С какво ви дразнят свекървите- 49

• 50 287
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Не си ме разбрала, бабите да си приготвят и правят в тяхните къщи каквото искат Peace
А пък ти наистина можеш да го изпратиш другия път с някоя кутия, може да й стане неудобно, ама да сложиш и за нея да не каже пък, че я пренебрегваш  Joy

# 676
Не познахте. Снахата пак ще излезе виновна, защото свекървата ще си каже - една манджа на детето си ли не мога да приготвя, та трябва жена му да носи храната... Laughing

# 677
Някоя баба, леля, човекът от хлебарницата, 3- ят братовчед на бабата, ............
     Това е друго, наистина си е дразнещо.
      Когато става дума за приятел от детинство, мисля каквото написах по-горе. Може пък точно в този момент мъжът ти да има възможност да се освободи (тя няма как да предвиди това) и после да съжалява, че не е отдал последна почит. Лошите новини са лоши и днес, и утре. Ако е невъзможно да се избегне научаването им, по-добре навреме.  

# 678
Не си ме разбрала, бабите да си приготвят и правят в тяхните къщи каквото искат Peace
А пък ти наистина можеш да го изпратиш другия път с някоя кутия, може да й стане неудобно, ама да сложиш и за нея да не каже пък, че я пренебрегваш  Joy

Много сте недосетливи...  
Happy Kali задължително трябва да приготви и прати храна И за свекървата. И то не каква да е - а от любимите манджи на С.
Ще се опитам да ви го обясня деликатно. С се мъчи и работи цял ден (да кОпа и плеви) ... тя нали за младите го прави. През това време снахата си стои в апартаментчето и т.н. Та затова, де. Хич не разбирате от намеци. Peace
Да не ме погнете - това е само възможна гледна точка, но не е моята.

# 679
  • София
То пък много сложно да се извадят едни мръсни гащи от пералнята и да се пусне прането.
Да, нищо чудно да ги обявят и за посрани. Crazy
За мен това е не смешно, а жалко.
Дали снахата ще направи такъв световен въпрос ако собствената ѝ майка си беше оставила бельото?
И дали не би го пуснала с техните дрехи? newsm78

# 680
Дали снахата ще направи такъв световен въпрос ако собствената ѝ майка си беше оставила бельото?
И дали не би го пуснала с техните дрехи? newsm78
    Стига де, дори ти трябва да признаеш, че "гръцката" свекърва се държи меко казано неадекватно. Въпросът не е в конкретните гащи, а в цялостното ѝ и поведение. За мен донякъде е разбираемо, но неоправдано. Както е описана, прилича на повечето жени на средна възраст, които животът принуди да бачкат повече от десетилетие в Гърция нискоквалифициран труд за да издържат семействата си. Познавам много такива - повечето са придобили един отвратителен манталитет, приличат на гъркините алармаджийски, станали са практични до неузнаваемост, понякога със странни разбирания като "хлябът тежи на хладилника" и не допускат нечий друг тертип да е по-добър от техния, разбирай гръцкия.
    Склонна съм да я оправдая единствено заради неспазеното обещание да живее на село. Жената е свикнала с редица удобства там и е забравила несгодите на неуреденото жилище, особено на българския селски дом. Отделен въпрос е, че не е обяснила човешки на сина си и снаха си.
     ПП В конкретния случай гащите са поставени демонстративно "знам, че няма да ги пипнеш, т.е. няма да пуснеш пералнята без мое одобрение. "

# 681
Чакайте сега, "гръцката" свекърва гъркиня ли е, или българка? Че почнах да се обърквам вече чия свекърва каква беше.  Laughing

# 682
Всичките са един дол дренки #2gunfire

# 683
Чакайте сега, "гръцката" свекърва гъркиня ли е, или българка? Че почнах да се обърквам вече чия свекърва каква беше.  Laughing
     Българка, работила дълго в Гърция, която забранила да се държи хляб на хладилника, защото "му тежи", забранила да се пуска често пералнята, защото "се изморява" и отказала да отиде на село при собствената си майка, ами се настанила при сина и снахата.   Laughing

# 684
Да доуточним - това свекървата на Zoι ли е, или друга?

# 685
Да доуточним - това свекървата на Zoι ли е, или друга?
На момиче с ник benefit. От нейните постове е тръгнала дискусията с мръсното бельо и жилището на село.

# 686
  • Варна
А на Зои май си баш гъркиня...  newsm78

# 687
И аз с такова впечатление останах - че е гъркиня. Та затова съм пас - не им познавам манталитета на гъркините.
Но пък и горкото мило, което много се разстройвало, когато чуело за починал човек, ми дойде в повече. За мъж - глава на семейство ли говорим, или за още едно от децата, с чиято чувствителност трябва да се съобразяват и които мама трябва да пази от всички житейски събития и неправди?
Между другото, знам едно сигурно средство, което успокоява моментално разстроени малки и големи деца, особено тези от мъжки пол. Надявам се, че сами ще се сетите...  Peace

# 688
Между другото, знам едно сигурно средство, което успокоява моментално разстроени малки и големи деца, особено тези от мъжки пол. Надявам се, че сами ще се сетите...  Peace
Twisted Evil

Ако свекървата на Зои е гъркиня, съобщаването на драматични новини е съвсем разбираемо. За мъжа ѝ също е понятно. Тя ще трябва да свикне.  Peace

# 689
по въпроса за гащите, аз съм малко гнуслива честно да ви кажа. Е, в рамките на разумното, но все пак, гнусно ще ми е да пипам нечии чужди гащи. Трябва да се извадят и сложат на друго място. Да, обаче не бих искала да ги пипам, колкото и дребнаво да звучи.  Tired Tired Tired

Общи условия

Активация на акаунт