Отговори
# 375
  • морето и сините вълни :)
Добро утро момичета  bouquet
Събуждам се и вече ми е лошо  Sick.Хубавото е че не повръщам

# 376
Добро утро! На мен пък нищо ми няма и на фона на всички, на които им е лошо, направо се чувствам недобре.

# 377
Добро утро
На мен ми няма нищо имах гадене в началото около две седмици и после ми премина.
Надявам се всичко да е наред.

# 378
  • София
Ох, радвайте се, че не усещате нищо! Аз съм като убита. Сутрин ми се гади, повръщам на празен стомах, вечер ми се гади, усещам постоянен глад, а не мога да погледна храна. Особено месо и манджи - само като ви чета и ми става лошо...
С първата бременност пак бях така, но в края на 3-ти месец и ядях само таратор, солети и... кифли с мармалад. Моето момче сега си умира за краставици.  Mr. Green
А сега и някакви киселини... Не знам как ще го избутам.
В петък съм на първи преглед, според вас 9-та г.с. рано ли е за регистрация?
А имах и запек, който оправих от раз с един пробиотик procombo. Откакто почнах да го взимам съм като по часовник. Simple Smile
Полът и ние го бяхме разбрали на 2-рата ФМ с баткото, около 20-та седмица май, не бяхме ходили на 1-ва.
Ох, а ние бременните сме уникални! В  началото, като не усещах нищо и се чудех - бременна ли съм още, наред ли е всичко? Почнах да усещам какво ли не, и чуденето продължава... ooooh!

# 379
На мен ми е странно на стомаха - не мога да кажа че ми е лошо, не мога да определя ситуацията - каквото и да ям все едно си остава в стомаха и не мърда и ми тежи и не усещам глад, но си хапвам редовно, никакво повръщане, но и аз от няколко дни съм със запек, ама бързо го оправих с компот от сини сливи, не искам да вземам никакви лекарства или пробиотици и затова опитвам с храни, за които знам, че ми действат. И аз си умирам за таратор и краставици и според свекърва ми ще е момче, защото не поглеждам сладко, а наблягам на кисело. И аз вече съм с настройка за момче, защото и една приятелка ми каза, че като била бременна със сина си се тъпчела здраво с таратор Simple Smile))

# 380
Същото усещане и при мен, и то с всяка бременност - всичко си потъва в стомаха и мога да похапвам и на час-два Simple Smile. За храните не мога да твърдя със сигурност, защото и с двете деца от различен пол все ядях кисело, а със сина ми проядох и сладко.

# 381
Знам, че са си бабини деветини тия истории с храненето и пола на бебето, обаче някак неусетно си изградих настройка за момче, не че имам претенции за пол Simple Smile

# 382
... не искам да вземам никакви лекарства или пробиотици и затова опитвам с храни, за които знам, че ми действат.

А защо не искаш да взимаш пробиотици?  Rolling Eyes  Simple Smile

# 383
В петък съм на първи преглед, според вас 9-та г.с. рано ли е за регистрация?

Тъкмо навреме е. Peace

Миналия петък се почувствах добре и тъкмо се зарадвах, че гаденето е отминало, на Никулден подуших риба и всичко наново. Sick Гадене, замайване, кога ще минат, не знам. Мисля си, че може да е и от утрогестана, който приемам. Но успокоението ми е, че щом има гадене, значи хормоните са ок. Със запека нямам проблеми, но задух ме мъчи много. Имам синузит, който се обостри напоследък и това влошава нещата, но напоследък се усещам, че когато съм нервна, едва си поемам въздух. Ще се консултирам с лекарката си при следващото посещение. Апетитът ми също е на ниво и се чувствам като ламя, отделно коремът ми вече е като 5-месечна бременност, а със сина нямах почти никакъв корем - даже до последно по-страничните хора си мислеха, че просто съм напълняла и се изненадваха, когато ме видяха след раждането.

# 384
... не искам да вземам никакви лекарства или пробиотици и затова опитвам с храни, за които знам, че ми действат.

А защо не искаш да взимаш пробиотици?  Rolling Eyes  Simple Smile

Просто не ми се приемат никакви хапчета. Достатъчно ми е сутрин като се събудя първата ми мисъл да е хормона за щитовидната, после фолиевата киселина, после вит. Д. Напрягам се от самата мисъл, че трябва да приемам нещо във формата на хапче. А и при положение, че на този етап ми действа храната, мисля, че не е наложително да взимам каквото и да било. Иначе съм взимала пробиотици, доволна съм като цяло, просто не искам да се ангажирам да взимам и това Simple Smile

# 385
Момичета, искам да попитам за мнение за ЖК за Д-р Ирена Шикова, работи със ЗК и преглежда в Св. ПАНТАЛЕЙМОН. Аз също вземам фолиева киселина и б комплекс, а витамин д за какво се пие. Съжалявам ако е коментирано, снощи изчетох до 12 стр. Сега се връщам за да дочета.

# 386
На мен ми е нисък вит. Д и ендокринологът ми ми даде да пия допълнително. По принцип на много малко хора вит. Д им е в норма, но никой не подозира, че му е нисък, а това е особено важен витамин. Аз го изследвам още преди да забременея и бях малко под нормата и миналия месец пак бях така, но вече ми каза да пия допълнително.

# 387
Аз какво да кажа като от 30.10 не съм спирала да драйфам, две хоспитализации, изписаха ме преди два дни, а вече повръщането и постоянното гадене се върнаха и като бонус силна болка в корема. Сега съм на но шпа и постоянно в леглото. Мъжа ми се прибира днес от командировка, а такава кочина у нас не е било. Ох не издържам вече.

# 388
  • морето и сините вълни :)
ОХ Бубалече искрено ти съчуствам

Аз искам да питам нещо -колко от вас имат животинка вкъщи и колко от вас мислят да ги махат?
Аз имам йорки кученце и не мисля да я махам Peace

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 21:59 от ani-bani

# 389
  • София
Diddyyss, разбирам те, с предната бременност трябваше да пия 6-7 неща и то с месеци, на човек просто в един момент му идва в повече всичкото това. Въпреки че на пръв поглед не изглежда кой знае какво да глътнеш просто едно хапче с малко вода. После ми беше странно, че мога да живея без да пия нищо, чувствах се някак си чиста.  Crazy
За животинките - пазете си ги, лошо няма. За детето е добре, стига да не е предразположено към алергии. Който е с котка трябва да помисли за риска от токсоплазмоза, прави се тест, но тази токсоплазмоза се "хваща" и от неизмити зеленчуци или недопечено месо...
Първата бременност имахме 2 котки, не си правих този тест, нямаше проблем, като родих те бягаха от бебето, но той като тръгна да пълзи по пода почнаха да го нападат и драскат и ги пратихме на село...
bubaleche, сещах се тия дни за теб и се чудех как се справяш. Дано скоро премине това нещо и повече не се повтаря.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт