Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 638
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Отиди си на лекар,да  се успокоиш.Невралгиите са доста болезнени ,ясни са ти.По-скоро болежката ти е свързана с цикъла,но нека докторът си каже мнението.Поразпитай го и си задай всички въпроси.Ако имаш нещо неясно в диагнозата си,поискай лекарят да ти я разясни.

# 256
Здравейте Simple Smile
Искам да попитам има ли някой с проблем като моя - болка в коляното и пукане при ходене и особено при качване по стълби и клякане?
Ходих на лекар, но единственото, което разбрах е, че не се лекува. Но поне някой да каже нещо ефективно за мазане? Четох за някакъв магнезиев гел. Също и за Допел херц за стави, но не ми се иска да си хвърлям парите за десет неща и само да пробвам, ако има нещо от което сте доволни дами препоръчате?

# 257
Аз съм така откакто родих. Пия някакви добавки сега, но ефект нула!  Tired

# 258
Здравейте!  Моето "бързо" въпросче е следното - след микробиологично изследване при гинеколог поради някакво течение и дискомфорт, който ми се появи, резултатът е кандида - дрожди (май и хифи) и бактерии. Изписа ми Макмирор комплекс 500 вагинални глобули 12 бр. (активни съставки нистатин и нифурател). Скоро очаквам цикъл и ми каза да слагам колкото укпея преди цикъл и с остатъка да продължа след цикъла.  Аз незнайно защо в последствие се панирах да не би са има някакъв минимален шанс да съм бременна (с партньора ми е пазим с прекъснат полов акт и не че имам Конкретен повод ами просто съм си паника). И чуденето ми беше дали би било проблем да слагам тези глобули ако е станало нещо ИЛИ в другия случай - дали е проблем да отложа започването на лечението за след цикъла,  когато ще съм спокойна?

# 259
  • някъде
Аз бих изчакала цикъла, ако ще се появи до ден два и ако положението долу не е толкова сериозно.

# 260
Д и д и, благодаря за отговора! Ами аз звъннах в кабинета на гинеколога и говорих с акушерката - тя ми каза, че няма проблем и че е важно да се изчисти влагалището.
Покрай всичко това - понеже преди да пиша тук се поразрових из Интернет и ми направи впечатление, че в листовката на Макмирор комплекс 500 (тези, които аз си купих) в точката за Бременност и кърмене пише онова обичайното от типа на "ако сте бременна, кърмите, планирате бременност или смятате, че може да сте бременна, се консултирайте с вашия лекар преди да започнете употребата на лекарството". Тази листова е с редакция от 2014 г.
В някакви по-стари листовки, които открих в Интернет за същия продукт, пише, че "не е противопоказан за употреба при бременност и кърмене" (тази е от 2009 г.). Има листовки, в които изобщо липсва точката за бременност и кърмене
Въпросът ми е - ако някой е запознат - дали тези промени във формулировката на тази точка се дължат примерно на някои новопоявил се закон / наредба на Европейския съюз, която да не позволява в листовките на някои лекарства да пише, че са безвредни или може през това време да са се появили случаи на "вредност"...?

# 261
Свържи се с гинеколога си и го попитай за най-щадящ вариант по време на първото тримесечие. Не чети листовки.

# 262
  • София
Д и д и, благодаря за отговора! Ами аз звъннах в кабинета на гинеколога и говорих с акушерката - тя ми каза, че няма проблем и че е важно да се изчисти влагалището.
Покрай всичко това - понеже преди да пиша тук се поразрових из Интернет и ми направи впечатление, че в листовката на Макмирор комплекс 500 (тези, които аз си купих) в точката за Бременност и кърмене пише онова обичайното от типа на "ако сте бременна, кърмите, планирате бременност или смятате, че може да сте бременна, се консултирайте с вашия лекар преди да започнете употребата на лекарството". Тази листова е с редакция от 2014 г.
В някакви по-стари листовки, които открих в Интернет за същия продукт, пише, че "не е противопоказан за употреба при бременност и кърмене" (тази е от 2009 г.). Има листовки, в които изобщо липсва точката за бременност и кърмене
Въпросът ми е - ако някой е запознат - дали тези промени във формулировката на тази точка се дължат примерно на някои новопоявил се закон / наредба на Европейския съюз, която да не позволява в листовките на някои лекарства да пише, че са безвредни или може през това време да са се появили случаи на "вредност"...?
А за лечение И на партньора сети ли се?

