Студенти в UK - 5

• 107 535
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Вещичке, точно защото не искаме да се вкарваме във филми питаме тук по вещите по въпроса  Laughing
че аз съм си паника и ме подведе днес една "компетентна" като ми каза,ами той иска специалност, в която се гледа биология и химия ,а ти знаеш ли,че 12кл ги няма като предмети и трябва да се записва на ЗИП...  Shocked и така се започна, сагата...не знам децата,които искат да следват медицина в България не е ли пагубно 12кл да нямат тези предмети,то ясно че всички са на уроци ама...
най-полезно ми беше мнението на jhbd, Благодарско и успех през първата учебна година в Манч! Heart Eyes
По въпроса дали да гледаме английските изисквания ми е ясно ,че не, аз съм писала,че за Бг диплома изискването е 74-75%, което всъщност ме озадачи, другото само споменавам.

# 136
... аз съм писала,че за Бг диплома изискването е 74-75%...
% от какво?

# 137
Не знам ,само това пише не мога да си го обясня за това попитах може някой да е наясно, пишеше европейска диплома за средно образование - и процентите, др изисквания са ми ясни, езиковия както и 6-ци по 2 науки ама баш това ъц
тук някъде рових, за съжаление не съм и веща в езика http://www.surrey.ac.uk/undergraduate/nutritiondietetics
имаха изискванията за България, че чак и сайта на Едланта мернах при тях
мм и това намерих http://www.surrey.ac.uk/european-union/bulgaria

# 138
jhbd,благодаря за пожеланията,  дай Боже  и  нас, и  всички останали тук късмета да ни споходи  Simple Smile

# 139
Не знам ,само това пише не мога да си го обясня за това попитах може някой да е наясно, пишеше европейска диплома за средно образование - и процентите, др изисквания са ми ясни, езиковия както и 6-ци по 2 науки ама баш това ъц
тук някъде рових, за съжаление не съм и веща в езика http://www.surrey.ac.uk/undergraduate/nutritiondietetics
имаха изискванията за България, че чак и сайта на Едланта мернах при тях
мм и това намерих http://www.surrey.ac.uk/european-union/bulgaria

За първи път виждам такива изисквания за българска диплома. Предполагам, че са дадени по този начин за ориентация - виждаш изискванията за UK диплома и се ориентираш какви биха били за българската.
Т. е. ориентировъчно за тази специалност ще искат 5.50 - 5.60 диплома и 5,75 по биология.
Но реално офертата може да е съвсем различна.
Така че - да си кандидатства и да чака оферта. Няма какво да го мислите и да гадаете каква би била.
Съри е хубав университет, но изискванията му не са "космически". Няма страшно Simple Smile

# 140
     Искам да помогна на едно познато момче в търсенето на определена специалност,но нещо не се справям добре  Rolling Eyes  Има ли начин да се зададе тази специалност и да излезе по университети?Той  иска да се занимава с пречистване и опазване на водите,но не морските,защото виждаме,че има специалност "Морска биология",а сладководните води.
Някой дали не би могъл да помогне в случая?

# 141
Мисля, че това, с което иска да се занимава се учи в Environmental Science
Нека провери варианти в http://search.ucas.com/search

# 142
Здравейте! Синът ми тази година ще кандидатства, специалност CS. Благодарение на вас събрахме доста информация. До момента смяташе, че трябва да държи матура по математика, все пак има нещо общо със специалността. Изпрати доста запитвания към университетите за изискванията им и се оказа, че само 1 или 2 му поставиха като условие матура по математика. Ясно е, че тези изисквания могат да се разминат впоследствие с офертите, но не можем да преценим доколко. Той завършва езикова гимназия и смята, че ще се представи по-добре на матура по англ. език, а не по математика. Моля за помощ! На някого поставяли ли са конкретно условие за матура по математика? Все още има време да се ориентира, но все пак ми се иска да сме наясно за какво да се подготвя.

# 143
Мисля, че това, с което иска да се занимава се учи в Environmental Science
Нека провери варианти в http://search.ucas.com/search

Благодаря!  bouquet

# 144
     Искам да помогна на едно познато момче в търсенето на определена специалност,но нещо не се справям добре  Rolling Eyes  Има ли начин да се зададе тази специалност и да излезе по университети?Той  иска да се занимава с пречистване и опазване на водите,но не морските,защото виждаме,че има специалност "Морска биология",а сладководните води.
[/quote

Опитайте и тук:    http://www.educationuk.org/bulgaria/main/why-choose-a-uk-education/

# 145
  • някъде из облаците
    Искам да помогна на едно познато момче в търсенето на определена специалност,но нещо не се справям добре  Rolling Eyes  Има ли начин да се зададе тази специалност и да излезе по университети?Той  иска да се занимава с пречистване и опазване на водите,но не морските,защото виждаме,че има специалност "Морска биология",а сладководните води.
Не знам дали съм права, ама си мисля, че всеки завършил нещо с биология и химия може да работи това. Така че, нека си провери реализацията с тези специалности. Повечето големи компании имат стажантски програми, те си обучават завършилите бакалавър. Не съм проучвала точно по тази специалност, но
Скрит текст:
завършил бакалавър по биомедицина в Англия, преди 2 години. Кандидатства по една стажантска програма в една голяма компания, занимаваща се с пречистване на водите. Компанията си обучава стажантите - семинари, проекти, презентации, като ги въртят в различни градове, различни отдели, даже и като инженер работи известно време, в същата компания. Доколкото съм запозната в момента се занимава само с правене на проекти за пречистване на водата.

cool_witch , ако дам да прочете това на моя мъж  hahaha сигурно ще ме разпознае в повече точки, откокото аз се видях.

