Студенти в UK - 5

• 107 524
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте.
Май нямаше смисъл изобщо да пиша по-горния пост, дъщерята вече избрала - ще учи Творческо писане и медии и комуникации. Четох ви, да намеря някъде майка на студент, който учи това или само творческо писане или само медии и комуникации, но като гледам май доста необичайна специалност сме си избрали.  newsm78 Та въпросът ми е, може ли някой да сподели какво казва неговото дете, ако учи такава специалност? Кои университети са наистина добри, по какви критерии ги избирахте? Изобщо, всякаква информация, свързана с творческото писане и медиите и комуникациите е добре дошла.

# 571
  • София
Здравейте! От доста време ви чета, но сега се включвам. Дъщеря ми кандидатства Law and International Studies в Surrey, Lancaster, Southampton, Sheffield и Coventry. От всички университети получи изпълними оферти. Най-много и харесва програмата в Surrey. Според класацията на Guardian той е 4ти в Англия, но според световната класация QS е на 247 място и е много по-назад от Sheffield, Southampton, които са 80ти, Lancaster-121ти. Моля за мнение кой от тези 4 университета е най-добър.
Ренета, не съм експерт по англ. унита, но миналата година и на мен ми направи впечатление, че Шефийлд и Манчестър са доста напред в световните класации, но в англиийските са изпреварвани от други университети. Това се определя от какви критерии са заложени при оценка на университета. Класациите са само ориентировъчни при първоначалния избор. В класациите може да е включен критерий на колко човека се пада по 1 компютър, но това вас не вярвам да ви интересува. това са повече вътрешно-академични оценки.
Разглеждайте какво съдържа самия курс, също удовлетвореност на студентите, колко процента са си намерили работа до 6 мес. след завършване, какви заплати вземат, колко работят по специалността, колко са отпаднали, колко завършват с отличен успех и други подобни, които ви интересуват (напр. научно-изследователска работа в университета).
Освен това проверете дали някой от университетите отпуска стипендии по вашата специалност. Може да се пробвате да кандидатствате и това си е допълнителен плюс при избора.
Нямам логично обяснение, но нямам добро мнение за Шефийлд.

# 572
  • някъде из облаците
reneta , напълно съм съгласна с zuri. Хубаво разгледайте академичните планове на университетите. Може и да разпитате в групите на учещите вашата специалност. Поровете се за вашата специалност- класации и всякакви акредитации от професионалните институции и най-важното реализация.
Преди години за бизнес-специалностите бях намерила международна класация само за бизнес-школите, която няма нищо общо нито с англ.класации, нито със световните топ класациите за университети. В нея бяха включени акредитации от международни професионални институции. В годината, в която кандидатстваше, попаднах и на една класация за завършилите бизнес в Англия с най-много реализирали се студенти  - Астон беше първенец в тази класация.
И ако все пак останат два напълно равностойни университета, според вашите критерии, решаващо може да е града, разходи, най-вече наем.

Wonderrr ,успех но интервюто  Praynig

Добре дошли на новите момичета. bouquet

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 12:57 от valha

# 573
Аз пък се чудя защо се правят опити за толкова глобално сравняване на университетите?
Изборът е между тези в UK, не между UK, Австралия, Япония и САЩ.
Защо ви интересуват съмнителни класации, най-вероятно направени от журналисти, които дори нямат представа за какво пишат, а пооткрадват мнения оттук-оттам?

# 574
cool_witch, разбирам,  че въпроса ти е риторичен и  предполагам , че и аз ще виждам нещата като теб след няколко години,  но сега ми изглеждат така:
120 000 - само за живот
120 000- дето ще трябва да ги плаща студента
неясен изход от начинанието -перспектива
неясно ниво на подготовка

е какво освен класациите да гледам, поне да съм сигурна,  че от цялото начинание ще положи ред е CV-то,
пък като си е избрал(студента), правилната специалност, вложил е старания. мотивация, постоянство , бил е отговорен и т.н и се реализира ще знам какво да гледам за следващата бодрата смяна.

# 575
mivan, опасявам се, че аз не те разбирам.
А по повод "е какво освен класациите да гледам" - как точно ти помагат световните класации като ги гледаш, да разбереш дали начинанието в UK ще е успешно?

# 576
о не ми помагат, сламка са за която да се хвана:)

Написала, че не ми е ясен резултата, качеството и перспективата, та гледайки класации, за съмнителния характер, на  които съм наясно  се опивам да си внуша,  че е правилната стъпка, защото гледам и класациите колко студенти от даден университет с дадена специалност после работят не като сервитьори.

