Искам да кажа ... (56)

• 44 172
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
  • София
То така е най-добре, Янтра, ама за момента не можем да го организираме ние конкретно.
Ще натаманим нещата полека. На този етап съм, в който виждам, че мога и малко по-лежерно и спокойно да минавам през живота и да не се целя постоянно в програмата максимум. Знам, че звучи супер елементарно, ама ей на, тепърва ми пробива до съзнанието.

# 76
  • Ямбол
хм, нова тема по никое време. ...
Предходната седмица не бяхме много активни, то не е нужно де, и вече няма смисъл темата да е седмична, а ще си остане на докато стигнем 50-та страница, засега поне.

# 77
Здравейте! Малкия заспа, сипах си чаша бира и реших да ви кажа "здравейте"  Simple Smile. Отдавна чета, и сте ми били много полезни в различни ситуации. Ще продължавам да чета, и да пописвам от време на време  Simple Smile

# 78
Аз пък свещено си пазя уикендите свободни, целенасочено на нищо не записвам децата. Кой на каквото ходи - късен следобед и вечер през седмицата.

Ох, пък моята дъщеря не може да си вмести социалните ангажименти! Да и имам социалния живот! Пет рождени дни, три други ангажименти;, това е отгоре на петте часа танци всяка събота! Освен това ще ходи на екскурзия, първо с палатки, пък после в Ню Йорк, има да ходи и на 4 мюзикъла (два на Бродуей и два в Торонто). Всичко това е до края на Октомври.  И тестове има, и домашни. Лудница е! Чакам Коледа вече...

# 79
  • Пловдив
Аз пък свещено си пазя уикендите свободни, целенасочено на нищо не записвам децата. Кой на каквото ходи - късен следобед и вечер през седмицата.

Ох, пък моята дъщеря не може да си вмести социалните ангажименти! Да и имам социалния живот! Пет рождени дни, три други ангажименти;, това е отгоре на петте часа танци всяка събота! Освен това ще ходи на екскурзия, първо с палатки, пък после в Ню Йорк, има да ходи и на 4 мюзикъла (два на Бродуей и два в Торонто). Всичко това е до края на Октомври.  И тестове има, и домашни. Лудница е! Чакам Коледа вече...
Аз и това не разрешавам. Двама от синовете получават нормално количество покани за рожден ден, обаче другия..... не мога да се отърва. И въведох правилото - максимум по три роджени дни на човек на месец. И допълнителните занимания ограничавам до три на човек за момента - английски (никой не ги пита искат ли, не искат ли), спорт по техен избор (избрали са футбол), и по още едно занимание каквото искат при условие да не пречи на другите две.

# 80

Аз и това не разрешавам. Двама от синовете получават нормално количество покани за рожден ден, обаче другия..... не мога да се отърва. И въведох правилото - максимум по три роджени дни на човек на месец. И допълнителните занимания ограничавам до три на човек за момента - английски (никой не ги пита искат ли, не искат ли), спорт по техен избор (избрали са футбол), и по още едно занимание каквото искат при условие да не пречи на другите две.

Янтре, всичките и приетлки са родени Октоври! Да не говорим, че тя и още две са на един и същи ден! Другите месеци са суша (те вече канят силно избирателно). Просто съвпадение на събитията!

# 81
Значи ние от средата на миналия месец до края на декември го играем КТБ - тотален фалит  Mr. Green Много рождени дни имаме, декември е моят, когато полудявам и покрай Коледа, после Коледа, Нова година... много зле става. И в комплект със ските, съвсем. После в началото на годината идват плащане на всякакви данъци, граждански и тем подобни, та... до март.

Ударих няколко чаши вино от яд, защото установих, че не знам къде са около 300 лв. Черна дупка, не помня да съм ги харчила, не помня нищо. Просто ги няма  ooooh! Ядосах се наистина, защото не мога да се сетя какво се е случило, ако се сетя къде са, дори и изхарчени - ок. Но да не знам каква им е съдбата - ядосах се ужасно много. Въздържам се от следваща чаша  Tired Знам само, че и днес май няма да се наспя спокойно, утре пак имаме излизане, уж днес беше за почивка - е, не ми се получи. Утре сутринта имам ангажимент, за който не благоволих да се подготвя предварително, ще видим до къде ще докарам нещата. Случва се  Whistling

# 82
  • Euskal Herria
На мен юли ми е тежък финансово - и мъжът ми, и децата тогава са рожденици.

Мър, ще "изскочат" тия пари.

# 83
  • Пловдив

Янтре, всичките и приетлки са родени Октоври! Да не говорим, че тя и още две са на един и същи ден! Другите месеци са суша (те вече канят силно избирателно). Просто съвпадение на събитията!
Така по-може да го преглътна. На ограничено количество годишно. Но просто с популярността на моя ми беше писнало.

