Фиброаденом- да се оперираме ли? 3-та тема

• 112 654
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Размерът му е 1,5см, не е малък според мен. Искаше ми се преди празниците да го махна,за да не го мисля,но само около седмица ще има кой да ми помага.

Моите два бяха по 2см.Мисля , че седмица ще ви стигне или 10 дена поне конците да махнат и да може и да се изкъпете цялата.Аз пак казвам малко съм от "захарните" хора  Laughing и затова се пазех месец Simple Smile

# 691
Около 10 дена ще ви трябват за възстановяване. Зависи с какви конци работят. На мен не са ми махали конци. Фиброаденомът беше окол 2 см, но белег почти нямам.

Успех.

# 692
Здравейте, аз съм оперирана от фиброаденом 3 пъти, сега от близо 6-7 месеца ми откриха пак и на двете гърди! Досега съм се оперирала в КОЦ Пловдив при доктор Валентин Иванов. Много съм доволна от доктора, почти нямам белези, даже мога да кажа, че нямам, но сега се преместих да живея в София и ми се иска да се оперирам тук, за да не ходя до Пловдив да притеснявам родителите ми. Но, проблемът е, че нямам нито едно мнение за нито един добър хирург и реших да потърся помощ. Държа много операцията да бъде добре направена и да нямам белези Sad Може ли да ми препоръчате лекар, при който да отида, че все го отлагам, но май дойде време Sad
Предварително благодаря

# 693
Здравейте , blaze85!Чета темата от юни 2015 г., тук прочетох за д-р Евгени Василев от МЦ Света София -Санте.На дъщеря ми откриха фиброаденом на 18 г., малко след абитуриентския бал.Първия преглед беше в града, в който живеем, втория преглед при др Василев. Той предложи да се оперира при него, ако иска, или да наблюдаваме фиброаденома.Избрахме да наблодаваме.Но останах с много добри впечатления, не ни натискаше, грубо казано , да оперираме, защото било по здравна каса и нямало да платим/ така ни предложиха в нашия град/Дъщеря ми е студентка в Англия в момента, там ходи на профилактични прегледи при личен лекар, той я изпраща в специализирана клиника за гърдата . Никой не говори за операция към момента, а фиброаденома е 2,2-1,5.Имало други методи, не оперативни.Сега е на преглед веднага след Нова година, ще видим какво ще и кажат.

# 694
Моят фиброаденом също се появи в късния пубертет. Следя го вече 13 години. Но моят е с много малки размери- последно около 0.6 см. Подкрепям Василев за операция.

# 695
  • софия
Не съм сигурна дали тук е мястото където трябва да попитам ,но не открих друга тема близка .От няколко седмици имах неприятно усещане във външната част на гърдата и след като опипах внимателно усетих някакъв вид образувание колкото орех да кажа.Боли ме почти непрекъснато самото то и болката се пренесе към външната част към мишницата.Малко зле го обясних ,но се надявам да сте ме разбрали.Притесних се и започнах да търся информация за това какво може да е и към кой лекар да се обърна.От София съм и съм на 38 г.

# 696
Маги, в първия пост на тази тема има линк с имената на мамолозите. Избери си някой и си запиши час възможно най-скоро! Най-често препоръчвани са Василев, Стоименов,  Гаврилов,  Байчев и Монева, но има и много други. Стискам палци всичко да е наред!

# 697
  • софия
Благодаря зигизаги,прегледах ги и избрах Монева за сега.Записах си час за вторник в 17ч.Знам ,че звучи тъпо но при вас какви са били симптомите ,подобни ли или на какво приличат моите?Нервно ми е защото ме боли постоянно ,не че е толкова силна болката ,но не ми позволява да забравя за миг и ме тресе нервата.Не съм казала на никой ,а само тук  Embarassed не ми се иска да безпокоя никой.

# 698
Аз разбрах за фиброаденома след хвърляне по корем върху едно бивше гадже 😂 Така ме заболя там, че първо помислих, 'че е от банела на сутиена, но напипах бучица и се оказа друго. Твоето не е малко, как не си го опипала досега ? Нали се самоизследваш, предполагам ? Ако не си го напипвала преди на самопрегледа, е много вероятно да е киста. Кистите могат да нарастнат с часове. Успех ти желая, пиши след прегледа.

# 699
  • софия
Ами честно казано отдавна го напипвах като възел беше ,но си мислех че е заради цикъла.Никога обаче не ме е боляло,а и сега вече нарастна  Embarassed.Ще чакам прегледа да видя какво ще кажат.

# 700
  • ...на безопасно
Отивай на преглед скоропостижно, а до тогава - не се филмирай. Моята мастопатия беше така.

# 701
Знам ,че звучи тъпо но при вас какви са били симптомите ,подобни ли или на какво приличат моите?
Аз нямах абсолютно никакви.Ходих на профилактичен за пръв път на 19 - 20 год и така разбрах.От тогава имам 2 операции + още няколко образувания които следя Simple Smile Гадното е , че си излизат дори и като се оперират Simple Smile Дано при теб да не е така Simple Smile

# 702

magi mei, така, както го описваш ми прилича на киста. Моите са такива - пълнят се, стават с такава големина, каквото описваш ти. Ако е киста вариантите са два - или се мажеш с гел и приемаш разни добавки, които лекаря ще ти изпише и чакаш постепенно кистата да смали размера си, а това става за различен период от време от месец до три-четири, или ако болката се засили и ти създава дискомфорт - течността от кистата се изтегля със спринцовка. Тази манипулация не е страшна, нито болезнена - болката от кистата е по-голяма от убождането. За сметка на това облекчението настъпва веднага.
Успех и не се тревожи прекалено много до прегледа.

# 703
  • софия
Благодаря ви,знаех си че ще откликнете.Златни сте момичета  bouquet.

# 704
Спокойно Маги,

Д-р Монева е внимателна и няма да претупа прегледа. Въпреки, че щом боли ще трябва да се маха, а и размерът не е малък. Моят фиброаденом беше с такъв размер и ме болеше...Но всичко е наред след операцията.

Общи условия

Активация на акаунт