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 12:13 от valha

# 146
    Там е работата,че нещо не можем да си я избистрим като понятие специалността,че да тръгнем да  я търсим.Освен това ,той първо мислеше,че е инженерна,после  пък,че е от биоложките специалности,но и никъде я няма като конкретна специалност-близки да,но не и такава,каквато търси.Ще се поровим още ,да видим,дали няма да  уцелим това,което ни трябва. Simple Smile
Благодаря на всички отзовали се  bouquet

# 147
Wonder , аз също смятам,че специалността ,която Куул Уич ти е дала е тази, която търсите, води се Екология /наука за околната среда/, а вече от там има под направления , разгледайте всичко подробно около тази специалност и програмите свързани с нея.
И ние продължаваме да разучаваме за нашата, намерихме студентка ,която в момента учи същата специалност 2-ра година в Bournemouth.
Cool_Witch thanks Heart Eyes

# 148
  • Варна
    Там е работата,че нещо не можем да си я избистрим като понятие специалността,че да тръгнем да  я търсим.Освен това ,той първо мислеше,че е инженерна,после  пък,че е от биоложките специалности,но и никъде я няма като конкретна специалност-близки да,но не и такава,каквато търси.Ще се поровим още ,да видим,дали няма да  уцелим това,което ни трябва. Simple Smile
Благодаря на всички отзовали се  bouquet
Другите са ти дали добри съвети , но погледнах от любопитство какво предлага UCAS като възможности http://search.ucas.com/search/providers?Feather=15&flt99=341 … s=1000&page=1 , отстрани в ляво има поле за филтър, където могат да се изберат и други опции  Peace
Само ще кажа ,че по-добрите университети предлагат обучение в по-общи дисциплини като
Environmental Science или Environmental Earth Science , докато в по- непредпочитаните университети се предлагат и по-тясно насочени специалности, попаднах например на Marine and Freshwater Conservation  . Това не е само за вашата специалност , а по -принцип. Освен това в различните университети изучаваните дисциплини са различни ,трябва де се провери конкретно за избраният университет каква програма предлага .

Здравейте! Синът ми тази година ще кандидатства, специалност CS. Благодарение на вас събрахме доста информация. До момента смяташе, че трябва да държи матура по математика, все пак има нещо общо със специалността. Изпрати доста запитвания към университетите за изискванията им и се оказа, че само 1 или 2 му поставиха като условие матура по математика. Ясно е, че тези изисквания могат да се разминат впоследствие с офертите, но не можем да преценим доколко. Той завършва езикова гимназия и смята, че ще се представи по-добре на матура по англ. език, а не по математика. Моля за помощ! На някого поставяли ли са конкретно условие за матура по математика? Все още има време да се ориентира, но все пак ми се иска да сме наясно за какво да се подготвя.

djan, преди 3-4 години синът ми беше в същата ситуация - от езикова гимназия, кандидатства за CS, матурите му бяха по български и по английски. Никой от 5-те университета, в които кандидатства не му е искал матура по математика. Говореше се ,че унито в Уорик и в Дънди изискват такава, но той не е кандидатствал в тях.

maminka_sladinka, университета в Съри от 3 -4 години праща оферта за 5.80 диплома  Peace Чувала съм ,че правят компромиси за 4-5 стотни разлика .

Сребърна паричка, ти билет взе ли за Коледа?

Аха, успях   smile3521. Моят вчера ми подаде дати и въобще не се мотах повече  Mr. Green

# 149
  • София
Относно хорариума по биология и химия, вероятно сте чели мнение на ученик в техникум. В тези училища материалът е съкратен и го учат по-малко време. За останалите няма проблем.
Напоследък някои от университетите има дадени таблици и казват при изискване ААА за дадена специалност как българска диплома искат и при изискване ВВВ съответно каква. Но всеки университет си определя конкретно , а не е общовалидна. Някой университет за специалност с изискване ААА може да иска диплома 5.20, а друг при изискване АВВ да обяви, че иска диплома 5.50.
Моите наблюдения са, че Съри имат високи изисквания.
Относно Комп. науки , мисля, че Единбург, Глазгоу, Уорик, Дъръм имат изисквания за матура по математика.
Миналата година на нас Екзитър ни поиска 3-та матура без да конкретизира по какъв предмет.

Кул уич много точно ви е насочила. Специалността може да бъде както Опазване на околната среда(по нашата терминология), така и Екология, но може да бъде и инженерна специалност с химическа или биологическа насоченост.
А погледнах в класациите, че се води Geography & Environmental Science.
Може да го пуснете и като Natural Sciences и тогава излизат повечето специалности с такава насоченост - опазване на околната среда.
Хи-хи. Май много не ви помогнах, а още повече увеличих обхвата на търсенето. За бакалаварската степен е по-общо , а при магистратурите са по-тесните специализации като опазване и пречистване на води.

Общи условия

Активация на акаунт