С какво ви дразнят свекървите- 49

• 50 287
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Zoi, а как им го оставихте - облечен или по тениска?

# 76
Zoı, до 21 седмица бях с тежък хиперемезис гравидарум. Повръщах по 20 пъти на ден. Много пъти лежах по болници без голямо подобрение. Просто бях станала труп. Не можах сама нито да е изкъпя, нито да ходя до тоалетна. Направих и тиреотоксикоза последвана с панически атаки, пулс 160, кръвно 80/50 и.т.н. И трябваше ми помощ, а съпругът ми работи по 12 часа. Извиках майка ми на няколко пъти по една седмица. Вече като бях малко по-добре пуснах майка ми да се прибере, но съпругът ми така се беше наплашил, че го беше страх да ме оставя сама цял ден. Така реши да извика майка му. Съгласих се защото след 12 часа работа той трябваше да свърши и цялата домакинска работа и ми беше жал за него.
Има и един голям плюс в тази работа. Така я беше идеализирал майка си, че е най-голямата домакиня, страхотна готвачка, перфектна чистофайница и че сега като дойде при нас едва ли не къщата ще се преобрази. Да, ама не. Оказа се че той готви по-добре от нея и че повечето ястия не може да ги яде. Тя е тук от 6-7 седмици и нито един път не е пуснала прахосмукачка, не е избърсала пода и праха, не е измила банята. Всъщност в момента през седмицата къщата прилича на свинска кочина,а събота и неделя той прави генерално почистване. Че и ми готви за да имам за през седмицата нормално ядене. Даже днес изми и прозорците Simple Smile
Ден след ден го усещам как му се разбиват илюзиите за това че майка му е най-най. Вече стигат и до разправии от сорта - ти нали дойде да помагаш с домакинството, а само идвам и почиствам след теб?!
Виждам че и търпението за нейните намеци вече му се изчерпва и очаквам скоро ,без моя намеса, да я изпрати в къщи.

# 77
Zoı, до 21 седмица бях с тежък хиперемезис гравидарум. Повръщах по 20 пъти на ден. Много пъти лежах по болници без голямо подобрение. Просто бях станала труп. Не можах сама нито да е изкъпя, нито да ходя до тоалетна. Направих и тиреотоксикоза последвана с панически атаки, пулс 160, кръвно 80/50 и.т.н. И трябваше ми помощ, а съпругът ми работи по 12 часа. Извиках майка ми на няколко пъти по една седмица. Вече като бях малко по-добре пуснах майка ми да се прибере, но съпругът ми така се беше наплашил, че го беше страх да ме оставя сама цял ден. Така реши да извика майка му. Съгласих се защото след 12 часа работа той трябваше да свърши и цялата домакинска работа и ми беше жал за него.
Има и един голям плюс в тази работа. Така я беше идеализирал майка си, че е най-голямата домакиня, страхотна готвачка, перфектна чистофайница и че сега като дойде при нас едва ли не къщата ще се преобрази. Да, ама не. Оказа се че той готви по-добре от нея и че повечето ястия не може да ги яде. Тя е тук от 6-7 седмици и нито един път не е пуснала прахосмукачка, не е избърсала пода и праха, не е измила банята. Всъщност в момента през седмицата къщата прилича на свинска кочина,а събота и неделя той прави генерално почистване. Че и ми готви за да имам за през седмицата нормално ядене. Даже днес изми и прозорците Simple Smile
Ден след ден го усещам как му се разбиват илюзиите за това че майка му е най-най. Вече стигат и до разправии от сорта - ти нали дойде да помагаш с домакинството, а само идвам и почиствам след теб?!
Виждам че и търпението за нейните намеци вече му се изчерпва и очаквам скоро ,без моя намеса, да я изпрати в къщи.

