Студенти в UK - 5

• 107 529
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
maminka_sladinka , според мен по-добре сега да се полута с избора , отколкото като изкара 1 година в университета, тогава да реши ,че не е това ,което иска.

marieta765, честито за офертата  bouquet

Irenaria , добре дошла в темата. Успех в кандидатсването  bouquet

Благодаря! Надявам се" трайно да присъствам" в темата; засега с трепетите по кандидатстването и дай боже, с приемането, а  после с "битовизмите".

# 121
maminka_sladinka до колкото разбирам от твоя пост, синът ти въобще не се лута. Той иска нещо, а вие се опитвате да го пренасочите. Дали си струва да поемеш това бреме на плещите си?

Irenaria спокойно, едва 21.10. е Wink, дъщеря ми си подаде апликацията на 14.01. Това беше при положение, че още в 9кл беше избрала какво ще учи. а от 11ти знаеше кой е най-желаният университет. Не, че е критерий... но да не се притесняваш Simple Smile
Той проблема е и в мен. Аз понеже съм "малко" нетърпелива. Щеше ми се да подадем по-навреме документите, за да може да се успокоят нещата и да се концентрира за матури, диплома и т.н. Засега тези неща са най-важните, а не да разводнява усилията - училище ли, унивеситети ли?

# 122
  • България
 Много са готини съпоставките Simple Smile. И аз се открих Simple Smile

# 123
хахах, ама май всички ни има там,кой с повече от една т., та Софи ти си много права за нас прочети 7-ма т.от списъка на cool_witch и ще разбереш за какво иде реч.Та детето си искаше още отначало Nutrition , а аз не та не и що е това и има ли реализация и Бг- не само в Англия.Най сетне реших да се вразумя и да се вслушам в избора му, в края на краищата той цял живот ще го работи и трябва да му е страст и удоволствие.Оказва се обаче ,че 12кл няма да имат биология, химия и др предмети, днес разбрах това нещо и не знам какво ще се прави ,дали има СИП или ЗИП по тези предмети, да се запълни нужния хорариум от часове.Той е Английска гимназия , във всички училища ли и не профилирани отпадат предмети в 12кл или... не знам ново е за мен.Извънкласни дейности нямат по програма успех тази година ,а някакви клубове по предмети,но никой пак нищо не казва.
Дороти, каква акция са спретнали Интеграл, да не изпусна клюката и аз, че черпя всякаква информация от където мога. Ние не сме се ориентирали към агенция ,само си сверявам часовника с тях , я на някое събитие, я каталог, консултация имах в Орандж покрай учителката ни по английски.
Паричка и ти си много права! Heart Eyes

# 124
maminka_sladinka,дъщеря ми също е в езикова и с намерение да кандидатства в ЮК в областта на химията и биологията.При нас отпуснаха  ЗИП  и по химия, и по биология,не знам обаче  до колко това ще им задоволи изискването за достатъчно часове  newsm78
  Иначе да споделя,че преди два дни сме подали документите в УКАс,а днес имаме автоматични  мейли с благодарности за кандидатурата от Кардиф и Манчестър.
В процес на чакане на оферти сме,дано има такива,и най-вече дано са изпълними. Simple Smile

# 125
  • София
И аз се разпознах само в последната. Добре, че и Уич е в тази група, за да се осмеля да го споделя. Embarassed
Иначе за стаята мрънкам яко, но не пипам.

# 126
Wonderrr, а има ли оценки от Зиповете 12кл?Вчера четох в сайта на Съри ,че изискванията им са 6 по 2 предмета -наука /биология, химия, физика,математика/.А 5,50 примерно счита ли се за отличен.При изискването за диплома за средно образование ми излезе само 74-75% нищо не разбрах.Видях английските изисквания бяха ААB - ABB което отговаряло на 5.60-5.50.Интересно ми е също дали има разминаване голямо между запитванията за изискванията и окончателните оферти?
Wonderrr да получите от всички лесни и изпълними оферти! Hug
Някое майче ако е по запозната с хорариума за 12кл и има ли защо да се тревожим да сподели и как сте постъпили вие.

