Есенно слънце пече, а мамите от ИБ мечтаят за винце с мезе!

• 27 248
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
  • Велико Търново
Мецанке, Тони така и не съм я чула да преглъща звучно и хубаво. И аз затова все се чудех това дете яде ли изобщо. Така че и това не е критерий. Не разбрах защо реши, че детето ти стои гладно? Ако е заради преглъщането - казах вече при нас как беше. Продължавай да го кърмиш на 20 минути, ако трябва. Всичко ще се нареди.  Hug
Понче, коремчето расте, даже притеснително бързо  Laughing Сега съм в началото на 5-ти месец, а имам чувството, че вървя с два напред.  Laughing А Тони смятам да я пускам на ясла януари, да си навърши 2 годинки и тогава.  Hug
Ани, в края на другата седмица ще съм на фетална и тогава ще разберем, надявам се.  Hug

В нашето родилно, колкото и да ми беше чудно, ни караха да кърмим и всеки път като ми даваха шишето с АМ ми казваха да продължавам да опитвам с кърменето. Но съвети чак не даваха - кой, както намери за добре.

# 616
Мецко, според мен много се притесняваш и мислиш  Peace Успокой се, всичко ще се нареди, ще свикне бебчо с циците, ти само му ги предлагай  Mr. Green Ох, като се сетя и за моето начало, колко беше трудно само, как само ревах на телефона на майка ми, истината е, че като издържиш първите дни после всичко се нарежда  Hug
Арвен, бързо да се оправяте  Hug
Понче, мисля като теб за работа и бременност  Mr. Green Надявам се второто да се случи преди да си намеря работа  hahaha  Hug
Днес оставих малката вкъщи, взехме си котка от приятели, затворих я долу в парното помещение, тя се напапка и си спи спокойна, а си мислех, че ще се дърпа и мяука  Mr. Green После ще я водим на лекар и ще си живее в двора, дано оцелее  Crazy

# 617
  • NE
Меци, скоро ще свикнете. Според се справяте много добре. Аз чак на 3 ден успях да кърма за повече от 3 суквания. И двамата се учите и се иска време. Вкъщи ще се успокоят нещата. Аз в родилното бях на нокти от хормони, тревоги и болка, та вкъщи все едно влязох в друг свят. Да нацелуваш беб.
п.п. Не винаги се чува как преглъщат. Моето не се чуваше.

# 618
  • В къщурката на хълма на феите
В 10:30 след поредното кърмене дадох АМ и дребния спа 5 часа буквално.. Наложи се да цедя с помпата, за да мога да го сложа на гърда.. От двете изцедих общо 50мл, а Зузко колко е изцукал не знам, но сука точно по 15 минути от всяка преди да се откаже.. После хълца, плачка и си смука ръцете.. Беше доста наакан.. Взеха го за баня и сега спи, ама не е много спокоен.. Не е ял вече 2 часа.. Ще опитам да го накърмя пак като се събуди.. Според акушерката няма нужда да ми носи шише, но аз не съм убедена, че е права.. Зузко днес е 2840гр и е свалил 120гр откакто е при мен за последните 24 часа, а за предните 2 дни докато го гледаха в детската стая беше свалил общо 90гр.. Мисля, че това е достатъчно показателно..

# 619
  • София
Оффф защо въобще се носи АМ в болниците? За да започнат мамите да се съмняват в способността на собствените тела ли? Много ме е яд на тази практика! Close Едно време на бабите ни все едно са им давали АМ "за всеки случай".  Crossing Arms Мец, продължавай да упорстваш, ще се справите със Здравко!

# 620
Меци, нормалното смъкване на теглото в деня на изписване на детето е 10% от теглото, с което се е родило. Не се отказвай, моля те.

# 621
  • NE
Те акушерките си търсят лесното.
Меци Нали знаеш, че кърмата се преработва за 20 мин, АМ за далеч повече време? Ако няма смукане, няма кърма и практикуване. 120 гр. не са толкова лош показател. Моето за 1 ден свали почти половин кило. Вкъщи беше си върнал кг само на кърма една седмица по-късно.
И аз те моля да стискаш зъби.

# 622
  • В къщурката на хълма на феите
Устискахме и двамата до шест, когато Зузко папка от едната гърда около 30 минути, другата не я предлагах, щото той заспа.. Сега още е спокоен.. Да видим докога.. Нормално ли е да усещам щипане в гърдата, от която е сукало бебето?

# 623
  • NE
Мисля, че да. Аз помня така да ми щипеше като давах да суче.
Доста често щом ревнеше бебето и така почваше да ми щипе. Хубавото е че бързо минава.

