Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 702
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • някъде
Може би е антифлегмин? И аз съм чувала добри отзиви за него.

# 211
Сега звънях да питам.  Grinning Да, антифлегмин е! С едно намазване ми решава лично на мен проблема!

# 212
Здравейте!Въпросът ми е какви са нормалните размери на сърдечните кухини при ехокардиография?

Нормални стойности:

размер на аортния корен - 20 - 40 мм.;

аортна клапа - систолна сепарация - 15 - 26 мм.;

размер на ляво предсърдие - 19 - 40 мм.;

дебелина на междукамерната преграда - 7 - 12 мм.;

лява камера - размер на диастола - 37 - 56 мм.;

лява камера - размер на систола - 22 - 40 мм.;

фракция на изтласкване - 55 - 70 %.

А за дясна камера? newsm78

# 213
  • София
Здравейте! Моля да споделите опитите си с кокоши тръни. Имам на стъпалото поне 8 малки гадинки #Crazy. Веднъж  са ми горели с течен азот преди няколко години и сега пак имам на същото място. Колебая се дали да ходя пак да ги горят като отново излиза на същото място newsm78.

# 214
На мъжът ми минаха с чесън!  Wink

# 215
  • София
На мъжът ми минаха с чесън!  Wink
 Какво го правите чесъна? Само се маже мястото ли или се стои с него?

# 216
Увиваше с марля и стоеше цяла нощ, няколко дена така. Но мн мирише!

# 217
  • somewhere over the rainbow
Да не пускам нова тема ...

Скоро изкарах тежък отит с много силни болки. Не съм пила АБ. Мина ми /поне болката/ преди 4-5 дни. Тази сутрин се събудих с болка зад същото ухо, прилича на лимфен възел. Възможно ли е да е вследствие на прекарания отит и то няколко дни след като той е минал?

# 218
Според мен е възможно
Ако изобщо не смяташ да ходиш на лекар, вземи Оспамокс в съответствие с възраст/килограми и си го пийни 5-7 дена. Но е по-добре да идеш на УНГ.

# 219
Здравейте! Имам следния въпрос: колко време е необходимо, за да подействат тези локални антибиотици, които са във вид на паста, които зъболекарите слагат на зъбите?
Снощи ме заболя зъб и цяла нощ не мигнах. Отидох сутринта и казах, че ме боли цялата лява страна, но не знам проблема в кой зъб е. Зъболекарката погледна отгоре и каза, че венеца на горната страна е силно възпален. Почисти около зъба, намаза с такава паста и каза, че ще мине. Това беше в 10 часа, сега е 4 след обед и изобщо не е намаляла болката дори. Дали аз бързам, или тя нещо не си е свършила работата? Не  мога да преживея още една такава нощ, но не знам дали пък не необходимо още време? Rolling Eyes Препоръки?

# 220
Можеш да сложиш парченце прополис на венеца.Сплескай го като монета.Продава се по пазарите заедно с меда. Аналгин ,ако те боли  през  нощта.
Тази паста,ако някак не е контактува с венеца,как ще му действа.

# 221
Контактува пастата, намаза венеца около зъба с нея, там, където било възпалено. Но не минава, дори не намалява Sad

# 222
  • somewhere over the rainbow
Според мен е възможно
Ако изобщо не смяташ да ходиш на лекар, вземи Оспамокс в съответствие с възраст/килограми и си го пийни 5-7 дена. Но е по-добре да идеш на УНГ.
Честно казано, не мисля да ходя за сега /убийте ме с камъни:)/. А за Оспамокса се чудех още при отита, защото болеше нечовешки. И май май този път няма да му се чудя.

# 223
Аз съм в твоя отбор, та няма да те бия...наясно съм че всеки си носи последствията от решенията Simple Smile
Оспамокс препоръчах, защото го пих като бременна точно за отит, по-късно и за зверски болно гърло. Не съм компетентна за дозировката, но някой по-опитен фармацевт ще те упъти.

# 224
  • Карлово/ Пловдив
Здравейте!Въпросът ми е какви са нормалните размери на сърдечните кухини при ехокардиография?

Нормални стойности:

размер на аортния корен - 20 - 40 мм.;

аортна клапа - систолна сепарация - 15 - 26 мм.;

размер на ляво предсърдие - 19 - 40 мм.;

дебелина на междукамерната преграда - 7 - 12 мм.;

лява камера - размер на диастола - 37 - 56 мм.;

лява камера - размер на систола - 22 - 40 мм.;

фракция на изтласкване - 55 - 70 %.

А за дясна камера? newsm78

Дясна камера до 27 мм

Общи условия

Активация на акаунт