# 84
Мая ли се казва адашката Heart Eyes
Скрит текст:
Бърди, ама то за елементарни неща става дума. Примерно, прекрасно знае, че сме мама и тати, но редовно ни казва Ени - на нас и на останалите. Хайде, това уж било ехолалия. Но току що да си преброил до 2 и да не може после да кажеш че са 2, за цветовете пък не ми се коментира - просто всичко абстрактно или един и съящ въпрос дори елементарен зададен в различен ред я обърква и дотам. Запознават се с едно момиченце - и то се казваше Мая, каза и Здравей, Мая как се казваш и нашето ехо, здравей Мая, как се казваш...Пресен случай от снощи - болна е я иде краставица и морков - все още абсурд да каже кое е плод и зеленчук, но аз си каканижа - сега ядеш полезен морков, той е зеленчук, после краставица, тя е зеленчук, какви са моркова и краставицата? И пак newsm78 Мога до безкрай да изброявам, ама здраве да е. При тях куцат и понятията под, над, пред, отзад. Дори пораснали деца с проблема трудно разбират когато им кажеш дай молива до книгата - може да погледне под, над, зад, тоест да не разбере веднага въпроса. Ама, борим се пък докъдето се доборим.
Между другото, с много хубави премени сте повечето, нищо че на сърце са ми летните Heart Eyes
За Музейко едва ли сме дорасли, но в Сердика Мол ходих за едни лекарства и са направили една много симпатична пътечка със сменящи се картинки. Като че ли това е мола с единствените безпплатни занимавки за деца, като изключим куклените театри.

И аз съм изненадана #Crazy
Моето дете беше на 4 и щяхме да ходим на РД на близко дете.... Сядаме в колата и аз ги питам (две деца са отзад в колата) ;
-Къде отиваме?(говорим за този РД от 2 дни)
- Ненам (моето) и така няколко пъти... и други и други случаи имаме но това се присетих. Е за диагноза ли е?! Джули, не се впрягай на тези диагнози... В БГ с диагнозите са много "силни"...
Скрит текст:
Случай от това лято: цитонамазка ПАП 3! Лекарката ми звъни на пожар да обсъдим лечение. Казах й, че ще пуснем една контролна първо и тогава ще "се" лекуваме.... Контролата е в софийска лаборатория и показва, че всичко е ОК. Гинеколожката ми се хили по телефона и не знае какво да каже.... 

# 85
  • Пазете Гор
...
На всичкото отгоре ни се развали телевизора и сега, според мъжа ми, имаме само радио..

Че какво по-хубаво от това? Изтрябвал ви е. Рядко се случва така, че човек, спестявайки пари (тоест не поправяйки гъгнещата глупости, и показваща пошли картинки кутийка), да получи толкова много - спокойствие, време, тишина, мир, мисъл. Имате възможност: тествайте 20 дена без, и ако установите, че наистина ви липсва - аз ще черпя.

През студената пролет на 1999 загубих 50 000 лева - една сравнително неголяма банкнота с образа на Св. Св.Кирил и Методий. Тоест не на тях, а на паметника им пред Народната Библиотека. Бяха ми някаква дребна премия не помня за какво. За парите не помня, не за братята, те братята са ни премия от Другиго. За ония времена това бяха към 22-23 долара, или към половин седмична заплата на умерено квалифициран работник в строителството. Чувствах се нещастен, ограбен, тъп, пре*бан и изобщо много зле.

Честито на баба ти, Джу.

# 86
Аз не помня да съм губила пари, но съм намирала доста! Което означава, че преди това съм ги изгубила, но просто не съм се усетила!

Излъгах! Току-що се сетих, че точно преди да тръгна за Канада си исгубих доларите, които си бях приготвила кеш. Изобщо не бяха малко! Няколко стотин бяха. Намриха се след две години, забутани в някаква книга! Съвсем случайно.

Имахме един познат, който е изключително стиснат. Разкавали са ми:
Като ученици той винаги е имал пари, но никога не предложил да почерпи приятелите си. На деня на завършване на гимназията вървял с няколко приятели и намерил на земята банкнота от 20 лева! По това време било достатъно за няколко бири! Едва след като почерпил и изпили бирете се усетил, че всъщност парите са били негови; изпуснал ги като си вадил нещо от джоба и после ги "намерил". После с години го "разнасяха" как се излъгал да почерпи.

А аз много обичам да намирам пари на скришни места, като джобове на дрехи, паднали някъде в колата.  Grinning

# 87
  • Ямбол
Добро утро.
И аз имам рожденик сега октомври. Който на всичкото отгоре иска да ходи на тридневна екскурзия в Румъния в началото на ноември. Как ще ги съвместим, не знам.

# 88
Бърди, Янтра, аз също пазя събота и неделя свободни. И заради нас, и заради тях. Според мен хората трябва да имат  поне два дни, които са им на разположение да правят каквото си искат.
Колебая се единствено за плуване, защото изведнъж големият прояви отново желание.  Малкият и той иска с бате. Но курсове , наподобяващи училище, през уикенда не бих им причинила.
И при нас финансовото положение не е розово. Налага се да купуваме и нова кола. Нова стара Simple Smile
И мъжа ми работи изцяло да финансира покупката, а аз изхарчих заплатата за дрехи  и обувки за мен и за децата. Но беше належащо.

# 89
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Чета ви отдавна и сега се включвам. Септември у нас е лудница от празници и поводи. Годишнина, имен ден, 4 рождени дни! Тотален фалит...Положението е много зле. Сега следват есенно-зимни дрехи за 3 броя деца и евентуално за мен нещо.
Дано успеем да пратим големите на зелено от градината. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт