Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 2

• 102 633
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Нали апартамента е купен наскоро - значи и пералнята ще е нова.
Изключвам да им домъкнеш Перла 05 от вилата ви.  Party
Като го наемат  те първи ще я ползват новичка. Вече за следващите има време и ще му мислиш  след време.
Сега сериозно - винаги е имало пералня в моите имоти и не са мрънкали, че е употребявана.
Но и аз не пускам разни майчета-чистофайници.

# 721
Да, каквото и да купя, ще е ново.
Продавачите си изнесоха всичко, но то беше старо и не ми вършеше работа.

# 722
Според мен не трябва да се бърза с обзавеждането. Пускаш обявя, за полуобзаведен. Преглеждаш кандидатите, ако ги харесаш се разбирате с тях какво искат да им сложиш срещу съответната цена. Може да попаднеш на хора които имат пералня примерно. Peace също и с климатика не бързай.

# 723
На мен да си напиша не ми допада варианта-проба ,поправка.Решавам как ще го давам необзаведен или не и действам.Разбира се,ако има някой настоятелен кандидат ,който се е ориентирал покрай познати,добре -може и с това да се съобразите.Въпреки,че честно с познати не бих се ангажирала ,та от познати да не станем без да искаме непознати Mr. Green Полуобзаведено-според мен ,ако е кухня само със шкафове и мивка,бойлер и климатик не ги броя ,си е необзаведен.Не бих дала съвет при това положение да се слагат други мебели.Не се знае какви имат кандидатите.Гледала съм го този филм-едни имат това,други харесват еди какво си-не е работа ,а загуба на време .Заради хамалогията на времето варианта с обзавеждане хич не ми се нравеше,но с течение на времето и настройката такива жилища де се търсят си промених мнението.
Варианта на  So Lucky в частта "се разбирате с тях какво искат да им сложиш срещу съответната цена." е пазарлък ,който според мен не е удачен.Идват и харесват за 200лева ,на пример ,но искат и пералня-добре но тогава цената е 250,00лв-и обичайно така не ги устройва Mr. Green искат пералняя,сушилня,хладилник,печка и парти грил,но на първоначално обявента цена.И то какво стана-обявен за необзаведен -става обзаведен и на каква цена последно?

# 724
  • София
Този проблем си го решаваш предварително - необзаведен тази цена... при желание за обзавеждане, например - частично толкова, пълно толкова...
ама ако пералнята е някаква мизерна от 300-400лв, по-добре без пералня...(например, но и с останалато обзавеждане така)

# 725
Защо ме търсиш? - далеч не всички кухни се правят по поръчка и размер, има си  такива едни по-стъндартни шкафове, които могат да се комбинират в разни пространства.
И да, колкото и учудващо да е за някои има си хора, които си търсят напълно необзаведени (айде с  направена и обзаведена баня да кажем).

Не ми е учудващо. Аз съм наемател точно на такова.
За кухните зная. Особено сега с тези ниски цени, Виденов и т.н.

# 726
На мен ми беше най-важно да го купя този апартамент.
Не ми е зор да се изплаща. Затова ще пробвам и двата варианта.
Лъки, южен е и няма как без климатик, много е топло през лятото.
Пък и за отопление, нямаме ТЕЦ в блока.

# 727
  • Варна
Аз го давам обзаведен, прецених, че по-лесно се наема. Вече категоричното ми условие е идват кандидатите и оглеждат, или ги устройва или не. Ако искат могат да си купуват допълнително, но аз не местя и не купувам други мебели и уреди освен това, което съм решила. Не мога на всеки наемател да правя гимнастики, на мен трапезната маса ми е голяма прибери си я, следващите пък им е дори малка, хайде пак я мъкни, тв. шкафа ми е излишен, трябва ми бюро, не ми трябва бюро. Какво трябва да имам и склад за съхранение, като гардероб това ще нося днес, това утре.

Затова вече предупреждавам няма да вадя мебели от апартамента, нито да вкарвам други, ако искат да си донесат, но при напускане трябва да си го изнесат съответно и наема е такъв. Съгласна съм, че се избиват някои неща от по-висок наем, аз затова им казвам като искате купете си, аз няма да вдигам наема, за времето което сте под наем ще си избиете парите и после, ако искате го хвърлете. Но аз няма да ходя по магазини да търся дърводелци или ел.техници и така нататък.

Явно ги устройва, защото не е оставал празен.