Сподели със съпруга си,че си на мнение,че нямате нужда вече да ви помага , след като и без това той върши всичко, а тя само те напряга с глупостите си. В момента имаш нужда от почивка , а не постоянно да се нервираш. Аз не бих била толкова мила, ако ми сподели какво "ще прави" докато аз не гледам.

# 78
Не бих се наела да наливам масло в огъня. По-добре той сам да стигне до прозрението, че майка му не е идеал. Да не изляза после аз виновна, че са се скарали безвъзвратно, нищо, че има основателна причина.
А той знае ли, че има хепатит? Аз, ако бях на мястото на момичето, щях да й се развикам, че не искам да ми разболява децата заради малоумието си. И въобще не бих ги пуснала да я виждат насаме.

# 79
  • Варна
Не бих се наела да наливам масло в огъня. По-добре той сам да стигне до прозрението, че майка му не е идеал. Да не изляза после аз виновна, че са се скарали безвъзвратно, нищо, че има основателна причина.
Абе като ми е застрашена бременността и имам нужда от спокойствие, знаеш ли как ми пука къде какво наливам. Докато го чака сам да стига до някакви прозрения, може вече да е късно... И това го пиша от личен опит. Аз съм в същото положение и свекърва ми е същата "домакиня"... С тази разлика, че мъжа ми е наясно каква е реалността и бяхме единодушни, че не ни трябва да "помага"...  Naughty

Румка, ти снощи нали щеше да говориш с мъжа си?
Не мисля, че това със съда ще помогне, ама тя не го знае. Нищо не ти пречи да я заплашваш с жалба. Имаше ли отговор от нейна страна на тези заплахи?
Спирай всякакъв контакт и не отстъпвай, защото наистина може да стане страшно. Внимавай само мъжа ти да не й посегне пак...

Ох, като ви чета за бабите и помощта след раждане, направо страх ме хваща... Рано е още, но от сега мисля как ще се разбираме с тази помощ веднага след изписването. Подозирам, че ще има големи драми пак. И то най-вече заради присъствието на самото изписване... Ама ще оставя сина й да се оправя като наближи  този момент...

# 80
Като е застрашена бременността, аз бих питала какъв изобщо го чини свекървата там, но явно все някакъв ... Щом не са я изпратили още.
Ако мъжът е ок с хепатита и облизването на черпака за бременната му съпруга - не съм оптимист за развитието на историята. Затова питах знае ли.

# 81
като присъствала на изписването разбрах ,че няма нужда ,но как да обориш традициите?И все пак всеки иска да погледне новото човече ,та по-добре на изписването и кой  откъде е ,пък в друг ден да е  виждането.
писах вече,че у някои  желанието да помогнат  е заявка,да се знае ако има нужда. После ако ни повикат.Но май  не всички баби така смятат и трябва ясно и разбрано да се каже.
Снаха ми е директен човек и  малко неща оставя на сина ,но все пак си позволявам да напомням или давам мнение  два пъти. За  по -сигурно че съм разбрала ясно и те не се срамуват да кажат направо. Не  винаги е  два пъти де ,само когато много ми се иска. Следва НЕ една октава по високо и спирам завинаги.

# 82
BDO, с последният пост сама си отговаряш, че не ти трябва тази жена точно сега в обкръжението. Не ти помага, дразни те, болна е, не чисти, всичко върши мъжа ти сам, наистина за какво ти е? И как ще ти стане къщата кочина като ти лежиш, а той е на работа? По- добре намери някоя жена да идва почасово.
  Деситка, малкият го оставих с пантофи и анорак. Ясно ми е какво е станало, той ги е свалил и тя или не е забелязала, или е решила да не се мъчи да го облича, че той се криви.
 Иначе имаме напредък, този път няма кекс, но има ябълкова пита с маргарин. Смешно ми стана вече. Ограничавам детето като бабата не чува. Laughing

# 83
  • Варна
Като е застрашена бременността, аз бих питала какъв изобщо го чини свекървата там, но явно все някакъв ... Щом не са я изпратили още.
Ами какъв го чини? Явно са си мислели, че ще е от помощ, но са се заблудили. Доколкото разбрах са в чужбина, не е толкова лесно - ела днес, пък утре си тръгни. Ако са я уговаряли и да остане до еди кога си, сега как да се обосноват, че искат да си тръгне по-рано... Не е лесно, ама понякога трябва. Благодарна съм, че нашата не се натисна за подобна помощ.

