвет. Интересувам се от неонатологията на първо място, а също и лекарите.
Щом те интересува неоантологията на първо място - нито едната, нито другата.
Относно лекарите - аз съм пристрастна към Надежда.

По принцип, отношението на лекарката, която ти е правила ФМ, няма нищо общо с отношението на екипа в родилното на същата болница. Освен, ако не смяташ да раждаш БЕЗ избор на екип и има реална вероятност същата лекарка да ти се падне да те изражда.
 П.с. В Надежда няма избор на екип.

# 631
  • СОФИЯ
Добър ден мацки  Heart Eyes Hug

Вчера бях на преглед. Двете докита ме гледаха, кръвопотока е добър към бебчо, плацента перфектна. Кръвното в граници. Всичко е наред  Praynig Praynig Praynig Бебка е 22см и тежи 670гр.
Сега обаче се сдобих с Клексан по 1 на ден  ooooh! ooooh! до края  ooooh! ooooh!
Та въпросът ми е не можах да го намеря вчера в нито една аптека. Звъня на доки от сутринта не ми вдига ... да го заменя ли с Фракси  newsm78 newsm78 И как и къде си го бият тия дето го слагат  newsm78 никога до сега не съм го ползвала  Peace

А и Кале не бях далеч от истината доки вчера спомена, че най вероятно ще съм със секцио  #Cussing out Даже ми вика някъде на 01.02 го мисля  newsm78

# 632
Добър ден, мами!

Миеринче, радвам се, че всичко е наред с малката Simple Smile За какво ти го изписаха тоя Клексан, след като всичко е наред? Не че ми е работа да питам де ...

Иначе на мен вее ми стават в метрото да седна  Party Ма то с тоя огромния корем няма как да не се види - вече даже и през якето ми личи  Crazy Аз за това и попитах как се движат вашите, че нали ви казвам - започвам да се плаша чак колко бързо расте ....

# 633
Момичета, в голяма чуденка съм Надежда или Щерев да избера за раждане. Моля за съвет. Интересувам се от неонатологията на първо място, а също и лекарите.

В Надежда за неонатологията не знам, но за лекарите само хубави неща съм чувала. Да, няма избор на екип, но от всичките ми познати, колежки, и жената на брат ми, които раждаха там, не съм чувала лоша дума за нито един от екипите. По стечение на обстоятелствата (понеже се следя там, а и няколко пъти посетих спешния кабинет), се запознах с четирима от докторите, които И израждат, и съм много доволна от отношението.
Не знам в другите болници как е, но в Надежда лекарите, които правят ФМ не израждат. Израждат само тези, които водят и ЖК, и са и в спешния кабинет.
То аз съм пристрастна де, но съм с две ръце за там.
Ходи ли на отворени врати и в двете болници?

mierin - честито за добрите новини  Hug

# 634
  • СОФИЯ
Миеринче, радвам се, че всичко е наред с малката Simple Smile За какво ти го изписаха тоя Клексан, след като всичко е наред? Не че ми е работа да питам де ...

За всеки случай. Това с високото кръвно не е шега работа. Пък искат и плацентата да запазят да не презрее по рано от необходимото. А това е възможно заради годините ми  Peace
Офф знам ли вече душичка каквото кажат правя го. Не искам проблеми. Искам да мине времето без да се налага да се тормозя и бебка да е добре  Praynig

# 635
  • Варна
Не знам в другите болници как е, но в Надежда лекарите, които правят ФМ не израждат.
Навсякъде си е различна политиката на болниците. Във Варна в Майчин дом например, един и същ лекар може да прави Ин витро, после да води цялата ЖК, да прави ФМ и накрая да те изроди. Че и други гинекологични операции правят, които не са свързани с бременност. Аз затова и написах, че ако тази лекарка няма да я изражда, не виждам проблем.

Ма то с тоя огромния корем няма как да не се види - вече даже и през якето ми личи  Crazy Аз за това и попитах как се движат вашите, че нали ви казвам - започвам да се плаша чак колко бързо расте ....
В коя седмица си?

mierin, в една друга тема наскоро  писаха момичетата, че клексана е спрян от внос и го няма никъде. Точно с Фраксипарин се заменя. Даже се учудвам, че изобщо са ти изписали Клексан, защото в Надежда си карат на Фраксипарин. Или ти беше сменила лекаря и болницата?  newsm78
Фраксито се слага в корема докато може. Хващаш с едната ръка кожа (в моя случай сланинка), а с другата забиваш иглата под лек наклон и вкарваш лекарството. Това трябва да става в областта около пъпа - от ляво, дясно и отдолу на пъпа. Въобще не боли и е  лесно, но след време започва да сърби зверски. Важно е да редуваш местата, че иначе се образуват бучки и почва да боли.
Когато станат такива бучки, можеш да слагаш временно в ръцете в меката част горе. И в краката може, но пак в меката част, т.е. вътрешната част на бедрото. Инжекцията трябва да е подкожна, а не мускулна. Т.е. слагаш в част от тялото, където няма мускул...
Аз вече си ги слагам само в ръцете, защото корема ми стана огромен и кожата се изпъна много и ми е трудно вече така да хвана гънка, кожа или сланинка. Пък и след шест месеца слагане, вече ми стават страхотни бучки и синки. В ръцете няма такива проблеми, явно защото кожата все ак е по-груба...
Обаче трябва да се обадиш на лекаря си за дозата, защото Фраксипарина се продава в готови спринцовки, ама те са различни дози.
Ако има друго, питай...

