Момче или момиче - здраво да е МАРТенското ни мъниче - 4 тема

• 33 016
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
Аз по принцип съм със кръвно 90/60, по време на бремеността ми се покачва на 120/60-70 .Незнам защо така, но и при ПБ бях така, и сега пак така.

Пулса ми беше учестен първите месеци, когато ми беше лошо, скоро незъм го усещала да е учестен  newsm78.

# 406
120/80 е перфектно нормално кръвно по време на бременност и като цяло. Но ако се качи над 120, особено ако не е нещо инцидентно, а се повтаря, може да е индикация за проблем. Поддържане на високо кръвно (над 140 горна граница) е изключително опасно по време на бременност! Ниското кръвно не представлява проблем за бременността, само неудобства. Не исках да те стряскам де  Mr. Green Кръвното ти е перфектно и нормално  Peace Но все пак е важна тази информация за всички ни.

# 407
  • Nearby
Здравейте, момичета  bouquet

Напълнили сте темата с хубави новини и нови мами Simple Smile

На мен тия дни ми установиха нисък хемоглобин, хематокрит и не знам си още какво хемо - та пия желязо. И казаха да ям повече месо, а аз не виждам накъде повече Grinning
Напоследък мен много ме болят ставите на ръцете и се подуват ужсно много от нищото. Също така ми изтръпват ръцете и краката. Много е неприятно и се наложи да увеличим магнезия. Коремчето ми расте и много ме радва. Аз си му говоря понякога и му пускам музика.
Много ми е силно усещането, че са ми сини гащите, и се приеснявам да не се разочаровам Sad РАзбира се ще си го обичаме каквото и да е, но и всички вкъщи смятат, че е момче.

За чайовете - аз пия утро понякога, или има един много приятен чай за грип и простуда.
Принципно обожавам чай Ърл Грей, но сега го заобикалям.
Кръвонто ми е ниско по принцип - 85/90 - на 50/60. Зависи. Напоследък е около 100 на 60. Нормално го водят.

И един въпрос имам, кога се плащат осигуровки за октомври?

# 408
Моето кръвно е 120/70. Прави ми впечатление, че като се върна от работа ядосана се вдига до 140/80 и като си почина се нормализира. Ще трябва да видя какво ще каже гинеколожката newsm78.

# 409
Канелата не е подходящи за бременни.

# 410
  • София
А пък с това кръвно... Онзи ден си купихме апарат от промоцията в КАуфланд . Имаше промоция миналата седмица за 23 лв апарат... И... от това имам ли нямам ли аз кръвно, се оказа, че мъжът ми е с кръвно около 160/100. Сега се чудя какво да го правя. Иначе да, за бременни идеалното кръвно е 120/80.

# 411
Не,значи,че ще получаваш броя работни дни за съответния месец х 50лв

# 412
  • София
Ееее, тъкмо бях се замечтала за 30 дневни суми... И кво - като има празници, примерно 1 седмица по коледа - по-малко пари ли?

# 413
Вече ми стана ясно Simple Smile определено се стреснах, че често нещо не съм разбрала. Wink много благодаря за информацията, скоро пак ще го премеря. Simple Smile

# 414
Да,празници има за управниците,за майките не. Реално декември е от месеците с най-малко средства за болнични и майчинство,защото обикновено са 18-19 работни дни

# 415
Ееее, тъкмо бях се замечтала за 30 дневни суми... И кво - като има празници, примерно 1 седмица по коледа - по-малко пари ли?

Да.

Получаваш колкото са работните дни в месеца - около 20-21 работни дни по 50 лв. През декември сега са 21  Peace

# 416
  • София
Аз това не мога да възприема - може ли да сме стакъв демографски срив и такъв геноцид да се води срещу дръзналите да имат деца, особено повече от 1 деца. Даже съм виждала реакция от хора без деца към хора с деца сякаш "тия сега като са се заразмножавали , кой им е крив". Все едно е позорно да имаш деца. Малко са тези хора с такива реакции, но се срещат...

