Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 275
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, питам тук, защото не ми се отваря нова тема. Появиха ми се някакви малки, бели, твърди пъпчици на входа на влагалището.Приличат си на обикновени пъпчици, но знам ли. На скоро имах гъбички и се мазах и с един крем, който си е мазничък, да не би от това да са или е нещо по-сериозно. Не приличат на херпес или брадавици, не болят, не сърбят.

# 46
  • Sofia
Вече 2 седмици имам всички симптоми на МЦ,но не идва...Тази седмица/пон,вт.и ср./ приемах Примулут нор/2х1т./ с цел да закъснее,з-то имах операция.Сега пак се появиха симптомите.При забърсване имаше много леко бледо зацапване,сложих превръзка,но сега нищо няма....имам тежест ниско долу.
Какво да предприема за облекчаване на тази тежест?

# 47
Здравейте!
Не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак  Confused
Ученичка съм(11 клас), днес в едно от междучасията се почуствах ужасно - започнах да треперя(но не ми беше студено), ноктите ми посиняха, лицето ми се зачерви, имах силно сърцебиене и се чувствах ужасно изплашена(реална причина за това нямаше, нямах нито изпитване, нито контролно, предметите бяха леки). Всичко това продължи около 3 - 4 минути. Възможно ли е да става въпрос за паник атака или е нещо друго  Confused Случвало ми се е още 2 пъти мисля, но не съм обръщала чак такова внимание досега.

# 48
  • Sofia
Може да ти е паднала кръвната захар или кръвното налягане.

# 49
Може да ти е паднала кръвната захар или кръвното налягане.
Благодаря, Доли! Hug Може и от това да е било.

# 50
  • Sofia
Да не би да пазиш диети?
Беше ли хапнала скоро или не?

# 51
Да не би да пазиш диети?
Беше ли хапнала скоро или не?
Не, диети никакви не пазя. Бях хапнала, да.  Simple Smile

# 52
Не оставяй въпроса неизяснен.Обърни се към ЛЛ .Не се оставяй и той да неглижира въпроса.Щом е ставало няколко пъти ,има реална причина.Ако имаш възможност ,отиди до най-близката лаборатория да ти измерят кръвната захар когато ти прималее така.Естествено придружена от някой.Сега няма ли никакви медицински лица в училищата?

# 53
Не оставяй въпроса неизяснен.Обърни се към ЛЛ .Не се оставяй и той да неглижира въпроса.Щом е ставало няколко пъти ,има реална причина.Ако имаш възможност ,отиди до най-близката лаборатория да ти измерят кръвната захар когато ти прималее така.Естествено придружена от някой.Сега няма ли никакви медицински лица в училищата?
Най - добре ще е наистина да се консултирам. В най - скоро време ще го направя. Колкото до медицински лица - има, но сме втора смяна и медицинското лице мисля, че не стои до 19:15 както нас.
 Simple Smile

# 54
Виж какво  е раб. време ,за да знаеш дали можеш да разчиташ.Предполагам,че се редуват смените.

# 55
 Здравейте!
Не знам дали в правилната тема задавам въпроса си. Ендокринолог ми назначи следните изследвания и ме посъветва да мина при личния си лекар, защото някои от тях могат да минат по здравна каса. Казах му, че моят личен лекар по това време на месеца вече няма направления, на което отговори, че това не е направление за преглед и не би трябвало да е проблем. Личният ми лекар каза, че от всичко може да ми пусне само кръвната захар, за другото трябвало епикриза от ендокринолог, работещ с касата (моят не работи, но ми беше препоръчан от въпросния личен лекар). Стана ми странно ако е така наистина защо ендокринологът изобщо ме накара да отида.

# 56
След като не работи с касата, този ендо няма право да назначава изследвания по касата.

Затова ти е отказал ЛЛ.
Може да си ги платиш.

# 57
Имам болезнен лимфен възел от лявата страна на врата. Не мога да преценя дали е подут. Напипвам и от двете страни лимфните възли и са еднакви по големина. Четох много притеснителни неща в нета и се чудя на какъв лекар да отида.

# 58
След като не работи с касата, този ендо няма право да назначава изследвания по касата.

Затова ти е отказал ЛЛ.
Може да си ги платиш.
Да, да, аз ще платя, но просто ми е странно защо ми загуби времето, кой от двамата не беше прав. Благодаря!

# 59
Виж какво  е раб. време ,за да знаеш дали можеш да разчиташ.Предполагам,че се редуват смените.
Ще се информирам, благодаря  Hug Просто за първи път се случва в училище, друг път съм била на открито или вкъщи, а и след това ми нямаше нищо, не се чувствах зле, отпаднала или нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт