Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 273
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
Да питам как може да се забави идването на цикъл,чувала съм за прием на високи дози вит.С....Проблемът ми е,че другата седмица ми предстои операция на вените...

Най-добре се консултирай с лекаря, който ще те оперира. Недей да правиш нищо на своя глава, щом ще оперираш вени, да не объркаш нещо.

# 16
Да питам как може да се забави идването на цикъл,чувала съм за прием на високи дози вит.С....Проблемът ми е,че другата седмица ми предстои операция на вените...

Най-добре се консултирай с лекаря, който ще те оперира. Недей да правиш нищо на своя глава, щом ще оперираш вени, да не объркаш нещо.

+1

Какъв е проблемът да си в цикъл?
За вени не мисля, че има значение.

# 17
  • Sofia
благодаря ви,ще го питам  bouquet

# 18
Всеки гинеколог, който прави фетална морфология, ли може да направи Биохимичен скрининг? И необходимо ли е някак да го известя за какво ще ходя, преди да уговорения ден и час? Записах си час онлайн и никъде нямаше поле за пояснения.

# 19
Здравейте!

ronita_86, колко ти е бил пулса?
И как се случва? Изведнъж започва и спира, или не усещаш как?
За болките - може да е сърдечна невроза.
Сърцето по принцип не боли.

да,изведнъж започва..може да започне дори и в легнало положение без да съм се напрчгала

# 20
  • Бургас
Искам да споделя за сърцебиенето.Имам тиреотоксикоза и много ускорен пулс.В началото предполагаха,че е от нерви и ми изписваха Лексотан.Както се досещате ефект нямаше.Отидете на ендокринолог,за да ви направят необходимите изследвания.Аз от сърце пожелавам да няма проблеми на жлезите с вътрешна секреция.

Друга причина за сърцебиенето може да е ритъмно-проводно нарушение.
Но за жалост малко кардиолози, особено по-старите, го знаят и блъскат бета-блокери, които не лекуват! ooooh!
Лексотан пък изобщо! Naughty
Минала съм по този път и го казвам от опит. Peace
Aми и на мен ми изписаха бета-блокер,но лекарката е млада,а и ми направи ехография на сърцето и каза,че нямам друг проблем,освен състоянието на щитовидната жлеза.Често пулсът ми беше над 120-130 и ми беше много зле.

# 21
Проблем със щит. жлеза е една от причините за висок пулс.
Сърцето може да е съвсем здраво.

Здравейте!

да,изведнъж започва..може да започне дори и в легнало положение без да съм се напрчгала

А при навеждане случва ли ти се?
Не каза колко ти е пулса?

Аз съм стигала до 240! Crazy
При мен проблемът беше двоен АВ път.
След направената аблация, съм ОК. Peace

# 22
Искам да споделя за сърцебиенето.Имам тиреотоксикоза и много ускорен пулс.В началото предполагаха,че е от нерви и ми изписваха Лексотан.Както се досещате ефект нямаше.Отидете на ендокринолог,за да ви направят необходимите изследвания.Аз от сърце пожелавам да няма проблеми на жлезите с вътрешна секреция.

Друга причина за сърцебиенето може да е ритъмно-проводно нарушение.
Но за жалост малко кардиолози, особено по-старите, го знаят и блъскат бета-блокери, които не лекуват! ooooh!

Лексотан пък изобщо! Naughty
Минала съм по този път и го казвам от опит. Peace
Aми и на мен ми изписаха бета-блокер,но лекарката е млада,а и ми направи ехография на сърцето и каза,че нямам друг проблем,освен състоянието на щитовидната жлеза.Често пулсът ми беше над 120-130 и ми беше много зле.

Аз съм с Хашимото от близо 9г., но сега се чувствам по-различно. Получавала съм тахикардия при високи хормони, но минава с пропранолол почти веднага и не боли. Сега това не действа, а и се появи болка. Не минава и от успокоителни.

Вчера ме заболя като се наведох да взема баница от фурната. Не знам какво е, но е доста неприятно. Досега не съм била така, въпреки проблемите с гушата.

Скрит текст:

1.Дете на 2 год с разтроиство..хапне нещо  ака..така по 2 -3 пъти на ден.яде много малко..на какво се далжи..правени са изследвания за чревни паразити и разни други ..отрицателни..?!?!случвало ли ви се е?

Изхождането воднисто ли е? Ако е 2-3 пъти за мен не е притеснително, освен ако не е воднисто. Давайте пробиотик.

Заглавието на темата е добро,но ако имаше и лекар ,които да отговаря на бързите въпросчета,нямаше да е лошо!!!
    2. жена на 29г с ускорен пулс и болки при издишване около сърцето?Преди около 2 месеца..ми се случи за около 15мин силно пробождаща болка в сърцето..и голямо сърцебиене?сега нямам бодежи ,но..дискомфорт постоянен..от време на време пулса ми е ... ooooh!   Нещо по въпроса?

В същото положение съм от 5-6 месеца, дори 2-3 пъти стигам до спешното. Сърцебиенето продължава около 30мин., но болката понякога остава с часове. Във вторник съм на кардиолог, защото веднъж в спешното ми казаха, че кардиограмата има леки отклонения и е хубаво да се консултирам с кардиолог.

Иначе винаги ме питат - как съм с нервите, имам ли семейни проблеми и т.н. Бият ми Диазепам, от което въобще не минава. ooooh!
Здравейте!

Самото сърце не боли - да, но болят съдовете в него. Ако има проблем сърцето се усеща болка в гърдите,, вляво към рамото и челюстта. Т.е. болка си има. Иначе ако нямаше болка, хората с инфаркти как щяха да разберат, че нещо не е наред?

Това ми прилича на паническо разстройство. Освен с кардиолог се консултирай и със психиатър.

Да това е най-лесно да се каже. Важното е да се изключи физически проблем, пък може и на психо да се ходи. За мен не е проблем. Ама да си мислиш, че всяка болка е от главата е меко казано несериозно.

# 23
Несериозно, но много болести идват точно от...главата!  Peace
Моите болести се лекуват, като...се появи нова болест и така все в тоя ред!  Laughing
Иначе за пулс нищо не мога да кажа. Моя се ускоряваше, когато пушех, но с времето и с отказ от цигари, проблемът отшумя. Свекър ми е със високо кръвно от години и сега е с мега висок пулс, който така си стои, не се оправя!  Tired

# 24
Така е.
Първо трябва да се изключат реални проблеми и тогава да се мисли за ПР.

# 25

Здравейте!

След направената аблация, съм ОК. :pe

последно беше около 120 в напълно спокойно положение..

# 26

Здравейте!

След направената аблация, съм ОК. :pe

последно беше около 120 в напълно спокойно положение.преди около 2 месеца ходих на мамогравски преглед,на които ми гледаха и щитовидна жлеза беше добре.При навеждане не е винаги..понякога ме пробожда както си стоя.А пулса се ускорява когато му хрумне...

# 27
От кардиолог знам, че максимално допустимия пулс е до 160, не че е хубаво, де. Както и много ниския също - под 65.

БНД често получаваше стягане около сърцето и висок пулс, но кардиолозите нищо не намериха. Впослествие се оказа, че щитовидната му жлеза работи неравномерно - понякога хормоните са завишени, понякога занижени и затова не можеха винаги да се хванат с изследване само на 1-2 хормона. Вече не си спомням добре, но направи доста изследвания и откриха този проблем.

# 28
Sunshine Mom,благодаря!

Ами тогава направо цервикален секрет ще изследвам.Предполагам,всеки гинеколог може да вземе изследването?И той ли го изпраща в лабораторията?А направлението ще покрие ли вземането на секрет или трябва да платя?

Съжалявам за многото въпроси,но искам да съм подготвена. Blush

# 29
За сърцето препоръчвам д-р Патрикова от Св. Екатерина.
Иначе и мен една млада докторица там ми беше изписала бета-блокери (имах сърцебиене, слабост и задух след продължителен стрес), но ходих на Трета градска на втори холтер и на преглед при някакъв доцент, който каза, че нищо ми няма.

Общи условия

Активация на акаунт