Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 623
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • някъде
Здравейте,до сега не съм ходила на гинеколог с направление.Какво включва прегледа,полага ли се ехограф или цитонамазка ?
При моя гинеколог като отида с направление ме гледа на ехограф, взима цитонамазка (която плащам около 10лв) и ако поискам взима и влагалищен секрет.

# 286
И аз имам питане, боли ме гърло само от едната страна и виждам в огледалото нещо бяло навътре  ....съвети какво да взема .....ако няма подобрение ще ида на лекар преди 24, но дотогава искам да пробвам нещо....
Хексорал спрей.  Peace

# 287
  • София
И аз имам питане, боли ме гърло само от едната страна и виждам в огледалото нещо бяло навътре  ....съвети какво да взема .....ако няма подобрение ще ида на лекар преди 24, но дотогава искам да пробвам нещо....
Хексорал спрей.  Peace
Ангин Хил за сливици действа добре, от Стрепсилс Интензив съм много доволна. Отделно си пия сироп от черен бъз+джинджифил с три четири капки клевета тинктура.

# 288
  • Варна
Здравейте, преди 4 месеца ми откриха поликистозни яйчници, изписаха ми противозачатъчни пия ги вече 4 месеца, но искам да ги спра защото не ми влияят добре( чувствам умора задух сърцебиене и качам килограми) Въпроса ми обаче е друг-имам кафяво течение седмица след и седмица преди цикъл което много ме притеснява. Чудя се хормоните в противозачатъчните ли ми идват силни или нещо се усложнява . Четох че при миоми и миомни възли се проявява това течение,сега нямам възможност за посещение при генеколог понеже било краят на годината и не ми дават направление, уж не било спешно ( това ми го заяви личната)  та сега незнам да спирам ли таблетките какво ще стане с кафявото течение и ако ги спра ще се усложнят ли полокистозите? newsm78 #Crazy

# 289
Не ги спирай, щом си с поликистозни яйчници, ще се усложнят, да. Помоли след празниците да ти сменят марката противозачатъчни, щом не ти понасят тези, но мисля че задуха и сърцебиенето е от качването на килограми по-вероятно, тръгни на фитнес и ще се почувстваш по-добре.

# 290
Пробвала ли си алтернативни методи за справяне с поликистозните яйчници? Само на базата на ехографски преглед ли е установена поликистоза, или са ти правили и хормонални изследвания? Можеш да пиеш вечерна иглика и чай от бял равнец. При мен имаше ефект. Но изцяло ги изчисти бременността.

# 291
  • София
Д-р Михайлов успешно лекува такива неща, той казва джоджен и бял имел.

# 292
Здравейте!

Предписаха ми Кандизол и Гиназол (вагинален крем). Знаете ли дали е противопоказно да се яде сладко и млечни продукти, защото доктора ми каза, че не трябва, но за кое от двете става въпрос? Чували ли сте нещо подобно? Ако да - колко дни? И след тези 3 дни на действие, трябва ли да се направи промивка?
В понеделник ще ходя да ми направят цитонамазка.

Благодаря предварително!

# 293
  • някъде
Здравейте!

Предписаха ми Кандизол и Гиназол (вагинален крем). Знаете ли дали е противопоказно да се яде сладко и млечни продукти, защото доктора ми каза, че не трябва, но за кое от двете става въпрос? Чували ли сте нещо подобно? Ако да - колко дни? И след тези 3 дни на действие, трябва ли да се направи промивка?

Благодаря предварително!
Не се яде сладко, за да не се множат бактериите. За млечните незнам.
Доколкото разбирам лекуваш гъбички...защо ще правиш цитонамазка докато се лекуваш?

# 294
Здравейте!

Благодаря предварително!
Доколкото разбирам лекуваш гъбички...защо ще правиш цитонамазка докато се лекуваш?
Кандизол и Гиназол са за гъбички. Хубаво е да не ядеш сладко поне 1-2 седмици, защото вдига кръвната захар, а това предразполага към появата на гъбите. Не трябва да се прави промивка след дните на действие.

# 295
Здравейте!

Благодаря предварително!

Доктора ми предложи да си направя цитонамазка (аз също исках), но не знам защо толкова скоро след лечението, ако изобщо има някакъв ефект от Гиназол. Трябва да се излекува напълно, за да се направи цитонамазка ли ?

# 296
  • Варна
Пробвала ли си алтернативни методи за справяне с поликистозните яйчници? Само на базата на ехографски преглед ли е установена поликистоза, или са ти правили и хормонални изследвания? Можеш да пиеш вечерна иглика и чай от бял равнец. При мен имаше ефект. Но изцяло ги изчисти бременността.
Мислих да спра хапчетата и да започна evecare на hymalaia или само с бял равнец сутрин и вечер по 200 мл незнам кое е по доброто,а странното е че тази сутрин освен кафявото течение имах и кръв и съсирена и нормална червена макар че имам още 3 хапчета от притивозачатъчните след което трябва да ми дойде ... никога не ми се е случвало кървене преди цикъл  Shocked

# 297
Не знам какво да те посъветвам освен да отидеш на лекар.

# 298
  • София
Все пак колкото и да ни е седяща работата трябва да отделяме по 5мин.на час за раздвижване...Аз имам степер под бюрото и така се раздвижвам,малък е ,от старите и не се вижда.....Храната също е от значение.От скоро започнах да хапвам/1-2пъти седмично/ желирания бульон от сварени св.крачета/т.нар.пача/,без мазнината,с мин.количество сол....това го чух от една бивша балерина,било добре за ставите,тя си го прави почти всекидневно.Чувала съм добри отзиви и за целината,но аз никак не я харесвам...
5 минути на час е добре ама с това проблемът не се решава. Преди години имах доста неприятни проблеми с кръста - при малко по-големи натоварвания (миене на прозорци, например Simple Smile), по цяла седмица не можех да стана от леглото, коляното и ставите на стъпалото на единия крак доста ми пукаха...
Личната ме "обнадежди", че за такива неща няма "вълшебно хапче"- всичко действа временно, и  с годините ще се влошават Sad(, единствения шанс за стабилно облекчение е СЪЗДАВАНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ НА СИЛЕН МУСКУЛЕН "корсет" , който да поддържа и стабилизира ослабените стави и кости. Посъветва ме да се заема сериозно с плуване или фитнес.
Почнах да ходя на йогалатес (комбинирана гимнастика пилатес+йога+стречинг). След около година РЕДОВНИ ЗАНЯТИЯ 3-4 пъти седмично болките в кръста отминаха, подобрих стойката си, научих се да се движа правилно и безопасно за ставите, и като цяло чувствам се отлично.  newsm78 Малко ми заприлича на рекламно послание, но не е  hahaha Simple Smile .
Така че мой съвет е , освен хапчета, мехлеми и инжекции, да си намерите добър инструктор по някакъв подобен вид спорт, който да обяснява добре всяко едно движение, което трябва да направите, и да се заемете много сериозно и РЕДОВНО (няма лошо време, цикъл, главата или мързел Mr. Green) с това, защото здравето много трудно се възвръща Rolling Eyes

# 299
  • Sofia
Къде ходиш на това занимание?Може и на лични да ми пишеш....

Общи условия

Активация на акаунт