С какво ви дразнят свекървите- 49

• 50 287
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Ами нови са да да, на 37 години, ама с етикета Grinning Не знам какво и колко качествено е било, но и нас така ни оцветиха едни калъфки за възглавници, всичко беше червено. Пак от тая реколта там на майка ми. Иначе знам, че нямаше и беше трудно, но ме е яд да си ги беше ползвала тогава, а не само да им се радва през найлона. Днес едва ли има дъщеря или снаха, която да чака на старите чеизи.

# 481
Днес едва ли има дъщеря или снаха, която да чака на старите чеизи.
Не е въпросът в чакането, а в жеста. Лично аз съм ползвала чисто нови стари чаршафи и проблем с оцветяване не съм имала, както и стари одеала, запазени. Виж със съвременни чаршафи - и са ми пускали и са избелявали от едно пране. На мен проблем са ми само старите китеници, правени от бабата на мъжа ми, защото няма къде да ги сложа. Някои са много красиви, но тежки, неудобни и бодскащи. Така си останаха на вилата - там е по-студено. В София при парно и летни жеги - хич не са ми удобни.

# 482
      Моля всички, на които свекървите подаряват нежелани бели чаршафи от преди демокрацията (ако пликовете са с тантелки  Wink, още по -добре), да ги мятат у нас.  Laughing
      Няма да ви ги върна, обещавам. Изчерпах чеиза от мама.  Cry

# 483
  • София
Абе нямате ли поне по 10 двойки родопски одеала, не ми се хвалете!!! smile3534

# 484
Абе нямате ли поне по 10 двойки родопски одеала, не ми се хвалете!!! smile3534
Хаха така е. Бабата на мъжа ми ни ги е подготвила, а ние все отлагаме да ги вземем, но се чудя кога ли ще ми ги изсипе на вратата, та ще се видя в чудо какво да ги правя. Разбирам че ги е събирала много години и е давала пари за тях, но просто са ми ненужни и няма къде да ги слагам.

# 485
      Моля всички, на които свекървите подаряват нежелани бели чаршафи от преди демокрацията (ако пликовете са с тантелки  Wink, още по -добре), да ги мятат у нас.  Laughing
      Няма да ви ги върна, обещавам. Изчерпах чеиза от мама.  Cry
Аз щях да ви дам, ама както писах мен ми ги подариха, но не ми ги дадоха. Simple Smile

# 486
Много се радвах за едни пелени- имах метри  бархет  и го направих и занесох ,с тях ги попиват след къпане и миене.Искат още,но няма.

# 487
Чаршафите за Хърмаяни, родопските одеала - за мен.Има ли сделка?
 baby_neutral

# 488
Аз имам само едно родопско червено-зелено, иска ми се още едно такова същото, ама няма отде да си крадна  Heart Eyes

# 489
ч
Аз започвам да си мисля, че не съм нормална като ви чета. Ако имам възможност да подсигуря на детето си жилище ще го направя без изобщо да мисля. Да, с прехвърляне на собственост. Без клаузи за гледане на старини и тем подобни.
Точно за подсигуряване на детето става дума. Навита ли си да работиш, за да го посигуриш, а след това, ако нещата не се развият добре, да се наложи детето ти да дели въпросния имот с бивш/а съпруг/а?
Да. Животът и комфортът и са ми по-ценни от дребните сметки .
Може и да не се разведе , може и да се нанесат заедно другаде ...защо само най-лошото се гледа ?Не може ли просто да вярваме ,че детето ни ще избере добър партньор , ние ще сме го възпитали добре и ще сме там преди и след като се задоми за да помогнем преди катаклизми и чудесии.

Лично пиша , че ще направя всичко възможно детето ни да е осигурено със собствен имот след 10ина години когато ще е на 18. Нито държа на гледане ,нито на право на ползване ,нито на съсобственост.

Научих си урока от моите свекърви и знам как да не се държа с детето си и как да не го отчуждя заради имоти и стисната еснафщина . Аман значи ...

# 490
защо само най-лошото се гледа ?Не може ли просто да вярваме ,че детето ни ще избере добър партньор , ние ще сме го възпитали добре и ще сме там преди и след като се задоми за да помогнем преди катаклизми и чудесии.
Не зная, аз предпочитам да съм подготвена за най-лошото, а доброто- нека заповяда. Относно вярата ти, и на мен ми се иска да вярвам в това, но зная, че животът сервира всякакви неприятни изненади. Предпочитам да съм подготвена. А, както вече казах, доброто нека заповяда. Peace

# 491
родителите някой път си правим едни сметки, а децата решават друго. Ми ако отиде да живее в друг град, или друга държава? Тогава дали панелният апартамент на стойност 20-30 000 лв/в градовете извън София, Пловдив и другите големи/ще е от кой знае какво значение за семейството и добруването му?

# 492
защо само най-лошото се гледа ?Не може ли просто да вярваме ,че детето ни ще избере добър партньор , ние ще сме го възпитали добре и ще сме там преди и след като се задоми за да помогнем преди катаклизми и чудесии.
Не зная, аз предпочитам да съм подготвена за най-лошото, а доброто- нека заповяда. Относно вярата ти, и на мен ми се иска да вярвам в това, но зная, че животът сервира всякакви неприятни изненади. Предпочитам да съм подготвена. А, както вече казах, доброто нека заповяда. Peace
По принцип си права . Но не се пише никога за такъв вариант.

Малко повече вяра и промяна на мисленето ,че нещо когато се дари/даде то вече не е пътека за размяна на реплики и очаквания .

Аз смятам ,че ако още от самото начало подходя с тази мисъл ,че зетя/снахата са ми чужди и трябва да са минати и да не вземат нищо евентуално от имота на детето ми ..то как им давам спокойно най-ценнното си ,а пазя имота?

...
Не ме цитирайте моля, ще изтрия .Просто ми врнахте времето назад със спомени .

Понякога е добре се мисли 100 пъти преди да се реже ...

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 19:23 от Анонимен

# 493
  • Бургас
Дори и много да харесвам снаха си признавам, че и аз бих направила дарение. Както казах по-назад живота и хората са непредсказуеми и се променят много често. Не бих се обидила ако моите свекъри искат да прехвърлят свой имот само на мъжа ми. За мен е нормално чужди хора да нямат желание да ме осигуряват с имоти. Не съм им никаква, за да го правят. При положение, че всеки втори брак завършва с развод, да ме извини снахата, че не искам да си тръгне някой ден с половината ми имоти, които съм купила с много лишения и труд. Бих помогнала на децата си да си стъпят на краката и да си закупят сами имоти, пък те да си ги делят както решат.  

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 19:17 от miss july

# 494

Насила ли са го накарали да подпише и въобще подписал ли е? Ако е приел дареното, по-скоро от него е трябвало да се чувстваш неприета и наранена, защото той го е направил, след като 3 години те е познавал, докато те изобщо не са те познавали.

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 19:02 от кукумицинка

Общи условия

Активация на акаунт