Няма как да се върна да изчета всички теми, но нали идеята да си помагаме сега, и мисля че майките на бъдещите студенти изпитват притеснения,  които са подобни на тези на майките на  вече учещи или завършили студенти.

# 577
Явно и ти не ме разбираш Simple Smile  Hug
Нямам предвид класациите в UK - тях всички ги гледаме, сравняваме и си правим индивидуални изводи. Къде верни, къде не толкова... ориентираме се, после питаме...
Имам предвид световните - как ти помага като видиш, че университета Х в UK е по-напред или назад от университета У в САЩ или Тайланд?!

# 578
Извинявам се Simple Smile,
то си личи май какво най-много искам, някой да ми повтаря, че детето ми ще е добре и ще се справи.

# 579
120 000 - само за живот

Каква е перспективата никой не може да каже. Реализацията зависи от множество фактори (специалност, личностни качества, късмет, амбиции, икономическа ситуация....), а не само от завършения университет. От кой университет точно ще е бакалавърската степен не е от голямо значение, ако целта е магистратура. По-голямата част от учещите магистратура в Кеймбридж и Оксфорд са с бакалавърска степен от други университети.
Класациите са субективни и няма как това да не е така. По-важни според мен са програмите,  локацията, възможностите за стажове, за работа по време на следването (освен ако целта не е научна кариера), финансовата страна (в Англия таксите са огромни, докато в Шотландия няма такива за българи).
А подготовката в университетите в UK май е повече самоподготовка.

# 580
Извинявам се Simple Smile,
то си личи май какво най-много искам, някой да ми повтаря, че детето ми ще е добре и ще се справи.

Естествено, че ще е добре и ще се справи.  Hug

# 581
Момичета благодаря за мненията. Все още обмисляме избора. В Surrey ни харесва че има възможност за работа през третата година, а в другите университети само година в чужд университет.

# 582
  • Варна
cool_witch, разбирам,  че въпроса ти е риторичен и  предполагам , че и аз ще виждам нещата като теб след няколко години,  но сега ми изглеждат така:
120 000 - само за живот

е какво освен класациите да гледам, поне да съм сигурна,  че от цялото начинание ще положи ред е CV-то,
пък като си е избрал(студента), правилната специалност, вложил е старания. мотивация, постоянство , бил е отговорен и т.н и се реализира ще знам какво да гледам за следващата бодрата смяна.

Разбирам притесненията ви, но само някой който гледа в бъдещето може да даде точните отговори  Wink
Предполагам всеки от нас си е задавал подобни въпроси при началния процес на кандидатстване.
Сега от позицията на придобит известен опит, мога само да кажа, че ако избраната специалност е в инженерна област, не е толкова важно кой ще е избраният университет. Такъв кандидат смело може да се насочи към не толкова елитни университети в Уелс и Шотландия,с цел да си спести таксите за обучение частично или изцяло. Има нужда от такива кадри и ги взимат буквално от скамейките в университета. Студентът ,освен старание, мотивация , отговорност и т.н трябва да придобие качеството да "продава" себе си и уменията си.

Момичета благодаря за мненията. Все още обмисляме избора. В Surrey ни харесва че има възможност за работа през третата година, а в другите университети само година в чужд университет.

Само да кажа , и тук сме го обсъждали , че работата през третата година трябва да си я намери самият студент, т.е не се осигурява от университета и ако студентът не успее да си намери такава, то минава на 3 годишен курс на обучение. Може и да си знаете ,но аз все пак да обърна внимание  Peace

# 583
Благодаря за подкрепата!

За годината практика/стаж, това което разбрах е , че освен че трябва да си я намери, е необходимо и да има висок успех. Бат потвърди в мейл,  че можеш дори да не си избрал тази опция, но  при добри резултати и намерена оферта да се възползваш от възможността.

# 584
Да попитам -при регистрация за изпит IELTS трябва да посоча 5 институда,които електронно да получан резултатите,ами ако още не са избрани?
Благодаря.
Скрит текст:
Results may be sent either electronically or by post to these institutions. The centre may charge a postal fee for results sent internationally or by courier. The Test Report Form will NOT be sent to migration or education agents. Please note that institutions and organisations you specify may access your results before you receive them by post. If you select 'Yes', you will be able to specify up to 5 institutions on the next screen.

Общи условия

Активация на акаунт