# 127
Не знам защо сте решили, че има проблем с хорариума по биология и химия в езиковите гимназии.
Няма проблем и без допълнителни СИП и ЗИП.

# 128
 cool_witch,дано да няма проблем наистина,но  ровейки се в старите теми,мисля,че мернах такива случаи  newsm78

maminka_sladinka,не съм запозната за съжаление с хорариума  за 12 клас,но ЗИП-овете задължително влизат в балообразуването. 75% мисля отговаря на АВВ,което ще рече ,че искат от вас успех ,не по-нисък от 5,60.

# 129
Моят син също беше в езикова гимназия. В 12 клас не изучаваха биология и химия. Офертите които получи за изискване на оценки в тези науки ги беше покрил след 11 клас. С тези оценки в дипломата и без СИП и ЗИП по тези предмети беше приет в Манчестър. Но там още от начало си искаха матура по наука. Той държа по биология.
Кардиф и Йорк също нямаха проблем с часовете по тези предмети. Шефилд поискаха списък на предметите които ще изучава в 12 клас. Изпратихме го и от там също получи оферта.
Единствен проблем се оказа Ливърпул/за наша голяма изненада, но така и не се сещам защо го включи в бройката/.За тях часовете не бяха достатъчни и предложиха подготвителна година. Съответно той отказа  тази оферта.
Специалността е Генетика и е първа година студент.

# 130
Оценките от UK образователна система не ви интересуват - никой не приравнява българската диплома към тях.
Българската образователна система, добра или лоша е част от Европейската.
Хорариумите са задължителни, пък ако ще всички часове да са взети в една година. Затова и никой не пита за хорариуми.
Университетът в Ливърпул, за който казва jhbd е някакво тъпо изключение, вероятно си набират студенти за подготвителна година и си измислят някакви претенции.
В тази тема има доста деца, които учат биологически науки. От две места вече ви казват, че няма проблем, но вие явно сте решили да се филмирате. ОК, щом имате нужда от такава емоция...  Laughing

# 131
  • България
 А защо гледате изискванията за УК? Гледайте за БГ - има среден успех от дипломата и допълнителни изисквания. Не се вкарвайте във филма с приравняването на УК диплома към БГ. Ще имате достатъчно други емоции Simple Smile.

# 132
  • Варна
Аз пък, извън темите ,които сте подхванали , да кажа ,че и Уиз еър ще имат директни полети от Глазгоу до Букурещ и обратно. Най -ранните полети на които попаднах са 15.12  Глазгоу - Букурещ и на 19.12 . в обратната. Откакто Уиз си смени часовете на полетите от Лутън до Варна, май румънските летища ще ми станат предпочитаната дестинация.

# 133
maminka_sladinka,дъщеря ми също е в езикова и с намерение да кандидатства в ЮК в областта на химията и биологията.При нас отпуснаха  ЗИП  и по химия, и по биология,не знам обаче  до колко това ще им задоволи изискването за достатъчно часове  newsm78
  Иначе да споделя,че преди два дни сме подали документите в УКАс,а днес имаме автоматични  мейли с благодарности за кандидатурата от Кардиф и Манчестър.
В процес на чакане на оферти сме,дано има такива,и най-вече дано са изпълними. Simple Smile

Запасете се с голямо търпение. Кардиф тази година бяха решили да започнат разглеждането на документите след крайния срок за подаването им- 15 януари.  Последно от тях получихме оферта на 19 февруари. Дори Йорк се включиха преди тях. Манчестър до един месец ги изпращат или по-точно тогава изпратиха поканата за интервю.
Успех ви желая. Бързо получени и изпълними оферти  Grinning
.

# 134
Сребърна паричка, ти билет взе ли за Коледа?

Общи условия

Активация на акаунт