Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 497
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Аз съм си ги предписала Laughing.Когато ходих при бъбречният, той ми направи ехография, та той ми каза, че черният дроб ми е увеличен с 2 см.Показателите ми са високи АЛАТ-72, АСАТ-85.
Имам стеатоза, трябва да пазя диета, но нещо хич не ми се получава.
Каква е диетата?

# 526
Стеатозата е гадна работа. Доколкото зная, трябва ниско мазнинна диета, много плодове и зеленчуци и като цяло контрол на теглото.

# 527
Да, да точно такава е "диетата"-да не се консумират тлъсти меса, консервирани  храни, тестени изделия от бяло брашно, т.е.всички тези храни, довели ме до това състояние.

# 528
  • Sofia
С наднормено тегло ли си?

# 529
Здравейте, имам болки в кръста от към гърба, в дясната част. Не са постоянни, получавам при определени движения, но не всеки път, а когато има и малко натиск в зоната.. Малко е особено. Към какъв тип доктор е редно да се обърна най-напред? Дали ортопед, дали вътрешни болести, дали кинезетерапевт... Имате ли представа?

# 530
Здравейте, имам болки в кръста от към гърба, в дясната част. Не са постоянни, получавам при определени движения, но не всеки път, а когато има и малко натиск в зоната.. Малко е особено. Към какъв тип доктор е редно да се обърна най-напред? Дали ортопед, дали вътрешни болести, дали кинезетерапевт... Имате ли представа?

Защо не питаш личния си лекар да те насочи? Аз предполагам кинезитерапевт, но все пак.

# 531
Здравейте,

притесних се от излязлите резултати от цитонамазката, и понеже имам час чак в понеделник, бих искала да се допитам за мнение.

На 28 год.съм. Преди няколко години ми бепе 3 степента на цитонамазката и тъй като имах и атипични клетки, някаква дисплазия, ми взеха биопсия, която слава богу беше добре. Имах и раничка, която обгориха в Шейново и последващата цитонамазка беше 1-ва степен. Но тази сега е със следния резултат:

Единични клетки от СС с умерена дискариоза. РАР-3а//СС   

Притеснена съм, тъй като имам папилома 35 тип вирус, който е високорисков и сега не знам дали имам повод за притеснение. Ще съм благодарна ако някой ми даде мнение,  така или иначе в понеделник ще обсъдя резултата с лекар, но дотогава не знам какво да мисля. Благодаря!

# 532

Защо не питаш личния си лекар да те насочи? Аз предполагам кинезитерапевт, но все пак.

Защото минаването през личния ми лекар би означавало да трябва да си взимам свободен ден, за да мога да го хвана в работно време и да изчакам обичайната опашка... и като ме пренасочи, още един път да искам да излизам от работа и за това. По-лесно ми е, ако може да си спестя тази стъпка и да отида директно някъде на преглед.

# 533
Аз съм си ги предписала Laughing.Когато ходих при бъбречният, той ми направи ехография, та той ми каза, че черният дроб ми е увеличен с 2 см.Показателите ми са високи АЛАТ-72, АСАТ-85.
Каква е диетата?

Не се ли получава следствие алкохол?

# 534
  • Sofia
Не.
Наскоро разбрах,че може и от плодове да се получи омазняване на дроба,от захарозата в тях...

# 535
  • някъде
Захир, попитай в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=895503.0;;6

# 536
Невролог, ортопед за диагностика. Кинезитерапевт за някаква рехабилитация чак.

# 537

Чак с наднормено тегло не съм, но имам малко месце в повече на талията LaughingХаншът ми е добре-96 см..Но не смятам, че мога да променя нещо по себе си, защото на майка ми структурата беше същата.
По въпроса с алкохола-не близвам Confused

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 19:36 от Palmyra

# 538

Чак с наднормено тегло не съм, но имам малко месце в повече на талията LaughingХаншът ми е добре-96 см..Но не смятам, че мога да променя нещо по себе си, защото на майка ми структурата беше същата.
По въпроса с алкохола-не близвам Confused
96 см. ханш не ми се струва много.  Peace

# 539

Не ти ли изписаха препарати със соя? Последните изследвания показват, е соята изчиства много по-добре ерния дроб отколкото диета.

Почни смутита и плодови прясно изцедени сокове сутрин на гладно. По лъжица червено цвекло към сока. Половин изцеден лимон. Малко да попрочистиш кръвта и целия организъм. Чай коприва и ако не си със високо кръвно жълт кантарион ато наблегни на копривата.

Може да прочетеш за проистване на ерен дроб със зехтин. Макар за мен това е много харт.

Не ти ли пуснаха допълнителни изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт