Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 471
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
ох,тези килограми,голяма мъка ми е,няма сваляне или е трудно,бавно и после ги качвам скорострелно Cry нищо не помага,а навлизам и в критическа и не ми се мисли какво ще бъде....

Така каза и моята приятелка, по принцип и аз съм така, но при мен е генно. Ако спазвам определен режим на хранене задържам свалените кг, но почна ли да се храня безразборно качвам.
Много жени и момичета с проблем с щитовидната жлеза свалят с 90 дневната диета.
Може би знаеш, но има голям ефект. Препоръчвам.  Hug

# 181
Помощ- сухи и червени са ми гънките между пръстите на ръцете и ме сърбят. Напоследък доста ги мих и мокрих. Какво да ги правя? Sad

# 182
Да не са гъбички? Случвало ми се е на пръстите на краката.  Peace
Само кожен лекар би помогнал.

# 183
Ами аман от гъбички, възможно е. Гледам сега да не ги мокря толкова. С какво мога да мажа на първо време? Антимикобета?  newsm78

# 184
Ами аман от гъбички, възможно е. Гледам сега да не ги мокря толкова. С какво мога да мажа на първо време? Антимикобета?  newsm78

Не мисля, че ще помогне според мен е слабо.
Пробвай Екзодерил на капки, би те облекчило временно.  Peace Дано помогне.

# 185
Или канестен крем
Каквото и да мажеш, да е редовно по 2 пъти на ден
Ако изобщо не си сигурна какво е , може да вземеш Тридерм, съдържа антибиотик, антимикотик и кортикостеорид и на теория трябва да убие всичко...
А може и да пробваш първо с обикновен хидратиращ крем за ръце...и ползвай ръкавици при пране, миене, чистене.

# 186
  • София
На майка ми предстои химиотерапия в Св. Иван Рилски - гр. София. Моля, за мнения, впечатления и препоръки за отделението по Онкология в болницата.

# 187
Здравейте и аз да попитам нещо тук,защото съм много объркана вече. Става въпрос за едно топче под езика,в ляво се намира и е съвсем в основата.Ужасно боли,не само при допир.Тези болки са ми от  1 година.Много се бяха усилили и мислех да ходя на УНГ,но една позната ме насочи към лицево челюстен хирург.При прегледа той не откри нищо.Прегледаха ме и на ехограф,освен увеличен лимфен възел друго не откри лекаря.Следователно болките и задуха,които изпитвам не са открити.Но това топче си ме боли много и обхваща венеца.Според вас трябва ли все пак да отида на УНГ.

# 188
  • на село
Здравейте,ако може някоя дама да ми разчете тези изследвания ,има ли нещо притеснително или няма.
TSH-0.59/ref.gran.0.34-5.60
LH-9.54/ж.фол.2.12-10.89,овул.пик19.2-103,лут.1.20-12.86,меноп.10.8-58.6М.1.24-8.62
FSH-5.72/Ж.фол.фаза3.85-8.78,овул.пик.4.54-22.51,лут.1.79-5.12,меноп.17-113М.1.27-19.2
Естрадиол-520.0/Ж.фол.фаза20-48.овул.пик83-495,лут.фаза42-338,след менопауза 20-48,М.23-53

# 189
Трохла, ако си от София отиди при д-р Павел Станимиров, най- добрия лицево-челюстен.
Цветелина, в подфорум Искам бебе има тема за хормоните, пиши там.

# 190

SPK& Регистриран
Re: Лечение на мастопатия
♥0 ср, 15 мар 2006, 00:25   #11 
6 месеца след спиране на кърменето си напипах големи бучки под дясната мишница. Веднага отидох на лекар - гръден хирург. Каза, че е мастопатия, среща се често точно след такъв период след кърмене и се обостря пролет и есен. Вярно е! Каза, че не е нещо страшно, но за мое успокоение да отида на ехограф. Във Варна има две лекарки, които са специалисти в ехографията на млечната жлеза. Хирургът ми обясни, че мамография се прави само при сериозни съмнения за нещо и при жени над 40-45 години. Предписа ми да се мажа с Прогестогел.

Мазах един месец точно както пише в изнструкцията - точния грамаж и точно след баня, точно в един и същи час. Като съм шашната съм много изпълнителна. Резултат нулев.

Но.... влязох в билкова аптека, здравен магазин и си намерих черен бъз в капсули производство на Буров, също и едни китайски билкови таблетки точно за млечната жлеза.

Реших да започна с българското - оле! Още един месец мазане и вземане на черния бъз по дадената схема в опаковката и следа не остана от бучките. И до момента си правя масажи и опипвам при всяко къпане млечните жлези - всичко е спокойно.

Пробвах и китайското като профилактика - ама е толкова силно, че само от една таблетка ми се разбушуваха женските хормони и гърдите ми щяха да се пръснат, аааа мерси.

Е това е моят опит, завършил с успех. Дано да съм помогнала.

Попаднах на този коментар, много е стар, но не намирам друго тук по темата с Фиброзна мастопатия
Някой,който е имал би ли написал лечение - билки, хапчета ?

# 191
  • Sofia
Като легна по корем или стана рязко понякога ми става нещо...погледът ми се замъглява,премрежва,и не виждам с едното око....това състояние трае около час и като премине ме боли глава....какво може да е Thinking

# 192
Аз имам също проблем с лягането по корем, но като си изправя само торса... Но не трае дълго! Иначе имам проблем, откакто родих, с возенето в кола. Мога да се возя само на предната седалка, с поглед, вперен напред. Минимално разсейване настрани, или да видя нещо в тела и ми става много зле, почва да ми се гади, дезориентирана съм и това вече продължава доста дълго. Заради това нещо, не мога да се возя отзад, при детето. Спорен мен това  са проблеми с вестибуларният апарат!  newsm78

# 193
Да споделя, че Екзодерила ми намали значително оплакванията. Мерси за мненията.  Peace

# 194
  • Sofia
Аз имам също проблем с лягането по корем, но като си изправя само торса... Но не трае дълго! Иначе имам проблем, откакто родих, с возенето в кола. Мога да се возя само на предната седалка, с поглед, вперен напред. Минимално разсейване настрани, или да видя нещо в тела и ми става много зле, почва да ми се гади, дезориентирана съм и това вече продължава доста дълго. Заради това нещо, не мога да се возя отзад, при детето. Спорен мен това  са проблеми с вестибуларният апарат!  newsm78
И на мен ми става зле като пътувам,казвали са ми го това,че като седя на предната седалка няма да ми става лошо,но аз не обичам отпред....

Общи условия

Активация на акаунт