# 728
И аз така - давам с тези неща за тази сума.
Носят си и техни мебели, не ми пречи.
Те се оправят с хамалуването.
Ако искат да го наблъскат като мебелен магазин - те живеят там.
До сега всички квартиранти са си имали техни легла и матраци.
У нас имаше 2 ъглови, стари легла. Съгласих се да ги изхвърлят.
Ако тръгнат да се изнасят ще му мисля - дали пак под наем, дали да го продавам.

# 729
Този проблем си го решаваш предварително - необзаведен тази цена... при желание за обзавеждане, например - частично толкова, пълно толкова...
ама ако пералнята е някаква мизерна от 300-400лв, по-добре без пералня...(например, но и с останалато обзавеждане така)
От колко лева трябва да са пералнята, печката и хладилника за да не са мизерни?

"пробутахме" старата ни пералня- на 5 години, излъскана и дезинфекцирана.
След година и половина/не бяхме допускани по различни причини до имота/,
бяхме шокирани от новината, че тя не пере,
не загрява /прано е на 20- 40 градуса/, смърди и оставя сиви следи, а са ползвани много скъпи прахове.
След напускането на дамата, се оказа, че тя /пералнята/ никога не е почиствана през това време!
Щях да повърна от шепите кал и космИте, които почистих от филтъра и от гумата на казана  Sick
Половин година след това- наемател мъж- пералнята свети от чистота и мирише приятно!

# 730
  • София
Трънка Бодливкова - ами аз понеже съм си с претенциите, не търся обзаведено. Да, по принцип ако нямам друг избор бих прала в много евтина пералня, за мен такава  няма да пере хубаво, може да  поврежда дрехите, няма да е икономична, няма да има програмите, които искам, ще е по-малко кг вероятно и т.н. (т.е. за мен като потребител ще останат негативите - по-честа покупка на нови дрехи, неудобства при ползването, занимавки с ремонти, по-високи сметки(това за всяка евтина техника, не само за перални)).
Същото както обзавеждане с мебели... кой каза - Виденов, които ще почнат да се разпадат вероятно още на първата си година и т.н.
Та така, за мен е  много неприятно едно такова обзавеждане - нещо там все пак да има в апартамента, че да може да му сложим по-висок наем, ама какво му е качеството - все тая.

# 731
Малко преекспонирате думата "евтино". Най-вече поради факта, че поне тук, в Бг, по-скъпото не означава по-качествено. За да бъде обзавеждането качествено, трябва да се вложат доста повече средства от средното, а за съжаление, навсякъде другаде, освен в София, няма пазар за подобни наеми. А когато апартамент е обзаведен със скъпи и качествени мебели и уреди, няма да сте съгласни да го дадете за 400 лева (примерно), само ей така, да не стои празен.
Понеже се занимавам с наемоотдаване отдавна, през ръцете ми са минали всякакви мебели, електроуреди и пр. Пералня за 300 лева пера както пералня за 500 лева (разбирам, че много ще скочат сега). Пералнята трябва да е  над 900 лева, за да е с най-новите технологии и с възможно най-голямо качество. Но, сами разбирате, че няма да сложа пералня за 900 лева на наематели.
Същото е и с мебелите. Гардероб на Виденов за 200 лева е също толкова паянтов, колкото и на друга фирма за 350-400 лева. Но сумите стават двойни, а наемите - не.

# 732
А защо не слагате уреди втора употреба, но от висок клас? За мен това  е добър вариант - излизат по около 300 лв, а са Миеле, Бош.

# 733
А защо не слагате уреди втора употреба, но от висок клас? За мен това  е добър вариант - излизат по около 300 лв, а са Миеле, Бош.
Претенциозната ССФ наемателка ще тропне с краче, че са ползвани.
Квартири има за всеки джоб и за всеки вкус.
Но пък ССФто иска хем евтино, хем последна дума на техниката.
Няма как да стане.

# 734
  • София
Колкото и скъп ремонт да направите, ако не попаднете на читави наематели то след тях може да направите още един скъп ремонт. На мен са ми повреждали умишлено климатик за 1500,лв. Хладилник един изхвърлих.Да не говорим за плочките в банята които са заляти с нещо, което се е просмукало в самите плочки и т.н.След всеки наемател боядисвам от хигиенна точка. Но вече давам апартамента без обзавеждане на по нисък наем и който иска го наема.

Общи условия

Активация на акаунт