като присъствала на изписването разбрах ,че няма нужда ,но как да обориш традициите?И все пак всеки иска да погледне новото човече ,та по-добре на изписването и кой  откъде е ,пък в друг ден да е  виждането.
Именно. Това е драмата при нас. Как ще оборим традициите? Че нашата баба много обича показните традиции... Това да не замеси питка, пък да я занесе в родилния дом, та да се снимат всички и после да се види каква примерна баба е и как тези неща се спазват... То като цяло лошо няма, ама при нас не съществува варианта "после кой от къде е". Дойде ли за изписване, ще трябва да остане,  няма как просто... А аз това не искам...  Tired

# 84
Ами не казвайте пък. Дайте си време сами.като не знае е може само да се нацупи ,пък да ви е през цървула.
За  питка и аз се чудих как ще стане ,но било лесно ,черпиха си после и  има логика-екипът им не е на смяна тогава.
Като от далеч останах  и на другия  ден отидохме с родителите и  за час и нещо.Аз си тръгнах и ги оставих да се видят насаме ,да си каже на мама ,всичко разбрах но малко по късно. А щях да се "надуя" за изписването ако не бяхте вие  и  да разбера как са нещата.И все пак бях ,защото ме поканиха.Все пак си говорим.
Различно е ,а  ние  си живеем в спомените ,не съм ходила скоро при бебе,всичките моми и момци чакат ,пък после завиждат ,на имащите бебета.
Ако има усет свекито ти,като се затворите с бебо  и не и обръщате внимание ,има ШШШШШт ще си вдигне чукалата.
Бе ,проблем си е недосещането.
Може и да и обясните реда сега и че остарялото не важи вече ,ако разбира от дума. И твърдо НЕ.

# 85
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Дали не е по-посредствено да твърдиш това
Съдът нищо не може да направи- дори и ограничителна заповед не може да издаде, защото психично болните не са подсъдни.
Това категорично не е вярно за всички психичноболни. Да, има психични заболявания, които те освобождават от съд. отговорност, но НЕ са всички заболявания. Както и голяма част от психичноболните си подлежат на съд. отговорност, спрямо заболяването. Даже повечето, защото диагнозите които те освобождават се броят на пръсти. И с една и съща диагноза един може да е осъден за нещо, друг не заради степента на заболяването.
При това психичното заболяване трябва да е удостоверено преди делото, за да има по-голяма тежест. Да си има история, лечения и резултати от тези лечения.
При дело за тормоз не е задължително да се иска медицинска експертиза автоматично.
А ограничителната заповед се издава в началото на такова дело, не в края, така, че дори в хода на делото адвокат да се опитва да се основава на психичното състояние, то тя би била издадена на други основания. В началото за издаването на огр. заповед, няма да ги има тези документи. При това могат и да я издадат дори да ги има.Състоянието би имало значение (ако се докаже каквото и да е) за изхода на делото.
Хърмаяни може да го обясни сигурно по-добре
Да, може и дано я разбереш.
Ще ти обърна внимание пак на едно основно нещо- по закон, ако ответницата няма възможност да наеме адвокат, ѝ се определя служебен. Който, няма начин, запознавайки се с фактите, да не поиска медицинска експертиза. Което автоматично води до насрочване на ново заседание.

