Студенти в UK - 5

• 107 336
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Wonderrr, успех на 3-те матури!
desi_mama, пожелавам ви в най-скоро време да получите отговор и от останалите университети.

Аз чакам моята госпожица да си дойде за малко в началото на април. Това пътуване не беше предвиждано, но нали Уиз откри линия до Бирмингам. Девойката си изкара парите за билет и ще долети. Не е от прекомерна привързаност към мама - гаджето е тук. Wink Какви чудеса прави любовта.
Тя вече изкара няколко дни като преводачка. За съжаление няма много търсене на тези преводи. Друга работа още не е започнала.

# 646
Wonderrr, успех на 3-те матури!
desi_mama, пожелавам ви в най-скоро време да получите отговор и от останалите университети.

Аз чакам моята госпожица да си дойде за малко в началото на април. Това пътуване не беше предвиждано, но нали Уиз откри линия до Бирмингам. Девойката си изкара парите за билет и ще долети. Не е от прекомерна привързаност към мама - гаджето е тук. Wink Какви чудеса прави любовта.
Тя вече изкара няколко дни като преводачка. За съжаление няма много търсене на тези преводи. Друга работа още не е започнала.

Браво на Алекс! С какви преводи се занимава? Имам спомени, че френския  е много добър.
А Wizz пуснаха полети и до Бристол, които на нас са ни много удобни. Аз ще се възползвам в края на месеца да отскоча до ЮК.

# 647
  • София
Приятно прекарване в Бристол! сигурно от сега се вълнувате за предстоящата среща.
Ще трябва да почака до догодина да си вземе сертификата за С1, за да я пуснат и на френски да превежда.Но явно натрупаната практика си е казала думата и оценките и коментарите за работата й са били отлични. Днес им е казала, че няма да може да отиде. Но за да използват услугите й са променили часа на консултацията, за да се съобразят с графика й и да може да присъства.

# 648
  • Русе
Zuri, благодаря за милите думи! Поздравления за госпожицата, дано се справя все така и по-добре Wink

# 649
  • София
zuri, браво на детето! Hug Супер, покрай гаджето и ти ще намажеш да й се порадваш през април! Hug

Wonderrr, отсега стисвам силно палците за трите матури! Peace

desi_mama, добре дошла! bouquet

# 650
         Честит празник момичета! smile3525

Благодаря на всички ви за подкрепата  bowuu ,оценявам,колко по-лесно се случват нещата,когато ви има вас и форума Hug
Ние вече подадохме искане за общежитие за следните кампуси:
1st Preference:   Denmark Road,
    2nd Preference:   Richmond Park,
    3rd Preference:   Opal Gardens,
,
и ще се радвам да се свържа с мами,на които децата им ще са в тези кампуси.

# 651
Здравейте момичета и от мен! Честит празник на всички Ви! Simple Smile Пожелавам ви да сте здрави, все така борбени и всеотдайни майки!
Рядко се включвам в темата, но ви следя непрекъснато и съм ви благодарна за хубавите съвети и мнения, които споделяте. Дъщеря ми отдавна вече има оферти от университетите, които си е избрала в UK, онзи ден дойде и последната оферта от Стратклайд. Но оттам на сетне нищо не се прави по въпроса. А аз чета вече и подадени документи за кандидатстване за общежитие. Бихте ли ме посъветвали, до кога е добре да се направи избора на университет, за да се кандидатства за общежитие и т.н. Ще съм ви благодарна много.

# 652
И аз съм от новаците в темата, но все пак ще споделя оскъдния си опит - точно сега е моментът да се наемат квартири, дори синът ми каза, че малко са позакъснели и голяма част от добрите жилища вече са ангажирани за следващата учебна година. Това се случи миналата седмица, тогава си избраха и депозираха квартира, в която ще се настанят примерно юли месец.
Предполагам, че и за общежитията важи - колкото по-рано, по-добре. Но "старите кучета" ще кажат по-точно и подробно Simple Smile.

Честит празник, дами!  bouquet

# 653
  • Русе
Честит празник, момичета!
Петя, благодаря  bouquet
Чета ви и се чудя дали трябва да се притеснявам, моя син все още не е получил отговр от два университета (а те са му първите два избора), а виждам, че вече говорите за общежития и квартири...  Thinking

# 654
  • София
Общежитието за 1-ви курс е гарантирано. Ние кандидатствахме за общежитие през юни и я одобриха за първото желание. Възможно е да свършат определен тип стаи, но нещо подобно ще има със сигурност. Добре е все пак като решите кои два университета остават, да кандидатствате за общежитие в по-желания.
За квартирите, от 2-ри курс натам, добре е да започнат огледи след Н. Г. за наемане от септември... Моята започна огледи края на април и вече хубавите и изгодни квартири бяха заети. За щастие имаше късмет, та сега е в хубава къща. Вече започвам да свиквам всичко да ни е в последния момент.  Joy

# 655
  • Русе
Миленски  bouquet, успокои ме, надявам се скоро да се изясни кой ще е крайния вариант, като зависи от отговорите на последните два

# 656
  • България
Общежитието за 1-ви курс е гарантирано.
Не винаги. University of Birmingham гарантира само за firm choice. Проверете какво пише в сайта на университета.
 При положение, че това са най-желаните университети, аз бих изчакала.
 В краен случай има квартири. През септември изборът не е голям, но се преживява. Личен опит  Peace

# 657
Да разбирам ,ли че обичайно първата година е с почти осигурено общежитие,а  сладващите не?

# 658
  • София
Повечето университети осигуряват общежитие за първокурсниците си. От втората година обикновено студентите живеят на квартира.

# 659
Да разбирам ,ли че обичайно първата година е с почти осигурено общежитие,а  сладващите не?
Те студентите не се и натискат особено за общежитие, поне моите впечатления са такива. Наемът беше почти двоен спрямо квартирата, условията в никакъв случай двойно по-добри. По-скоро обратното - една тясна стаичка (непрепоръчителна за страдащи от клаустрофобия) + малък санитарен възел.
Предимството - първата година, докато децата се ориентират в обстановката, са спокойни, че ще има къде да живеят. Още повече важи за майките  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт