Фиброаденом- да се оперираме ли? 3-та тема

• 112 700
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
установи, че е мамарен лимфен възел.
Какво значи това, възпален лимфен възел ли?  newsm78

# 316
  • София
Момичета, много спешно, препоръчайте добър мамолог, напипвам нещо в едната си гърда, което много се е увеличило, а Д-р Свещаров, при когото ходя (но не съм стъпвала от 2 год.) отсъства. Sad

# 317
Гаврилов, Стоименов.

# 318
  • София
Теичка, благодаря! Координати?

# 319
  • София
Младенов-Света София-447 0221

# 320
 ThinkingМомичета , аз минах на мамолог

Скрит текст:
Ноември месец ми откриха киста 5 мм при цикатриксите на едната гърда
Декември същата бе 8.5мм
март - 10мм
и май 10мм=1 см т.е за последните 2месеца не е пораснала  Praynig
А,
на другата гърда също имам нещо 7мм нещо ... разширен канал,стара киста,киста  или фа ... различни лекари различно мнение , но то не расте за сега и дано изчезне . Praynig

ТА да питам ,след като ми казаха да се мажа с прогестогел ( а аз нямам болки ) дали някои от вас се е мазал и имало ли е ефект
Питам защото прочетох че не е било добре да се маже с този крем ако има лошо образуване .
А аз все пак съм ходила на мамолог ( на трима ) и са казали киста ,но де да знам ... нали казват че докато не се извади не се знае и това ме притеснява .
 Та сега сум в чуденка да ползвам ли крема или не ... след като имам такива неща
Били ли помогнал този крем да се махнат ?
 Praynig Хубав ден !  bouquet

# 321
А защо трябва да се мажеш с прогестогел?
С тези кисти се разправям от 4-5 години, Гаврилов до сега никога не ми е споменавал да се мажа с каквото и да било.  Thinking  Дори напротив, всеки път ми напомня да стоя далеч от хормонални препарати.

Olive, чела съм, че доста хвалят Василев, от Тина Киркова.

# 322
Аз съм на 30 г. три пъти съм оперирана от фиброаденом на дясната гърда. И днес бях на гинеколог и тъй като преглежда и гърдите и ми откри 2 см топче на другата гърда. Утре съм на хирург. Омръзна ми вече да се оперирам и да се появя пак. Вие какво ще ме посъветвате, да оперирам или не?

# 323
А защо трябва да се мажеш с прогестогел?
С тези кисти се разправям от 4-5 години, Гаврилов до сега никога не ми е споменавал да се мажа с каквото и да било.  Thinking  Дори напротив, всеки път ми напомня да стоя далеч от хормонални препарати.

Olive, чела съм, че доста хвалят Василев, от Тина Киркова.
Права си! НИКОГА нищо не може да се махне от гърдата с помощта на гела, но може да се успокои болезненост на гърдата...Да се стои по-далече от хормоните...и то изкуствени!

# 324
Аз съм на 30 г. три пъти съм оперирана от фиброаденом на дясната гърда. И днес бях на гинеколог и тъй като преглежда и гърдите и ми откри 2 см топче на другата гърда. Утре съм на хирург. Омръзна ми вече да се оперирам и да се появя пак. Вие какво ще ме посъветвате, да оперирам или не?
ФА и появата им не са зависими дали ги оперираш или не! Ако не ги оперираш, те пак ще се появяват...Това е свързано с някакъв хормонален проблем и е доста сложна материя!

# 325
  • София
Записах при Василев час за утре, после и през Стоименов ще мина за второ мнение, много се притесних тези дни... Благодаря!

# 326
Аз съм от Пловдив и смея да твърдя, че доктор Вялентин Иванов е един от най-добрите, но дори той не може да ми каже какво кара постояното появяване на фиброаденомите. Чудя се дали да не си пусна хормонални изследвания.... Вие правили ли сте си? И все пак ще го оперирам, надявам се за последен път. Вторият път ми бяха извадили две..... Страшно се разстройвам и ако трябва през две години да лягам под ножа...... А в същото време се притеснявам да чакам и да го следя...

# 327
Аз съм от Пловдив и смея да твърдя, че доктор Вялентин Иванов е един от най-добрите, но дори той не може да ми каже какво кара постояното появяване на фиброаденомите. Чудя се дали да не си пусна хормонални изследвания.... Вие правили ли сте си? И все пак ще го оперирам, надявам се за последен път. Вторият път ми бяха извадили две..... Страшно се разстройвам и ако трябва през две години да лягам под ножа...... А в същото време се притеснявам да чакам и да го следя...
Не се тормози за нищо! Могат да се появяват ФА цял живот и да бъдеш жива и здрава......А може да се появи само един ФА, който е съвсем малък, но с фатален и необратим край! ФА е струпване на клетките! Търси причината за това. Направи консултация с някой мамолог в ранга Професор!

# 328
Хубаво е да направиш хормонални изследвания, но за ФА е характерно да рецидивират.

# 329
  • Карлово/ Пловдив

Здравей и добро утро! Имаш лично съобщение от мен! За град Пловдив аз препоръчвам други специалисти които са доказани както като специалисти така и като хора. Поздрави и хубав нов ден!

Общи условия

Активация на акаунт