# 86
  • при късмета
Скрит текст:
Скрит текст:
Дали не е по-посредствено да твърдиш това
Съдът нищо не може да направи- дори и ограничителна заповед не може да издаде, защото психично болните не са подсъдни.
Това категорично не е вярно за всички психичноболни. Да, има психични заболявания, които те освобождават от съд. отговорност, но НЕ са всички заболявания. Както и голяма част от психичноболните си подлежат на съд. отговорност, спрямо заболяването. Даже повечето, защото диагнозите които те освобождават се броят на пръсти. И с една и съща диагноза един може да е осъден за нещо, друг не заради степента на заболяването.
При това психичното заболяване трябва да е удостоверено преди делото, за да има по-голяма тежест. Да си има история, лечения и резултати от тези лечения.
При дело за тормоз не е задължително да се иска медицинска експертиза автоматично.
А ограничителната заповед се издава в началото на такова дело, не в края, така, че дори в хода на делото адвокат да се опитва да се основава на психичното състояние, то тя би била издадена на други основания. В началото за издаването на огр. заповед, няма да ги има тези документи. При това могат и да я издадат дори да ги има.Състоянието би имало значение (ако се докаже каквото и да е) за изхода на делото.
Хърмаяни може да го обясни сигурно по-добре
Да, може и дано я разбереш.
Ще ти обърна внимание пак на едно основно нещо- по закон, ако ответницата няма възможност да наеме адвокат, ѝ се определя служебен. Който, няма начин, запознавайки се с фактите, да не поиска медицинска експертиза. Което автоматично води до насрочване на ново заседание.
Ограничителна заповед, обаче не се издава на края на делото. Може да се издаде, дори без да се стигне до дело. Която м/у другото ти изобщо вкара без друг да я е споменавал и нямайки нищо общо с постовете преди това

# 87
  • Варна
Как да не казваме? Нали като родя ще пита,ще иска да се подготви? Това значи съвсем целенасочено да я излъжем... Не, не е вариант.

Като от далеч останах  и на другия  ден отидохме с родителите и  за час и нещо.
При нас я няма тази опция да остане някъде другаде и да дойде за час и нещо...

А щях да се "надуя" за изписването ако не бяхте вие  и  да разбера как са нещата.
Да, ама моята свекърва не чете форуми и се съветва само с приятелките си, които до една са на нейния акъл...

Ако има усет свекито ти...
Бе ,проблем си е недосещането.
Ми не, няма грам усет моето свеки и точно затова си мисля, че ще стане проблем... Недосещането при нас е огромен проблем... Затова ще трябва да се говори направо по въпроса, ама нека наближи още малко събитието...

# 88
MM снощи се прибра много късно, и беше буквално пребит от преумора, болеше го сърцето и търсеше валидол, малкото ревеше, а и аз вече бях на ръба на силите си. Днес е на работа до обед, чакам скоро да се прибере, и ще разговаряме. Вчера нали ви казах, че я предупредих да иде да се прегледа, явно ми е прочела съобщението, и днес звъня по тел 2-3 пъти, но не й вдигнах.
До преди там, месец-два, докато не бяхме позатоплили отношенията, се чувствах по-добре. Тя твърдеше, че не се чувствала добре, че й е мъчно и нам-какво си, но май ми е по-изгодно на мен да ми е добре, отколкото на нея.
Затова, аз продължавам по същата линия на поведение, този път няма да има затопляне на отношенията. Тя не разбира от дума. За ММ ще ми е мъчно, защото той обича и двете ни, и не му е приятно майка му да се тормози. Но, смятам, че ще трябва да се справи по някакъв начин с проблема, защото аз с алтернативата не искам повече да се боря.  

# 89
Kali, изписването да ти е проблема. Остави я да прави там каквото си иска и не се ядосвай, важно е после да не ти досажда. Аз си мислех, че като се роди бебето, всички. ще се съобразяват с мен, ама не ми се получи..Не и без няколко скандала. Заппочбете от сега да подготвяте свекървата, че искате вие да си гледате бебето, как сега младите така правят и т.н. Може пък да се усети

Общи условия

Активация на акаунт