Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 373
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Браво! Hug
Но вече да си имаш обеца на ухото! Peace

# 106
  • София
Моля да ми препоръчате гастроентеролог в София, за когото не се чака много, да работи със здравната каса и да не ме претупа. Последния път ходих при едно светило в Софиямед, но на фона на много болните хора мен ме претупа и ми каза, че така ще съм си доживот, което за мен въобще не е приемливо нито като изказване нито като перспектива!

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 08:22 от merian64

# 107
Каролче, леля ми има такива топчета, които са всъщност разширени вени. А щом казваш, че е обвързано с идването на цикъла, може да е нещо хормонално, но защо пък точно там и сиви ? Аз все пак си мисля, че най-вероятно са вени.

Не мога да ги определя, но да не се сиви, а по-скоро цветът е като на синина Sad Оф, не знам, трябва да ида на някакъв лекар..въпросът е на какъв? Кожен, гинеколог, или при онколога ми?

# 108
КОКАЛЧЕ НА КРАКА! Има ли някой с подобен проблем? и то два броя! Ужасно е. Работя в офис и не мога да ходя на работа с гуменки. Гледах сума ти реклами за разни протектори - с цена от 20 до 120 лв. Обаче много нямам вяра на реклами и "възхитени" коментари. Cry

# 109
Каролче, леля ми има такива топчета, които са всъщност разширени вени. А щом казваш, че е обвързано с идването на цикъла, може да е нещо хормонално, но защо пък точно там и сиви ? Аз все пак си мисля, че най-вероятно са вени.

Не мога да ги определя, но да не се сиви, а по-скоро цветът е като на синина Sad Оф, не знам, трябва да ида на някакъв лекар..въпросът е на какъв? Кожен, гинеколог, или при онколога ми?

Карола, може да ти синее вената и да ти се струва, че кожата ти е сива.
Моята кожа е много тънка и на места ми прозират вените, сини.

# 110
Може би хирург?

# 111
# 112
Момичета, дъщеря ми я дразни гърлото /все едно я гъделичка/, прави ми впечатление че в повечето случаи става от определена храна. Водих я на лекар, който ми каза че гърлото е леко червено. Предписа тонзилотрен и билково сиропче. Моля ако имате някакъв съвет какво друго би помогнало ще се радвам да споделите.

# 113
Момичета, дъщеря ми я дразни гърлото /все едно я гъделичка/, прави ми впечатление че в повечето случаи става от определена храна. Водих я на лекар, който ми каза че гърлото е леко червено. Предписа тонзилотрен и билково сиропче. Моля ако имате някакъв съвет какво друго би помогнало ще се радвам да споделите.

В момента съм точно така и ме облекчава това спрейче: http://static.framar.bg/product/20130805161549spray-garlo-propolis.jpg

Иначе тонзилотрена го уважавам, но с него по-скоро се облекчават възпалени сливици /за синът ми го ползвам/.

# 114
  • Sofia
Нека си направи гаргара с топла вода и лъжичка сода,много облекчава дразнене и болки в гърлото....наскоро го приложих на себе си,имах ужасни режещи болки в гърлото и само с една гаргара ме успокои

# 115
Благодаря Полина, този спрей съм го купувала, но хич и не се сетих сега за него.  Hug

Доли, благодаря и на теб. Честно казано за първи път чувам само да топла вода и сода, но ще се изпробва. Hug

# 116
Здравейте bouquet
На какво може да се дължи постоянната ниска телесна температура?От 2 месеца ми е 34-35 градуса по всяко време на деня, с различни термометри. Все ми е студено, а преди винаги ми е било нон-стоп горещо, даже зимата не слагах яке навън  Crazy

# 117
  • Sofia
Ходила ли си на ендокринолог,как ти е щитовидната жлеза?

# 118
Я пак да се включа с едно питане. От 3 години периодично ми се появява кафеникаво петно под нокътя на левия палец на крака. По някое време нокътя се отделя и се получава точно като при гъбичките. Аз изрязвам до здраво, почиствам и слагам препарат за гъбички. От няколко месеца не ми се беше появявало, но сега пак са налице две петънца бледо кафеви. Четох обаче, че това можело да бъде скрит меланом и да търча на дерматолог. Точно това ще направя, но се чудя ако беше смъртоносната бенка дали досега нямаше да съм си заминала няколко пъти ?

# 119
Я пак да се включа с едно питане. От 3 години периодично ми се появява кафеникаво петно под нокътя на левия палец на крака. По някое време нокътя се отделя и се получава точно като при гъбичките. Аз изрязвам до здраво, почиствам и слагам препарат за гъбички. От няколко месеца не ми се беше появявало, но сега пак са налице две петънца бледо кафеви. Четох обаче, че това можело да бъде скрит меланом и да търча на дерматолог. Точно това ще направя, но се чудя ако беше смъртоносната бенка дали досега нямаше да съм си заминала няколко пъти ?

Малко ме стресна, честно казано. Rolling Eyes И аз имах дълго време такова петно на нокътя на крака - не бяха гъбички със сигурност. Никога не съм имала предположения на какво може да се дължи. Маникюристката ми казваше, че най-вероятно е от удар, но не е така, защото 1-во, петното седя прекалено дълго на нокътя ми, и 2-ро, рядко се удрям някъде.

Общи условия

Активация на акаунт