Лотария "Зелена карта" 2017

• 290 613
  • 2 215
  •   1
Отговори
# 2 100
Заповядай - https://www.dvlottery.state.gov

Отдолу има един линк и кликваш на него  Wink

# 2 101
Намерих си номерата, не сме изтеглени ние Simple Smile

# 2 102
Бях изтрила номера, но влязох със забравен номер. Отново Has not been selected, естествено. Laughing

# 2 103
  • ES
Нали втори път не се теглеше, кой изтеглен, изтеглен през май  newsm78

# 2 104

Явно хАмерика не е толкова притегателна вече и предполагам са я закъсали за бройки, та за това са изтеглили още някой и друг человек.  Rolling Eyes  Joy

# 2 105
  • САЩ
Като чета по другите форуми, всички изтеглени тая седмица са получили мейл да проверят сайта

# 2 106
Мисля си, че е възможно тези допълнително изтеглени хора да са само за Гана, защото инфото е от twitter-а на посолството на САЩ за тази държава. Никъде другаде не видях подобна официална информация, проверих и туитър акаунта на ам. посолство в БГ, както и Фейсбук страницата за зелена карта - последното инфо е за предстоящия сезон 2018.

Иначе, естествено проверих за себе си отново, след като видях инфото за второ теглене, но ако предположим, че наистина е имало таково, то и в рамките на него не съм изтеглена.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 19:46 от Deya 2

# 2 107
  • ES

Явно хАмерика не е толкова притегателна вече и предполагам са я закъсали за бройки, та за това са изтеглили още някой и друг человек.  Rolling Eyes  Joy
За това ли квотите на изтеглените всяка година падат?

# 2 108
  • САЩ
Мисля си, че е възможно тези допълнително изтеглени хора да са само за Гана, защото инфото е от twitter-а на посолството на САЩ за тази държава. Никъде другаде не видях подобна официална информация, проверих и туитър акаунта на ам. посолство в БГ, както и Фейсбук страницата за зелена карта - последното инфо е за предстоящия сезон 2018.

Иначе, естествено проверих за себе си отново, след като видях инфото за второ теглене, но ако предположим, че наистина е имало таково, то и в рамките на него не съм изтеглена.

Не, за всички е. Има едни българи вече, обадиха се във форума на алл, номера е много голям, но са изтеглени. В блога на Саймън също писаха 4-5 човека, че са изтеглени, от различни държави. Но всички казват едно и също - получили са мейл да проверят.

# 2 109
Какво става има ли подготващи се за 2018та и кога е подаването на документи?

# 2 110
Какво става има ли подготващи се за 2018та и кога е подаването на документи?
Чак да се подготвят, пък и документи не се изискват, само се попълва един апликейшън.

# 2 111

Някой има ли представа, ако получиш зелена карта чрез работодател, какви са ангажиментите ти към него след релокацията, т.е. колко време трябва да работиш за този работодател - бях прочела, че е една година, но не съм сигурна дали информацията ми е точна? И имаш ли друг тип ограничения, като например да не можеш да работиш втора работа или пък по проекти на свободна практика?

Замислям се, освен чрез стандартното подаване на апликация за зелена карта, да се опитам да се насоча и към търсене на работа за американска компания и получаване на виза чрез работодател.

# 2 112
  • САЩ

Някой има ли представа, ако получиш зелена карта чрез работодател, какви са ангажиментите ти към него след релокацията, т.е. колко време трябва да работиш за този работодател - бях прочела, че е една година, но не съм сигурна дали информацията ми е точна? И имаш ли друг тип ограничения, като например да не можеш да работиш втора работа или пък по проекти на свободна практика?

Замислям се, освен чрез стандартното подаване на апликация за зелена карта, да се опитам да се насоча и към търсене на работа за американска компания и получаване на виза чрез работодател.

Едва ли има много работодатели, които биха те спонсорирали директно за зелена карта.
Откъм зелената карта няма изисквания, но работодателя може и да има.
Като цяло, при подобен тип заминаване, работодателите предпочитат да спонсорират за L1 виза (ако си намериш американска компания с офис тук, за който да работиш известно време, след което да се преместиш там) или H1. При L1 нямаш право да работиш при друг работодател, но там нямаш квота и по-лесно се взима,  при H1 имаш право да работиш при друг, но има годишна квота и е трудно. Вече на място, след няколко години, може работодателя да те спонсорира за ЗК и при двете.
Не на последно място, при Л визите съпруг/съпруга има право да работи, при Н няма. 

Прочети това:
http://www.immihelp.com/l1-visa/l1-visa-h1b-visa-comparison.html

Личното ми мнение е, че най-лесният начин за тази схема е именно да си намериш работа в България за американска компания и да се преместиш вътрешно.

# 2 113

Едва ли има много работодатели, които биха те спонсорирали директно за зелена карта.
Откъм зелената карта няма изисквания, но работодателя може и да има.
Като цяло, при подобен тип заминаване, работодателите предпочитат да спонсорират за L1 виза (ако си намериш американска компания с офис тук, за който да работиш известно време, след което да се преместиш там) или H1. При L1 нямаш право да работиш при друг работодател, но там нямаш квота и по-лесно се взима,  при H1 имаш право да работиш при друг, но има годишна квота и е трудно. Вече на място, след няколко години, може работодателя да те спонсорира за ЗК и при двете.
Не на последно място, при Л визите съпруг/съпруга има право да работи, при Н няма. 

Прочети това:
http://www.immihelp.com/l1-visa/l1-visa-h1b-visa-comparison.html

Личното ми мнение е, че най-лесният начин за тази схема е именно да си намериш работа в България за американска компания и да се преместиш вътрешно.

Имам познат,който получи зелена карта от работодател и след около месец си намери друга работа и се премести.Така че ,не мисля,че има някакви изисквания.

# 2 114
А така, и аз исках да и пиша, но не помнех имената на визите. И на мен така ми предложиха от моята ам. компания, явно Л1, при което ММ нямаше да има право да работи. Не заминах, защото се оказах бременна и реших, че с безумното 6 седмично майчинство и без да работи той, със заплатата, която даваха, много трудно щяхме да сколасаме.
Сега се чудя съжалявам ли, не съжалявам ли  Crazy Laughing

Общи условия

Активация на акаунт