Фиброаденом- да се оперираме ли? 3-та тема

• 112 647
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Няма да растат и всичко ще бъде наред ! Не знам дали съм наледствено обременена, тъй като съм осиновена и още не съм предприела финално търсене на корените си. Но като, т.е ако намеря каквото търся ще проуча специално за наследствеността в тази насока.

# 76
Няма да растат и всичко ще бъде наред ! Не знам дали съм наледствено обременена, тъй като съм осиновена и още не съм предприела финално търсене на корените си. Но като, т.е ако намеря каквото търся ще проуча специално за наследствеността в тази насока.

Аха , разбрах ти вероятно за това искаше теста BRCA  (... за 1000-те лева. )
Моля те не се обременявай с тези мисли, защото аз от страх си докарах хипохондрия и сега е чудо.

На мястото на предишните операции напипвам уплатнения ( не знам нормално ли е ,от   Thinking) вече 3 години ... няма ли да се махнат тези задебелявания на цикатриксите ( белезите ) и кога?
Само страх ми всяват на всичко от горе и новите образувания (кисти или ФА ) ми предават цветност на картинката  Cry. , нищо ,че са под 1 см страх ме е място не мога да си намеря.
Мисля да ги махам , после си викам - не може за всяко нещо да лягам под ножа и съм объркана.
Прочета ли 'другата тема' на колко момичета са казвали доброкачествени ,а после излиза друго и ме обзема ПА . Не знам къде се намирам .Гадна работа !
Ако някои има уплътнения около операциите да пише - нормално ли е ?
Поздрави !!!

# 77
И преди съм писала - имам си и уплатнения и калцификати от операцията вече 5 г. Имам си и стара киста и нов ФА, но малък. Правих дори стимулация за ин витро, щом не расте и не създава проблеми не бих го пипала. Живей си живота и се следи  Peace

# 78
Здравейте! За пръв пит се осмелявам да пиша в подобен форум.Може би просто имам нужда да споделя.През 2012г беше първата ми операция от фиброаденом на лявата гърда. Още тогава знаех че имам и на дясната,но ми казаха че е прекалено малък и да се наблюдава на всеки 6 месеца. На 01,10,2015г ме оперираха отново на лявата гърда пак фиброаденом на хистологията пак излезе че е доброкачествен... Само че три месеца след операцията отидох на преглед и реакцията на лекаря ме притесни защото думите му бяха " ама ти имаш миниатюрни".След като погледна епикризата ме успокои че няма нищо притеснително,но на мен не ми стана по добре.СТРАХУВАМ СЕ че може да прерасне в рак.Не съм от София и съм решена да потърся второ мнение,но още незнам къде.

# 79
Ако искаш да нямаш трябва да се подложиш на радикална мастектомия, зсщото както е известно- фиброаденимите често рецидивират. А страха да не се превърне в злокачествено... Какво да ти кажа и мен ме е страх да не ме бутне кола. Успокой се и се следи на 6 мес. Късмет !

# 80
По прицип не съм от хората които се тръшкат и изпадат в паника просто май ми дойде в повече да се държа "мъжки".А за такава процедура незнам... на 26 год съм не съм раждала и незнам...Благодаря!

# 81
Всяка нетипична структура, която нараства където и да е в организма, подлежи на незабавно отстраняване - по хирургичен път или по други методи. Във всеки случай, биопсичното изследване е задължително!

# 82
Това е пълен абсурд, Ралев. Как ще махнете аденом на хипофизата, например?

# 83
Всяка нетипична структура, която нараства където и да е в организма, подлежи на незабавно отстраняване - по хирургичен път или по други методи. Във всеки случай, биопсичното изследване е задължително!

Благодарим за пояснението , но ние не ядем доматите с колците .

Ясно е че ако нещо расте трябва да се махне , но ако стои с едни и същи размери не мисля че е необходимо, още повече че има лекари специалисти в тази област които преглеждат и се произнасят .
друг е въпроса че аз поради лични причини съм обезверена в медицината НИ  и изпадам с страх и стрес само при мисълта ,че там има нещо .
То в живота всичко е риск .
Важно е Бог да ни закриля !

# 84
  • Карлово/ Пловдив
По отношение на фиброаденомите, не е казано, че често дават редициви. Но е възможно да се случи, но това не означава, че ще се случи. Дали в дадения случай да се премине към операция или проследяване е решение, което взима лекаря запознат с дадения случай. По принцип поведението е проследяване на опреден период от време или операция. Иначе страха - страха си е страх. Казано е, че очите на страха са " големи" и той е по-силен от самия теб, но не трябва да му се поддава човек. Нещо което нараства и при последователно наблюдение е показало нарастване, подлежи на оперативно лечение. Не може човек постоянно да живее в страх, какво може да му се случи. Мислете позитивно и ще ви се случват хубави неща. Надявам се! Поздрави!

# 85
Здравейте!

След едногодишно проследяване на ФА с размери 1,5/2,5см на лява гърда в петък го оперирах, въпреки че не е нараснал изобщо за тази една година. Това ми е втора операция, предишната беше извършена през 2009 г. на дясна гърда. Чувствам се добре, болка не съм изпитала никаква, 24 часа след операцията ме изписаха и сега си почивам вкъщи, в петък ще ми махнат конците, а следващата седмица ще излязат резултатите от хистологията. Бях абсолютно спокойна и всичко мина много леко.

Някой назад беше питал за кърмене след операция от ФА, аз кърмих почти 6 месеца, 5 години след първата операция, не съм имала проблеми породени от нея.

Аз също имам кистозна мастопатия и на двете гърди, следя я, засега не ми създава проблеми. При мен ако премахнат всичко, то няма да остане не срязано място. Имам и удебеляване на мястото на старата операция, никой лекар не го е отбелязал като проблем.

Изчетох последните няколко страници и ви съветвам, да гледате малко по-ведро на живота и да не търсите проблеми там, където ги няма. Което не значи да бъдете безотговорни към себе си, правете си нужните прегледи и изследвания, доверете се на лекарите, които ви следят и всичко ще бъде наред! Желая ви всичко най-добро!

# 86
Мишка, бързо възстановяване! Аз питах за кърменето  bouquet
Много ми харесва нагласата ти за нещата  Heart Eyes

# 87
И аз Благодаря !
На хистологията всичко ще е ок , щом до сега е така .
Принципно когато извадят "нещото" го слагат на едно бързо изследване наречено гефрир .
Щом на гефрира е ок , така ще е и на хистологията .
Успех !

# 88
Благодаря!

Успех на всички!

# 89
Здравейте, искам да ви попитам някоя от вас премахвала ли си е фиброаденома в hifu-то в Света Марина. Знаете ли дали има резултат и какви са цените там.

Общи условия

Активация на акаунт