Студенти в UK - 5

• 107 255
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
 ingi , не съжалявайте,  че не сте използвали фирма при кандидатстването, нас миналата година ни "изпилиха" нервите до краен предел. И моят син написа сам мотивационното си писмо, но как може да се разбере newsm78, дали даден кандидат сам го е сътворил или се е помагало активно... Така че, успкойте се!!! И ние миналата година си задавахме многоооо и различни въпроси newsm78
Бях се отчаяла и си мислех, че ще остане за следващата година. Последната му оферта  пристигна  на 28.03., а за другите думи нямам.... ooooh!

Тогава взехме нещата в свои ръце и всичко си дойде на мястото  Simple Smile.

Много е доволен от университета си, е,  спомня си и за трудностите, през които минахме......
 Но най- важното е, че чувства, че това е неговият университет.

Понякога човек не знае кое е най-доброто,но мисля че всичко може отведнъж да се нареди Peace.

Безценни са съветите на мамите тук bouquet.
Късмет!!!

# 706
ingi, ех, за LSE шасовете също не са големи... Дано се получи добра оферта от Съсекс. А Кинг'с е нормално да искат френски, щом девойката иска да учи във Франция. Както е написал СтефанБ, Б2 не е особено високо ниво..., така че следва да може да го покрие. Ако не може, по-добре да се откаже от учене във Франция.
.♥.Петя.♥., грешиш.
Във френския език В2 е много високо ниво и с него приемат в университетите във Франция. Има такива, които изискват дори В1 - то е базисно и препоръчително. Така че не следва да може да го покрие, ако не е завършила Френска гимназия.
ingi вече каза, че момичето няма да го държи. В този момент е важно да вземат твърди решения - ако се случи... правим това, ако ... правим друго... Ще се справят с това предизвикателство, но са си нерви

# 707
Здравейте,чета редовно темата и много ми помага,за което благодаря на всички ,които отделят от времето си ,за да споделят мнения.
Въпроса ми е как да разбера кои университети предлагат акредитирани специалности по комп.науки и мнения за Loughborough University?

# 708
  • София
cool_witch, сигурно си права. Мислех, че ниво B2 във френски е сходно с ниво B2 в немски или английски и затова написах, че не е толкова високо...  Peace Наистина в случая на ingi, се налага да вземат решения. Детето е с много хубава диплома, дано има и късмет с кандидатстването.

# 709
Петя, не сме се разбрали... Писах, че B2е през две нива от първоначално исканото от Кингс и предполагам покрито от момичето (доколкото стана ясно от поста) A1, то всъщност е първото по степен на трудност (от лесно към трудно) според Европейската езикова рамка.
Така че, исканото сега Б2 изобщо не е ниско, напротив, след него остават само Ц1 и Ц2.
Всъщност сертификатите Делф и Далф на които се явяват учениците във френската покриват всички нива на езиковата рамка (има различно степени на трудност)  като в общия случай повечето покриват Б2, а по-малко Ц1.
Което е сериозно ниво на владеене на езика... При това не кой да е език, а един от най-трудните за чужденци не-романскоговорящи (италианци, испанци, румънци, в които граматиката и логиката на родния е същата) европейски езици, наравно с унгарски и фински, според статистиката. Има слушане, граматика, съчинение ... не е като да изброиш плодове и зеленчуци в А1...  

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 18:16 от StefanB

# 710
  • София
Здравейте.
Моля да ме приемете в групата.

И ние сме тази година кандидатствали в Великобритания и в Шотландия.
Засега имаме 2 оферти и 2 отказа - чакаме още един отговор.

Аз съм много зле с английски и всичко прави детето. Не сме ползвали фирмите.
Написа сама всичко, почти в последния момент. Щом има отговорите, значи попълнихме всичко вярно.

Сега следва - кандидатстване за студентски заем... без него няма как да учи детето. На 1 страничка има линк..., но нищо не е ясно...
-какви са срокове
-какви документи се попълват
-откъде се взимат тези документи
-къде се пращат...

Това засега ни вълнува(освен роклята, че още не сме я взели)

Peace

# 711
  • София
Дъръм -отказ от днес, Юкас- те и искат още един език, юси ел- отказ, от съксес и от един елитен- колидж чакаме! От първия не харесаха мотивационното писмо! Тя беше сигурна в него, но явно имат други изисквания, затова ме е яд ,че не сме с фирма. Другото и е ок!
Я пак!  Joy
Дърам много трудно приемат българи, не ще да е било само мотивационното.
Мисля, че за Съсекс има добри шансове. Кой е последния?
И как пък реши, че на Екстра няма да има добри университети за Международни отношения?
Гледай и Clearing варианта за всеки случай.
Хубаво е, че при тези избори се отива на директна комуникация с университета и решение винаги се намира.
Обаче има шанс двата оставащи да пратят изпълними оферти, спокойно! Нищо не е изгубено.
Мисли, че другите три не са били правилните за нея.
Преди 3 години точно благодарение на Clearing и тази тема, която ме светна за него, дъщеря ми се записа в Surrey - университет, в който даже и conditional не биха я приели, заради 'ниската' й диплома от АК. Помня как на 14 Август тук прочетох за тази опция и на 15-ти тя се свърза с уни-то (първата възможна дата). До ден днешен го разказвам като невероятно стечение на обстоятелствата!