# 417
Аз мога да възприема болничните да се изчисляват спрямо броя работни дни,но не мога да приема същото и за майчинството. Първо,че парите са само 90%,второ ,че детето не изисква разходи само в официалните работни дни за страната,трето ,че се грижиш за него 24/7/30-31,четвърто ,че освен всичко друго това са доходи и за теб,и за него

# 418
  • София
хм, праих линк към една изтория в един друг женски сайт, ама нещо не може да се публикува тука. Както и да е - казват в статията, че душите на децата избирали сами родителите си...

# 419
Здравейте,
видях, че сте писали за болничните - някой има ли представа какво значи да си вземеш платен болничен по желание? В поликлиниката, където се следя ми казаха, че ако имам проблеми с бременността болничният е безплатен, ако нямам и е по желание - платен (веднъж видях, че на касата едно момиче каза, че плаща за болничен, така че не става въпрос за пари на ръка на доктора)  Thinking Така и не разбрах колко ще трябва да платя, но най-вече се притеснявам да не би да изпляскат някоя глупост в болничния и НОИ да откажат да ми платят обезщетение за неговия период.
За тези, които се чудеха за това дали ще им повлияе болничния на обезщетението после - отговорът е зависи. Ако нямате промени в доходите в период от 18 месеца преди вземане на болничния за общо заболяване - няма значение. При определяне на обезщетението за бременност и раждане се взема средния доход от 24 месеца преди датата на излизане в 45 дневния болничен преди раждането, т.е за тези от нас, които излизаме по някое време през януари в 45 дневния отпуск преди термин обезщетението ще ни се смята на база дохода от 01.01.2014 г. до 31.12.2015 г. Доходът в този период е това, на което са ви осигурявали и може с ПИК да си го видите в сайта на НОИ.(ПИК-ът е активен на следващия работен ден след получаването му от НОИ). Ако ползвате болничен в този период за месеците в болничен ще ви се вземе доходът, от който ви е изчислен болничния, а той е средният доход за 18 месеца назад от месеца, предхождащ болничния. (т.е. ако например си вземете болнични за целия ноември месец 2015, доходът за ноември, който ще ви се включи в 24 месечния период за майчинството ще е средния доход за периода от май 2014 г. до октомври 2015 вкл.). Следователно ако в предходните 18 месеца преди вземането на болничен за общо заболяване сте били осигурявани на по-ниски суми, то и 24 месечната база ще намалее, но дали размерът ще е съществен е хубаво да си пресметнете, защото ако разликата в дохода ви не е бил голям няма да има кой знае какво значение.
 Аз лично не виждам по каква причина някои хора отсичат "Излизай в болнични и не се връщай до началото на 45 дневния, за да не ти се повлия после обезщетението". Разликата дали ще има прекъсване на болничните е единствено в това, че ако има прекъсване би се изместил 18 месечния период - например вземам за целия ноември болничен (доходът* за ноември ще е доходът от 05.2014 до 10.2015, разделен на 18), работя 5 дни декември, вземам за остатъка от декември (доходът* за декември ще е доходът от 06.2014 до 11.2015, разделен на 18) и така всяко прекъсване, което прави така, че началото на новия болничен е в месец, различен от началото на предходния болничен измества 18 месечния период с един месец напред. /*- "доходът" имам предвид доходът, от който ще се изчисли болничния и който ще се включи в 24-месечната база. / Следователно прекъсването може да няма значение или да има, но според конкретните доходи и да е много малко в + или - .
Моят съвет е вземете си ПИК от нои, извадете си доходите, седнете и смятайте и подлагайте на проверка това кой какво ви казва. Това за 24 месечната база за майчинството и 18 месечната за болничния си го пише в КСО в редакцията, действаща към момента - чл. 49 и чл. 41, останалото са сметки.

Общи условия

Активация на акаунт