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 20:20 от Flower Fairy

# 624
Да, май точно това е "слизането" на кърмата. Браво, души, все така!

# 625
  • София
Мец никакво отказване! Предлагай колкото можеш по често. Щипането го имах докато сучеше.
За свалянето на кг - моето за 5 дни беше свалило 240 гр., от 3380 кг., но изписаха 3140 кг.

# 626
  • Варна
щипане или още познато като мравучкане , щом го усетиш значи че манджата е готова и можеш да я поднасяш топла , топла  Mr. Green................Меци, осъзнавам колко ти е трудно, освободи се от  споменът, че не си успяла с първото бебе да кърмиш, да, кърменето не е самоцел но си длъжна да опиташ, пожелай го , вярвай , опитвай, мисли положително колкото и да ти е трудно , твоето тяло произвежда храна момиче  Naughty, не лишавай бебето от нея, дай му я с цялата любов на която си способна  Hug

хм, няма начин да не съм споделяла при мен как беше, ще се повторя накратко, секцио рано сутринта на 22/05 и 2 дни изчакване за да се изчистя от едно лекарство което приемах , първо сукане в 9 часа на 24/05 и след това през 3 часа в същият и следващите дни, детето се роди 3 150 гр , изписаха ни на 30/05 с тегло 2 600 гр ( драстичен спад , всеки ден по малко надолу, бях отчаяна но продължавах да я държа на гърда понякога по цял час, упорствах, кърмех в стаите за специални грижи , а не в стаята си , ходех като лазарка но така трябваше , в предпоследният ден искаха вече да и дават АМ за да вдигне грамчета и да ни изпишат, категорично отказах, за всичките хранения в този ден се скъсах да цедя с ръчна помпа ама си докарах млеконадоя по 60 мл на хранене, и о чудо в денят на изписването килограмите бяха в + грамчета .........айде бе, аз няма да си нахраня детето, не на мен тия  Naughty)

за първата седмица по късно в домашни условия наддаде 390 гр..............и така една година и шест месеца  Peace

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 20:46 от libra

# 627
  • Северозапада
Добро утро
Как сте Мецани и Зузко? Ще се прибирате ли вече?
София пак има Стрептококус Пнеумония. Ще се гръмна  ooooh! Този път само с капки ще го борим, защото общото и състояние е добро ( Praynig) - Ципрофлоксацин или Цилкоксан, защото първото май не се произвежда вече. Прахче, май и вие слагахте същите капки  Thinking
Иначе при нас нищо ново.

# 628
  • Варна
Добро утро ...
Атанас е с възпалени уши, не ме питайте как му слагам 2 вида капки . Вчера сутринта започна да се хваща за очите и да трепери, явно от болка .
На всичкото отгоре, с ужас установих, че си отглеждаме хлебарки . Оказа се, че са плъзнали из половината блок . Никой не иска да извикаме фирма да напръска, всеки сам щял да се справя  #Crazy

# 629
  • до едно тепе
Слав е вкъщи. Вади тютюнджийска кашлица. Май има заден секрет, защото и подсмърча, а не може да издуха нищо навън. Бубето и тя се запуши нощес и повърна от храчката Tired
Да оздравяват бързо дечурлигата.  Hug
Еййй писна ми от болести.
Мецко снощи щях да пиша, ама докато легнат дечурлигата и окапах тотално. Детето се е изакало. Как искаш да не спадне на грамчета повече от предния ден. Давай гърдата щом и ти виждаш, че има в нея какво да яде. А това с контролното кърмене аз НИКОГА не бих си го причинила. Може хептен да се ошашкаш. Лекарите имат някакви норми колко би трябвало да изяжда. Обаче бебето не им знае нормите на тях и си знае колко му се яде, и си суква точно толкова колкото иска. Правила съм контролно хранене на Слав когато беше на 4 месеца някъде, за да видим дали не преяжда и затова да повръща. 5 пъти през деня цедих и давах с бутилка през 3 часа. Само веднъж изяде количеството, което трябваше да изяде според възрастта си, а през другото време яде всеки път различни мл и пак повръщаше. А наддаваше по към кило на месец Whistling Успокой се, ще се справиш.
И не очаквай вкъщи да ти е по-лесно. Там и Ема ще иска внимание. В началото докато кърмех бебето Слав ми висеше закачен на врата, а се е случвало и да кърмя придържайки я с едната ръка, а с другата да бутам на него лъжицата в устата. Многоръкия Шива ряпа да яде Laughing Но определено няма да има кой да ви тормози в неподходящото време. Peace

Общи условия

Активация на акаунт