Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 512
  • 736
  •   2
Отговори
# 450
Явно имате кой да ви върши всичко.

# 451
Здравейте!
Моето питане е относно съотношението ЛХ и ФСХ. Четох,четох и съвсем се обърках. ЛХ ми е 2,88,ФСХ-4,78 на 4 ден от МЦ. В референтни граници са. Има ли нещо,което трябва да ме притеснява?

Предварително благодаря!

# 452
Ами, не, нямаме.    Grinning
То прането, чистенето, храненето не е по 24 часа на ден....
А  и съветът ми не е да излиза с децата сутрин в 8 и да се прибира вечер в 21 часа.
Но е напълно изпълнимо сутрин след като голямото е на градина, да се разходи с бебока за половин-един час....следобед излиза да вземе голямото от градината и пак могат да прекарат навън известно време.
Изобщо не казвам, че никога не ти писва цялата "олелия" около двете деца, ама нали пък за това са двама.Таткото работел по 10 часа...а да не би мама да спи по цял ден?!
Писала съм и в други теми:не разбирам жените, които се нагърбват с всичко, щото мъжете им работели много и били  уморени, пък после се чудят що са все уморени, депресирани и децата им са най-нервните и ревливи на света.
Ако и в този случай е така, аз нямам какво повече да кажа.Всеки си носи кръста.
Ако подозира здравословен проблем, редно е да си обърне внимание и евентуално да се лекува.Да се оплаче тук може да й помогне емоционално, но едва ли ще я излекува, ако има нужда от лечение.

# 453
За сърбеж ,на и около ануса с какво да го лекувам /с   промивки със смрадлика и сода се повлиява  за кратко.

п.п.На лекар ,ще мога да отида ,след месец и половина.

# 454
  • Sofia
От какво се е получил,проверете се за паразити...
С промивки ще облекчи,но може да е временно.

# 455
Е, това е съвсем нормално, Love!.
Аз помислих, че препоръчваш онези мами,  които от сутрин до късна вечер са по улиците и децата ги хранят и обслужват навън. Sunglasses
1-2 часа сутрин и следобед си е съвсем ОК за разходки.

# 456
По темата - определено майката има нужда от подкрепа - емоционална, физическа и от терапия.

Аз пък съм от онези майки, скитащи по улиците по цял ден. Чистачка нямам, винаги ми е било водещо децата да са навън и да са се наиграли, винаги се прибират капнали от умора. Когато бяха малки, взимах достатъчно храна (разбирайте храна, не опаковани неща, вафли и тн..) и от около 11ч. до 21-22 сме били навън лятото, обикновено "затваряме" парка. И не мисля, че чистата къща е щяла да ми донесе доволни и щастливи деца=респективно доволна и щастлива майка, както и обратното.
Защото като си нагласи човек приоритетите, веднага се виждат плюсовете и минусите.

# 457
  • Бургас
За сърбеж ,на и около ануса с какво да го лекувам /с   промивки със смрадлика и сода се повлиява  за кратко.

п.п.На лекар ,ще мога да отида ,след месец и половина.
   Пробвай крем  Абрикорт или Флуцинар. Първият го ползвах за парене и зачервяване около ануса, което ме съмнява, че получих от антибиотика, който пих и добре ми подейства.

# 458
  • някъде
И все пак темата е за бързи здравословни въпроси и отговори, а не коя майка е по-по-най!

# 459
Искам само за последно да пиша, че за някои неща съм си виновна аз. За мен няма по-хубаво от това да си гледам децата,  непрекъснато им угаждам, занимавам се с тях, изкарвам ги колкото може повече. Правя всичко за тях, така се чувствам жива.И не се оправдавам, но наистина ми се насъбра много умора, безсъние, непрекъснати притеснения, стрес, нерви+ няколко месечно гладуване и отслабена имунна система, 2 непрекъснато ревящи и болни  деца. Яд ме е на себе си, че така се предадох и полудях, яд ме е, че бях психически слаба  и не се справих. Яд ме е,че много се изплаших от световъртежа и че лицето ми се изкриви. Яд ме е, че си изхабих толкова много нерви. Яд ме е, че се поддадох на паниката. Помислих, че съм направила инсулт, затова влезнах и в болницата, където само ме натровиха..1месец бях още по- стресирана и неадекватна от системите и хапчетата. Мислех,че умирам. Който не е изпитал паническа атака, не знае какво е. Мисля, обаче, че започвам да излизам от дупката и да си ставам както преди.Дано само децата да ми простят за това, което им причиних Sad Те са свикнали да ме гледат все усмихната, все да им говоря,да се забавляваме, а тези 2 месеца бях неадекватна, мълчалива, лоша, изплашена. Не искам да си спомням през какво минах.Беше ужасно.Сякаш не бях на този свят.  Надявам се да се възстановя напълно и децата да ми простят, че не съм била при тях през тези месеци.

# 460
Знаете ли колко е референтната стойност на утайката(СУЕ) на Цибалаб?

на резултата пише: СУЕ  ( ESR )23 mm/h/ при референтна:( за жени няма показател?)

Деца до 7г. <17 М: до 50 г. < 28,над 50 г.< 37; Ж:

# 461
Не, но се старая да намирам време за всичко, така че да не лишавам детето и себе си от обилни разходки! Но и мъжът ми винаги много ми е помагал!  Peace

# 462
  • София
Знаете ли колко е референтната стойност на утайката(СУЕ) на Цибалаб?

на резултата пише: СУЕ  ( ESR )23 mm/h/ при референтна:( за жени няма показател?)

Деца до 7г. <17 М: до 50 г. < 28,над 50 г.< 37; Ж:
Навсякъде пише, че СУЕ при жени до 50 г. трябва да е от 0 - 20 mm/h, а над 50г. - от 0-30 mm/h. Не знам защо в Цибалаб евентуално може да са различни  Rolling Eyes

# 463
Здравейте. Искам да се посъветвам ,преди почти година имах папилома вирус .След това не смея да си направя кола маска на триъгълника и ползвам само деепилиращ крем,но е доста некомфортно. Та въпроса ми е да започна ли пак кола маската има ли възможност пак да се появят папиломи от кола маската ?   

# 464
ЛЛ изписа не дъщеря ми /6 г./ Resista forte за подсилване на имунната система. Някой от вас вземал ли го е? Има ли ефект? Питам, защото се съмнявам, че ЛЛ си прави експерименти с нас.

Общи условия

Активация на акаунт