Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 674
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
След натискането по време на раждане (секцио) вече девети ден ме болят ребрата от дясно. Като се движа повече, като се къпа или спя по гръб не ме боли почти, е и намалява постепенно, но все още боли. Кърмя и няма да отида на рентген, не мога да пия нищо, както и да се мажа заради кърменето. Да чакам да мине освен... Та въпроса ми е, ако е пукнато или счупено как точно боли? Надявам се само да е натъртено и да мине само.

# 196
Здравейте,
Преди около 4 седмици на лявата ми ръка, много близо до нокътя на палеца, ми се появи твърда пъпка с две много малки черни връхчета, помислих, че е нещо от рода на "кокоши трън", но от 2 седмици насам цветът на пъпката стана тъмно кафяв- към черен, като я погледна от близо на силна светлина виждам в нея точици, като малки черни песъчинки, голяма е около 2мм. и формата и не е правилна, развива се и в дълбочина. Въпросът ми е дали има място за притеснение, защото към момента всички бенки по тялото ми са си по рождение и бързата поява и промяна в цвета на тази ме притеснява. Веднъж месечно ходя на ноктопластика с гел, който се изпича в UV лампи.

# 197
Теичка, и при мен при второто секцио доста ме натискаха и ме болеше поне 2 месеца.
Аз снощи се натрових с риба(скумрия). Още докато ядях не ми се стори много в ред, но бях много гладна. Хапнах 4 малки парчета.Цяла нощ прекарах в тоалетната-повръщане, разстройство и стомаха много ме болеше. Все още ми се гади и ме боли корема. Какво да правя? Такова нещо досега не ми се беше случвало  Tired

# 198
Цитат
При хранително отравяне с риба и морски продукти, както и гъби, се налага посещение в спешен кабинет за пречистване на храносмилателната система и терапия, която да спомогне елиминирането на токсините от организма.

Прочети още на: http://www.puls.bg/health/hot-news/news_7452.html

ОТРАВЯНЕ С РИБА ОТ СЕМЕЙСТВО СКУМРИИ

# 199
Ако се обадя на Бърза помощ дали ще дойдат или само ще ме напсуват. С бебето не мога никъде да отида, мъжа ми не може да излезе от работа...

# 200
Вземи си активен въглен от аптеката, и в болница да си с това правят промивка.

# 201
Звънни на джипито си и се консултирай. И да извикаш Бърза помощ, те какво да направят? Не могат да ти промият стомаха вкъщи.
Макар че и да ти препоръчат нещо, което да ти помогне, ще речеш, че и до аптека не можеш да отидеш заради бебето...
А ако ти стане нещо, какво ще прави бебето?

# 202
Благодаря ви!
Личния лекар каза да си взема активен въглен на прах,хидратин алфа и ако не мине до следобед тогава да ходя към спешното. Да пия повече вода и сокове и да не ям нищо.То пък защото ми се яде, намразих храната направо. За сега не съм ходила повече до тоалетната,но много ми се гади и корема ме боли. Имам и световъртеж, но може и да е от липсата на сън.

# 203
Може да е вирус ,а рибата да ти се е виждала кофти именно защото вече си се разболявала.Аз,навремето,бях набедила една американска пуйка за подобно състояние.
Развалена риба не трябва ли да мирише лошо?

# 204
Здравейте отново.
Нямам вече повръщане и разстройство, но вече съм с температура.Има ли в момента такъв вирус или е наистина натравяне? Чакам мъжа ми да си дойде и отиваме на лекар.

# 205
Не намерих тема с офталмологична насоченост, пък и моля за бърз отговор - до утре. Нося очила и лещи от години. Лещите обаче си ги подменям редовно и сега са с по-висок диоптър, от очилата. Очила нося понякога и то само вкъщи. Тези дни реших да си купя нови рамки и стъкла. Дадох рецепта от тази година за лещите ми - -4,5 ляво, - 5 дясно око. Нямах възможност за преглед и понеже знам 0,25 се добавя за стъкла и така се разбрахме с продавача. Днес си ги взех и някак възприемам странно неприятно, натоварване усещам. Днешната продавачка каза, че е нормално, но дали? Отделно засякох, че стъклата са ги направили -4,5 и - 5,25, т.е. не са ги вдигнали еднакво диоптрите, настояват, че няма как това да ми е проблема. Мнения? Утре ще ида така или иначе да ме прегледат, но мога ли да изисквам за тяхна грешка в изработката?

# 206
Не намерих тема с офталмологична насоченост, пък и моля за бърз отговор - до утре. Нося очила и лещи от години. Лещите обаче си ги подменям редовно и сега са с по-висок диоптър, от очилата. Очила нося понякога и то само вкъщи. Тези дни реших да си купя нови рамки и стъкла. Дадох рецепта от тази година за лещите ми - -4,5 ляво, - 5 дясно око. Нямах възможност за преглед и понеже знам 0,25 се добавя за стъкла и така се разбрахме с продавача. Днес си ги взех и някак възприемам странно неприятно, натоварване усещам. Днешната продавачка каза, че е нормално, но дали? Отделно засякох, че стъклата са ги направили -4,5 и - 5,25, т.е. не са ги вдигнали еднакво диоптрите, настояват, че няма как това да ми е проблема. Мнения? Утре ще ида така или иначе да ме прегледат, но мога ли да изисквам за тяхна грешка в изработката?

Мен винаги ми е неприятно първите няколко дни с нови очила с по-висок диоптър,докато привикна, даже и да са адаптивни ли какво им викаха стъклата, нормално ми звучи. Не съм чувала това за +0.25, нелогично ми звучи, но лещи не нося, според мен може да се оплачеш за стъклата, щом не са ги направили както си поискала.

# 207
Здравейте! Знаете ли нещо ефикасно за справянето с хемороидите? моля ви за помощ!!

# 208
  • някъде
Здравейте! Знаете ли нещо ефикасно за справянето с хемороидите? моля ви за помощ!!
Казаха ми за змийска хурка (в момента го пия, но все още незнам доколко е ефикасно).

# 209
Аз използвам някакво, което баща ми ми даде. Някаква паста за животни. Първоначално бях много резервирана, но само това ми помогна!  Ако посмееш да се мажеш с нещо подобно, мога да питам за пастата и да ти пиша на лични!

Общи условия

Активация на акаунт