Тръпнем всички вече, на път е НОЕМВРИйското човече - Тема 11

• 32 623
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Имам преки лични наблюдения от Шейново, Селена ( частна)- Пловдив, Св.Георги - Пловдив...при раждане са абсолютно забранени външни нощници ( собствени ) , дори в Селена за целия престой не ти дават да слагаш външна.Стерилни са техните и никой няма да ви пита какво искате.Няма значение секцио или не.
Същото се отнася за без гащите първия, че и втория ден.Ще ти се накарат като минат визитация и ще ти ги свалят.Като мине всичко ще се радвам да споделите за болница, в която питат и дават на всеки да прави каквото иска  Peace
Така е момичета ...
За сгъването на лигнина- да е тясно колкото превръзка и по- дълго парчето..после ще щракна една снимка
Пък то се кърви независимо дали бебето е изкарано отдолу или през корема  Peace
Да допълня- в родилна зала и в операционна дори със собствени джапанки не пускат, обуваш техни и после ти ги връщат.Тия помещения са стерилни и се влиза със стерилно облекло.Хич не са им лоши нощниците.В Селена са и комплект с халат.

# 406
Здравейте, момичета ! Днес бях на ЖК и съм разочарована...В девети месец съм вече и ме викат чак след 2 седмици. Тонове не следят. Пусна ми микробиология и толкова. Май само на мен не ми следят тоновете newsm78. Питах доктора който ще ме изражда каза , че не било необходимо, като ме приемели за секциото. Нещо взех да се изнервям. Ходя на три места и само на едното ми пускат нещо подобно на тонове, но не както казвате с колан и за 20-30 мин,, а само за кратко колкото да ми каже какъв е пулса на беба.  Чудя се какво да правя.....

Alfa, на мен също не ми следят тонове и започват да ме викат през 2 седмици (досега бях на 4). Но съм в чужбина. Тонове сме слушали веднъж, още в самото начало, за да се установи, че има сърдечен ритъм (може би е било 12та седмица).

# 407
Киви, ще разпитам за детайлите, но оприделено за мен ще бъде тотален кошмар, ако трябва да съм с тяхна нощница. Аз съм извънредно гнуслива. А и аз ще си нося чисти неща все пак. Джапанките им може и да обуя, все пак ще съм с чорапи.

# 408
Да се разпиша и аз дори и с малко закъснение започнахме ремонт в спалнята ,и съм много щастлива . Все пак чакаме бебока към края на другият месец сега съм в 33.3гес.седмица. Стягам се и за рож.ден на баткото който е в понеделник и ще правим и парти в къщи с една дума ЛУДНИЦА . Хубав ден на всички

# 409
На отворените врати онзи ден акушерката каза, че от дезинфекцията ( или там както се казва ) на нощинците се скапвали нови на няма и месец. Каза, че контрола в това отношение е железен.
 Иначе и аз мисля да си нося моя за всеки случай.

# 410
Някой може ли да посъветва как се сгъва лиглина, защото съм забравила?

и на мен ще ми е много интересно, защото и на мен ми искат а аз хал хабер си нямам, на мен ми изглежда тоя лигнин на листовете в кварталните магазинчета дето завиват салама в тях  Mr. Green

днес не издържах и отидох до болницата, че тов сърбеж отдолу ми е*а ма*ата два дни. те като ме видят там и веднага айде мойто момиче да мерим тонове и аз викам в петък ми ги мериха и те няма нищо айде лягай, та и едни тонове измериха. изписаха ми клотримазол за външно мазане и гино певарил 15 свещички и аз му викам на доки ама аз още 15 дена ли няма да раждам и той ми се смее и вика ти мушкай там пък като тръгне здраве да е  hahaha

и аз днес съм изключително нервна, вчера и онзи ден бях нервна ама днес направо ръцете ми трепереха и опускам всички което хвана, не знам на какво се дължи .. пих мента глог и валериан и като че ли малко се поотпуснах

# 411
Здравейте, момичета ! Днес бях на ЖК и съм разочарована...В девети месец съм вече и ме викат чак след 2 седмици. Тонове не следят. Пусна ми микробиология и толкова. Май само на мен не ми следят тоновете newsm78. Питах доктора който ще ме изражда каза , че не било необходимо, като ме приемели за секциото. Нещо взех да се изнервям. Ходя на три места и само на едното ми пускат нещо подобно на тонове, но не както казвате с колан и за 20-30 мин,, а само за кратко колкото да ми каже какъв е пулса на беба.  Чудя се какво да правя.....

Alfa, на мен също не ми следят тонове и започват да ме викат през 2 седмици (досега бях на 4). Но съм в чужбина. Тонове сме слушали веднъж, още в самото начало, за да се установи, че има сърдечен ритъм (може би е било 12та седмица).
Да и аз същото щях да пиша за тоновете, че тук няма такива екстри, може би само ако се налага.... Аз дори не съм била на преглед от 22.09, тогава бях 33г.с, сега съм края на  36г.с. и ми предстои консултация на 14.10. Какво да се шашкам излишно, на всяка една от нас е различна бременноста и е нормално да има разлика в проследяването. Иначе следващите ми прегледи са вече всяка седмица, пък и като цяло си е време вече за появата на чудото  Heart Eyes

# 412
Аз пък предпочитам болнична нощница - като си занеса моя и после все с болницата ще я свързам и няма да я облека отново Simple Smile

В шейново не пише, че искат лигнин.

# 413
При нас искат лигнин и да вметна сестра ми роди преди 20 дена и каза, че превръзките я спарвали и дразнели макар и памучни ... не знам как е в частните клиники, но тук първите дни е без бельо/ секциото/ Мен ме влуди това, че и на самата операция без сутиен ... не че много ще ми е до това ... ама ей така пуснати на паша Simple Smile)))   
Дидито, одеалцето ми е страхотно, но е просто тъничко Wink

# 414
Ina, благодаря за информацията. Ще проверя тук за такива кремове.
Ние също не следим тонове, така че се доверявам на лекарите. В началото все казвах: "В България това правим, така го правим, тези изследвания и пр." Тук системата е по-различна и вече не настоявам.

Относно нещата от вкъщи - за частна клиника имам един лист с необходими неща за мен и бебето. Вече накупих 4 нощници за кърмене и "бабешки" гащи, които след това ще ги хвърля. Осигуряват неща за еднократна употреба, но предпочитам аз да съм подготвена, пък ако ще и да не ги ползвам моите. Памперси и пр. консумативи за бебето не искат, и сега в петък ще коментирам с лекарката тези неща, защото изобщо не съм запозната. Също мисля да взема и еднократни чаршафи, които със сигурност ще ползвам, защото лигнин не искат.
Колкото повече наближава, толкова повече се паникьосвам
#Crazy

# 415
Аз купих такава пелена за изписване:
http://demo.kosara.bg/pelena-port-bebe-rach-4069797
Търсех цвят който да мога да комбинирам после с количката, иначе се чудех за тези пухкавите порт бебета (испански ли бяха или нещо подобно), много са мекички, но нямаше в малинен цвят и затова ми отпадна като вариант.

# 416
При нас искат лигнин и да вметна сестра ми роди преди 20 дена и каза, че превръзките я спарвали и дразнели макар и памучни ... не знам как е в частните клиники, но тук първите дни е без бельо/ секциото/ Мен ме влуди това, че и на самата операция без сутиен ... не че много ще ми е до това ... ама ей така пуснати на паша Simple Smile)))   

Това го разбирам. Първия ден след секцио няма как да си с бельо, все пак си в интензивно, с катетър и без да можеш да мръднеш. За сутиена също го разбирам. Няма как да внесеш нещо нестерилно в операционна. 
За след нормално раждане, когато вече си с родилките и бебетата... не виждам смисъл да си без долно бельо или без бельо като цяло.

# 417
Така сгъвам аз лигнина
Скрит текст:

Отделям два листа (по-добре три)
Сгъвам на две
После на три
Готово
Широки са колкото превръзка и оставям тази дължина да попива добре и в легнало положение  Peace

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 18:23 от КиВи

# 418
С моя нощница ще бъда, но си мисля, че без сутиена е по скоро да няма нищо стегнато по тялото .... ще си нося почти всичко от нас.В малките болници нищо нямат Wink

# 419

Ха ха уби ме с проблема ти със сутиена!Одеалцата са мекички,като ги изпера дано да останат същите.
На мен друго ми е интересно-на секциото ще ми дадът тяхна нощница-ами без гащи ли съм?

Общи условия

Активация на акаунт