# 712

Сега следва - кандидатстване за студентски заем... без него няма как да учи детето. На 1 страничка има линк..., но нищо не е ясно...
-какви са срокове
-какви документи се попълват
-откъде се взимат тези документи
-къде се пращат...

Има разлика при кандидатстването за заем за шотландски и английски университети. Крайните срокове и в двата случая са 9 месеца след началото на учебната ви година, но се препоръчва да канидатствате преди края на май за английски университети и преди края на юни за шотландските като гаранция, че ще получите отговор навреме преди началото на учебната година. Когато си изясните кой ще ви е Firm изборът, ми пишете лично съобщение и ще ви обясня подробно как става - не е кой знае каква философия.

# 713
  • София

Когато си изясните кой ще ви е Firm изборът, ми пишете лично съобщение и ще ви обясня подробно как става - не е кой знае каква философия.

Благодаря!

# 714
  • София
StefanB,
Скрит текст:
това с езиците и нивата е малко офф топик, но все пак, като сме го почнали, да си го довършим. Според мен ниво B2 на английски и немски (не знам дали същото важи и за другите езици) е недостатъчно високо от академична гледна точка и с оглед перспективата - следване в университет. То предполага познаване в дълбочина на граматиката, но недостатъчен речников запас. Вярно е, че е официално определено като достатъчно за следване, но лично според мен минимумът, за да се чувства човек комфортно в университет е C1. Доколкото разбрах в случая на ingi дъщеря й би искала да учи 1 година във Франция. Е как ще стане това с ниво B1 на френски? newsm78 Напълно нормално ми се вижда да им искат покриване на B2. Това е, което исках да кажа. Дано е станало ясно. Peace

# 715
  • my own world....
Кардифският универистет току-що ме УТЕПА с новината, че нямало да имат Генетика (за която получи изпълнима оферта моята) - трансформират си курсовете и от 12 различни ги правят 4.... След което прилагат 2 страници възхвала на новото си решение и как всеки бил свободен да учи всичко и че ако много държи детето да пише накрая, че е завършило Генетика, нямало проблем - щели да пишат BSc Biosciences (Genetics). В сайта им тази промяна дори липсва - виси си информация за генетиката ... Пръстчето ми вече е на withdraw ... ама ... ще оставя девойката да ги отсвири ако желае (все пак аз съм само помощен персонал).
Вакрват и integrated masters - някой ако може да ми каже разликата между бакалавър и интегрирания мастър (ъф пъпетс) - освен 1 годината повече учене.
Също така се чудя дали да чакаме Бирмингам да благоволят да отговорят (имаме 4 оферти) или да се втурваме да кандидатства за общежитие по-раничко, т.е. да оттеглим кандидатурата от Бирмингам и да си заплюва firm & insurance от наличните 4...

# 716
Кардифският универистет току-що ме УТЕПА с новината, че нямало да имат Генетика...
Май дилемата Йорк или Кардиф вече не стои  Laughing

# 717
Сега пък ново 5 - от Student Finance Wales не признават на сина ми ксерокопие на личната карта и искат да им изпрати по пощата (!!!) оригинален документ за самоличност  ooooh!. Случвало ли ви се е? На мен ми се вижда много меко казано неочаквано, рисковано, да не кажа незаконно. На никое от познатите деца, които минаха по този път, не поставиха такова искане. Разликата при него е, че в момента живее в Уелс и оттам кандидатства, а те си бяха в България. Дали има значение? Друго не се сещам.

Нямаме много време за чудене.
Съвети? Опит?

# 718
Сега пък ново 5 - от Student Finance Wales не признават на сина ми ксерокопие на личната карта и искат да им изпрати по пощата (!!!) оригинален документ за самоличност  ooooh!. Случвало ли ви се е? На мен ми се вижда много меко казано неочаквано, рисковано, да не кажа незаконно. На никое от познатите деца, които минаха по този път, не поставиха такова искане. Разликата при него е, че в момента живее в Уелс и оттам кандидатства, а те си бяха в България. Дали има значение? Друго не се сещам.

Нямаме много време за чудене.
Съвети? Опит?

Особено щом живее в Уелс в момента, не виждам какъв е проблемът да си прати паспорта? Използвайте recorded delivery/first class за по-сигурно и сто процента ще го върнат до дни. До преди две години (когато все още го имаше това правило), всеки българин, който искаше да има право на работа в UK трябваше да си прати оригинален документ до Лондон, където го държаха по месец-два, докато издадат сертификата... не съм чул някой да е останал без паспорт.

# 719
  • някъде из облаците
 alisson, Scorpzou е прав, няма никакъв проблем, напълно нормално. На дъщеря ми също искаха лк миналото лято, когато си пускаше документите за заема. Тя живее в Англия.

Общи условия

Активация на акаунт