# 636
  • СОФИЯ
Калич нали смених докитата не съм в Надежда вече. Ма както и да е. Явно дамите в аптеките не са ме излъгали споменаха, че вече май нямало внос.
Иначе са ми изписали 0.4 Клексана така, че предполагам няма проблем и от 0.4 Фракси да си взема  newsm78
много добре те разбрах Кали благодаря ти ако има нещо директно тебе ще питам да не занимавам тук момичетата излишно  Heart Eyes bouquet

# 637
  • Варна
Иначе са ми изписали 0.4 Клексана така, че предполагам няма проблем и от 0.4 Фракси да си взема  newsm78
Не съм ползвала Клексан и не съм наясно съпоставими ли са дозите му с тези на Фраксипарина, но всъщност това вероятно могат да ти го кажат и фармацефтите в аптеката. Знам само, че Клексана е по-пречистен и не прави тези бучки и сърбежи. Ама пък е два пъти по-скъп...  ooooh!

Учудвам се, че още след трансфера не са ти изписали Фракси. При ин витро го изипсват обикновено превантивно...
И последно да ти кажа, че Клексана и Фраксито нямат нищо общо с кръвното. Те се изписват, за да се избегне вероятността да се образуват тромби, която при бременност е завишена. Те подобряват и правилния кръвооток към бебето, но не влияят на нивото на кръвното налягане. По принцип разреждат кръвта...

# 638
Кали в 25 + 3 съм.

Миеринче Щом всичко е наред - няма какво да го мислиш. Ако си се чувстваш добре и си с нагласата, че всичко ще си е ок няма страшно. И мен се опитаха да ме психират, ма нещо не им се получи - аз съм си сигурна, че всичко ще е ок и за сега наистина е точно така  Party А времето направо ми лети на мен, ето няколко дни още и влизам в 7 месец. Малко остана, докато дойде времето да си нагушкам малкото шавливо момченце и вече наистина нямам търпение  Flutter

# 639
  • СОФИЯ
И последно да ти кажа, че Клексана и Фраксито нямат нищо общо с кръвното. Те се изписват, за да се избегне вероятността да се образуват тромби, която при бременност е завишена. Те подобряват и правилния кръвооток към бебето, но не влияят на нивото на кръвното налягане. По принцип разреждат кръвта...

Определено и заради това ми го изписват. Иначе с тромбофилия аз нямам проблем - нямам. Стаменов в началото се опита да ми назначи и когато го попитах имам ли нужда той каза НЕ и аз го отказах.
Иначе не съм казала, че Клексана и Фраксито са за високото кръвно но са съдоразширяващи.

# 640
  • Варна
Иначе с тромбофилия аз нямам проблем - нямам.
Абе ти нямаш, ама при бременност нещата се променят за часове. Слагай го по-добре, няма да навреди със сигурност.

# 641
  • София
Мацки да Ви питам бързо въпросче bouquet

Док ми предписа витамини Пренатал към втори месец някъде. Аз отделно с тях още от началото си пия фолиева киселина по 1 на ден.
 Док каза да пия витамините до края. Сега гледам, че в Пренатала има също фолиева. Отделно взимам и Магнерич.
 Има ли опасност да предозирам?

Чета спорни мнения от необходимостта на прием на витамини през цялата бременност newsm78

# 642
В Пренатал-а има 400 mcg фолиева к-на, това е необходимата доза за ден. Няма нужда отделно да вземаш още фолиева к-на. И аз съм против всякакви витамини под формата на хапченца, но все пак това са витамини и няма как да ти навредят освен ако не предозираш Peace

# 643
  • СОФИЯ
Агито ма много си напред ти бе  newsm78 Joy Joy Joy
Душичка гледам много да не се Фтилясвам и съм сигурна, че с бебка всичко е наред защото като гледам как върви е точно като майка си инат голям  Joy Joy
Вчера доки какво ли не направи да я разбутаме да се обърне към нас все с гръб седи това чудо неземно  Joy Joy а баща и вика на доки ма аз нищо не виждам  Joy а тя му вика какво да видиш като е с гръб  Joy Та съм убедена, че ще се справим с нея до края и всичко ще е наред

# 644
Агито ма много си напред ти бе  newsm78 Joy Joy Joy
Душичка гледам много да не се Фтилясвам и съм сигурна, че с бебка всичко е наред защото като гледам как върви е точно като майка си инат голям  Joy Joy
Вчера доки какво ли не направи да я разбутаме да се обърне към нас все с гръб седи това чудо неземно  Joy Joy а баща и вика на доки ма аз нищо не виждам  Joy а тя му вика какво да видиш като е с гръб  Joy Та съм убедена, че ще се справим с нея до края и всичко ще е наред

Ами това е супер!
Повече положителни емоции и само хубави мисли ... и готово - всичко е ок   Hug Аз за това не слушам случайни хора какво казват. Сама си преценявам за всяка ситуация какво и как, е доки го слушам де, то там няма как да не е така. Като цяло даже майка си и свеки не ги чувам много какво ми говорят - нали и те вече са баби, та не им се впечатлявам много, много  Joy

Общи условия

Активация на акаунт