# 263
... след микробиологично изследване при гинеколог поради някакво течение и дискомфорт, който ми се появи, резултатът е кандида - дрожди (май и хифи) и бактерии. Изписа ми Макмирор комплекс 500 вагинални глобули 12 бр. (активни съставки нистатин и нифурател)...
Ако се излекуваш от дрожди, хифи и бактерии само с Макмирор - направо те признавам!  bowuu Аз имам същото и не минава сумати време.  Пиши дали е имало ефект лечението.

# 264
Здравейте!
разбира се, че съм се сетила и за лечение на партньора. Гинекологът ми каза ако няма оплаквания, да не го "тъпчем излишно" човека, но ние все пак мислим да му вземем нещо.
Аз по-скоро се чудех дали ако сега сложа 1-2 глобули преди цикъла ще си помогна особено или е все тая. Лекарят ми беше казал, че може и след цикъла да ги почна, но е препоръчително да съчетая преди и след.
kiticat - по повод твоя коментар - за пръв път ще ползвам това лекарство. Според мен всеки организъм се влияе до различна степен. Досега няколко пъти съм лекувала гъбички и все добре се повлиявам от каквото и да са ми предписали. Последно беше пролетта след прием на антибиотици и тогава взимах Микомакс + слагах веднъж Гиназол преди цикъл и след това - Канестен глобули и след това нямах никакви проблеми. Сега попитах отново за Гиназол (понеже го понасям доста добре), но ми каза, че той е за по-обострени състояния + Макмирор действа и на гъбите, и на бактериите.
Моите основни притеснения бяха 1) ако изчакам до след цикъла (който при мен е придружен със зацапване и цялата работа продължава 10-на дни, но все пак искам да се презастраховам предвид как се "пазим") дали е проблем тези гъби и т.н. да си се развиват през това време. Макар че на мен симптомите ми бяха явни 2-3 дни около прегледа, сега като изключим лекото зачервяване не си личи, че има гъбички и добре, че отидох в точния момент, за да не пренебрегна проблема след това, защото явно оплакванията ту ги има, ту ги няма. Все си мисля, че след като и акушерката ми каза, че е ок, не би следвало да има проблем да ги започна още отсега, но реших да питам. Четох на много места, че бременни са ги ползвали без никакъв проблем, но всички примери се отнасяха за по-напреднали бременности и не знам как стоят нещата съвсем в началото - когато бременността почти сигурно е само една невероятна хипотеза.
2) От всичкото четене ми стана интересно, дали някой знае за, както бях споменала, някакви закони и наредби от последните години, които да налагат промяна във формулировките, които се използват в листовките на лекарствата като цяло - тази за Макмирор я дадох като пример.
Simple Smile

# 265
Синът ми преди 2 седмици беше болен от скарлатина.Утре ще отидем да му вземат кръв и урина за изследвания.Въпроса ми е трябва ли да не е ял нищо преди това ?

# 266
  • някъде
Да, трябва да е на гладно. Добре е и тази вечер да не яде тежки храни.

# 267
  • Sofia
Здравейте Simple Smile
Искам да попитам има ли някой с проблем като моя - болка в коляното и пукане при ходене и особено при качване по стълби и клякане?
Ходих на лекар, но единственото, което разбрах е, че не се лекува. Но поне някой да каже нещо ефективно за мазане? Четох за някакъв магнезиев гел. Също и за Допел херц за стави, но не ми се иска да си хвърлям парите за десет неща и само да пробвам, ако има нещо от което сте доволни дами препоръчате?
Така съм от 3-4год.,мажа се с мехлеми и гелове/магнезиев/ и пия различни добавки/в момента реставит макс/,малко минава и след известно време пак боли,не мога да клякам...а за тичане абсурд...Само като плувам не изпитвам болка.Не съм ходила на лекар,мисля да си направя ехограф на коленете.Моя приятелка със същия проблем ходи на ортопед,правил и е рентген,имала гонартроза и коксартроза. Препоръчал някакви инжекции,по 1бр.на 2год.,струва около 500лв,а имало и по-качествена за 1,300лв.Вкарва се тази течност,която явно при нас е изчерпана...синовиална/май се казваше/.Много рано окуцях Sad,ама то има ли нещо качествено,ядем боклуци,дишаме замърсен въздух,обездвижване,постоянен стрес....

# 268
Как се справяте с подуването и газовете на корема  newsm78

# 269
Как се справяте с подуването и газовете на корема  newsm78
Ами основно следя с какво се храня - аз например откакто избягвям пърженото, лютото, газирани напитки, натурални сокове и др.безалкохолни, почти нямам такива проблеми. От силно целулозни храни като сурово зеле и броколи, също се подувам. Предполагам донякъде зависи и от конкретния организъм - на кой какво му и не му понася Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт