Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 455
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • Карлово/ Пловдив
Здравейте!Въпросът ми е какви са нормалните размери на сърдечните кухини при ехокардиография?

Нормални стойности:

размер на аортния корен - 20 - 40 мм.;

аортна клапа - систолна сепарация - 15 - 26 мм.;

размер на ляво предсърдие - 19 - 40 мм.;

дебелина на междукамерната преграда - 7 - 12 мм.;

лява камера - размер на диастола - 37 - 56 мм.;

лява камера - размер на систола - 22 - 40 мм.;

фракция на изтласкване - 55 - 70 %.

# 166
  • Варна
Честно да си призная търсих много и тук ми се стори най-подходящо да попитам...с мисед съм, правиха ми кюретаж в четвъртък и от тогава имам някакви спазми в червата (ту се появяват и след секунди спират), които ме притесняват...има ли някой, който е имал такива оплаквания и кога минават...ако до понеделник не се успокоят ще отида при лекар, но до тогава не искам да ги мисля... Tired

# 167
Мисля че са контракции,  пийни но  шпа

# 168
  • Варна
 ♥ HAPPY ♥, благодаря  bouquet...ходих при лекаря, който ми прави процедурата...всичко е изчистено, просто реагирам на антибиотика...каза ми да го спра...

# 169
  • София
Протрито в гънките под гърдите с какво да намажа? На пипане е на ситни пъпчици.

# 170
С някакъв крем като Здраве,Нивеа,Бочко.

# 171
  • Sofia
Протрито в гънките под гърдите с какво да намажа? На пипане е на ситни пъпчици.
някакъв крем с цинк,напр.Джинджира алба

# 172
  • София
С крем здраве вече пробвах-влоши се.

# 173
Фенистил ако има сърбеж,  витамерфен иначе.

# 174
Добро утро момичета,

От вчера усещам нервност, леко сърцебиене и задух от време на време. На какво се дължи, мерих кръвното но ми е нормално като всеки път. Явно е на нервна почва, а може ли да е ПМС?  newsm78
Сутринта си взех мента глог и валериана, както и Валевит, пих преди малко дано ме поотпусне малко. По скоро ми е нервно, напрегнато, ей такова неразположение.

# 175
  • Sofia
хомеопатичното Седатив действа добре при такова безпричинно безпокойство и напрежение

# 176
хомеопатичното Седатив действа добре при такова безпричинно безпокойство и напрежение

Благодаря Доли. Ако не премине от другите ще го купя да пробвам и това. Лятото пак така ми става, направо не зная.

# 177
  • Sofia
Как ти е щитовидната жлеза?
Аз имам проблем с нея/с Хашимото съм,хипо/ и също от няколко дни съм с леко много неприятно сърцебиене,за кратко е,но имам чувство,че въздух не ми достига Sad много неприятно,появява се без никакви странични въздействия,така и изчезва....

# 178
Как ти е щитовидната жлеза?
Аз имам проблем с нея/с Хашимото съм,хипо/ и също от няколко дни съм с леко много неприятно сърцебиене,за кратко е,но имам чувство,че въздух не ми достига Sad много неприятно,появява се без никакви странични въздействия,така и изчезва....

Поне доколкото знам нямам проблеми. Точно вчера говорих с приятелка, която има проблем с щитовидната жлеза и каза, че има сърцебиене, което е много неприятно и няма как да се сбърка. Доколкото знам трудно се свалят и кг, ако имаш проблем. Аз в момента съм на диета и си свалям нормално. Знам ли?!  newsm78

# 179
  • Sofia
ох,тези килограми,голяма мъка ми е,няма сваляне или е трудно,бавно и после ги качвам скорострелно Cry нищо не помага,а навлизам и в критическа и не ми се мисли какво ще бъде....

Общи условия

Активация на акаунт