157 Американски духчета обикалят за Хелоуински бонбони

• 54 563
  • 415
  •   1
Отговори
# 165
Ужас, как плашат хората. Мислите ли, че таргетират имигранти?

# 166
Мислите ли, че таргетират имигранти?
Не знам, възможно е. Но и аз бих се уплашила.

# 167
Само дето в тази държава не се обаждат по тел, а ти пращат писъмце....

# 168
Хахах. Титина, ти от опит ли знаеш.  Laughing

У наше малко село на паркинга на полицейската къщурка нямаше кола, ама викам дай да вляза. Има си гишенце и звънец с надпис "пресс фор сървис" (почувствах се като в рмв), ама нямаше кой да ме сървисва. Ще ходя утре пак.

# 169
Хахах. Титина, ти от опит ли знаеш.  Laughing
Що ти не получаваш ли писма от данъчните, или колко точки имаш за пенсиониране. Дори и големите фирми получават писма, а не тел обаждания.

# 170
Мислех, че говорим за призовки за съд конкретно.

Лека нощ, дами!

# 171
Те призовките за съд навсякъде са в писмен вид.

И за нищо да не си виновен, като ти се обади някой и с властен глас занарежда как си се оплескал... хората се стряскат. В България нали се обаждаха на бабите, че децата им са блъснали някого и трябват пари за адвокат. Бабите така се стряскаха, че като се обаждаха измамниците отново и слагаха човек на телефона да се преструва, че е въпросния син/ дъщеря и през сълзи и хълцания да обясни случката и бабите собствените си деца припознаваха. Случи се на моя роднина, хем тя знаеше, че синът й е в Гърция. Добре, че нямаше парите и трябваше да се обажда да иска на заем, та някоя да я освести.

# 172
Мишки, права е. Само писма от IRS се получават. И ви уверявам че са мега учтиви, когато се свързват с вас. Ако говорите по телефона са задължени да се представят с име, фамилия и номер. Всичко останало е лъжа.

# 173
  • The QC to be!!!
Преди много години, шефа адвокат, никога не смогваше да си попълни такс формите на време и винаги попълваше формата за отлагане, и след това пак никога на време не си оправяше таксите. От данъчните пращат няколко пъти писмо, после почват да звънят. Лично съм дигала телефона и говорила с тях не един път. Та, първо писма, после по телефона.  Wink Сега може да не звънят вече.  Confused

# 174
Преди много години, шефа адвокат, никога не смогваше да си попълни такс формите на време и винаги попълваше формата за отлагане ... Сега може да не звънят вече.  Confused

Бейби и моят шеф със същите номера, но никога не са звъняли в офиса. Може би му звънят на мобилния телефон. Но таксите за 2013 ги оправи в началото на 2015/

# 175
  • The QC to be!!!
Джейн аз работех в хоум офис.  Wink  Доста хора отлагат, щото глобите са много ниски. Работех и с един друг чешит преди това, който пък си плащаше сметките или с 1 пени нагоре, или 2 пениес на долу, щото така знае, че обърква акаунтинга на тези дето му кешват чека.  Crazy

# 176
Не звънят Бейби, но идват страаааашни писма  Mr. Green Накрая си взимат директно от сметката.
След 15 октомври лихвите и наказанията ако дължат суми (дори да имат удължение) стават големи и всички си гонят първия срок. Този адвокат е имал много екстра настрана.

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 23:26 от Niki1

# 177
  • The QC to be!!!
Не звънят Бейби, но идват страаааашни писма  Mr. Green Накрая си взимат директно от сметката.
След 15 октомври лихвите и наказанията ако дължат суми (дори да имат удължение) стават големи и всички си гонят първия срок. Този адвокат е имал много екстра настрана.
"The penalty for filing late is normally 5 percent of the unpaid taxes for each month or part of a month that a tax return is late. That penalty starts accruing the day after the tax filing due date and will not exceed 25 percent of your unpaid taxes. (той си плащаше the approximate месечни такси, ако не се лъжа на куотър, та това правило не важеше за него) If you file your return more than 60 days after the due date or extended due date, the minimum penalty is the smaller of $135 or 100 percent of the unpaid tax....  You will not have to pay a late-filing or late-payment penalty if you can show reasonable cause for not filing or paying on time." Tой си намираше извинение, че чакал някакви форми, но и никак не го притесняваха сумите от 2рото правило горе.  Peace

Ето тук има съобщение от IRS за тези scams . Въз основа на това което са написали от IRS - да, могат да ви звъннат и по телефона, но не първо. Първо ще има няколко писма от тях.  Peace Мишки, прочети инфото от този линк. Пише какво да направиш в случай, че си таргет на тези scams. НО аз бих им затворила телефона.

Между другото, сетих се, че на колър ай-ди-то си пишеше government когато се обаждаха от държавните служби в офиса ни. Ако имате колър ай-ди и е скрит  номера, направо затваряте или не вдигате.

Последна редакция: сб, 07 ное 2015, 16:41 от Baby*

# 178
Бейби, благодаря, ще го погледна. Аз направо не вдигам, защото няма кой да ми звъни от Флорида. Изписва си номер и града, от който се обаждат, и трите войсмейла пазя.

# 179
Тази тема крета още.  Sunglasses

10 Ноември е!

Общи условия

Активация на акаунт