157 Американски духчета обикалят за Хелоуински бонбони

• 52 925
  • 415
  •   1
Отговори
# 330
За данъците виж тук.

За стандарта на живот - тук.

# 331
 Анонимен, местят го като експат ли? ако е читава фирмата може да поенмат доста от разноските, като наем, кредит от фирмата за кола, може да договори повече отпуск, здравни застраховки и т.н... Зависи как и като какъв го местят, а и за колко дълго. За такси и данъци има момичета които мгат да разяснят, системата е по различна от европейската.

# 332
Здравейте, имам въпрос относно дипломите. Т.н Европейска диплома( Или Европейското дипломно приложение) до колко е заместител на преведена и легализирана диплома? Някой правил ли си е и ползвал ли е в САЩ, има ли смисъл от нея или направо да си пускам за легализация нещата?

# 333
So, what, няма да е експат. Ако се мести, ще е за постоянно на същата позиция като тук или почти същата. Фирмата е добра. За отпуската са му казали, че ще има някакъв бонус заради години във фирмата, но все пак ще е доста по-малка от Европа. Наемът не мисля, че ще поемат, но би трябвало да има служебна кола.  Мен повече ме притеснява дали огромният стрес си струва. Парите номинално са доста повече от тук, но ако удръжките и животът са много по-скъпи...Сигурно ще е много трудно да се адаптираме в тази съвсем различна култура, а вече не сме млади. Сменяли сме държави вече и знам какво е. Поразгледах сайтовете от Фея и прочетох интересни отзиви. Хем е голяма възможност, която няма да се отвори в европейска държава, хем промяната е плашеща.

# 334
Анонимен, те може да не покрият разходите по жилището, но да покрият до някаква сума разходи по преместването - пращане на багаж от БГ, хотел тук за един месец, докато се намери жилище. При нас се наложи фирмата да подписва някакви документи, за да можем да вземем жилище под наем и кола на лизинг, поради липсата на какъвто и да било кредит.

На мен ми беше трудно адаптирането тук, хем съм млада. И аз като теб никога не съм имала желание да идвам да живея тук. Но дойдохме заради кариерата на мм и за сега поне това се отплаща. И на мен не ми беше първата емиграция.

На каква виза ще сте? И това е нещо да се обмисли. Ние дойдохме с работна виза и реално мм не може да смени работата, ако не е доволен. Ако иска да напусне, трябваше на бърза ръка да се върнем в Европа. Това доста го тормозеше. Зелени карти взехме за две години, процедурата стартирахме веднага след пристигането тук.

# 335
Процедурата по стартиране на зелените карти, не е ли ако фирмата те спонсорира. Доколкото знам не всички фирми го правят.

# 336
 Готови ли сте с подаръците? Сладки ще правите ли? имам чувството, че целия форум пече меденки, и аз много обичам, но не ме бива с тестото и печенето. Пробвала съм няколко пъти, все керемидки вадя от фурната, а зъболекар не мога да си позволя та не пробвам вече Laughing Подаръците от писмото на детето са почти готови, да видим кога ще опаковаме, че аз заспивам преди него. За себе си писмо не съм пращала, да видим дали ще ме изненада дядото или ще му се счерни спалнята Laughingслед толкова години семеен живот ще избере изненадата Mr. Green

Пишете, че ще посрещнем НГ с хелуински костюми. Срамота.

ще пътувате ли за празниците?

# 337
Соу, как керемидки? Пекат се около 9 мин. Нещо им обърках дозата на моите и излязоха меки, а им бях приготвила кутия да ги затварям, за да омекнат уж.
Миналата година правих мексикански топки, мисля да повторя. Както и двойно шоколадови напукани. Но ми се ще с децата.
Подаръците са поръчани, на децата са у дома вече. Не съм опаковала.
Спи ми се, хора. Чакам с нетърпение уикенда и все си намирам занимавка - я чистене, я непредвидено пране да сгъвам.

# 338
Хич никакви сладки не пека. Само направих варени гевреци - подарък за шефа.

Тая седмица ми е много хубава. Отпразнувахме РД на малкото Фръцле; разбрах, че ми увеличават заплатата; от понеделник на големите екрани в офиса се въртят филмите от сагата Star Wars, а утре сутрин съм на The Force Awakens. Кеф!

# 339
с нетърпение уикенда и все си намирам занимавка - я чистене, я непредвидено пране да сгъвам.

а дали ми е чиста къщата, не е! а все нещо има за правене и не си почивам като хората. Не знам как успяват някои хора. На работа ходят и активитис, и  къщите им оправени, и те добре изглеждат. при мен няма такова нещо. Ако ще имам гости трябва да е с предупреждение, не за друга а за да приведа къщата в ред. Спазвам хигиенен минимум, но не е като за гости. Чистачка нямам, няма и да имам. Все нещо излиза, все има за миене, за пране или за сгъване, готвя почти всеки ден. Треагедия.

А меденките са ми нещо между керемида и стар керпич, но аз и соленки такива съм правила. Но содената питка за Бъдни вечер мие патент, мога да я вземат за олимпийските игри-хвърляне на диск, но меже да пребием публиката ако стане грешка. Опасно оръжие е. Сега се сещам може да я патентовам и предложа на НАСА, я в луноход да я внедрят, я ''излял делю ...'' втора част да запишат, гаранция няма да се разпадне и в черна дупка да попадне.

п.п Искам да работя при Фея!

# 340
Процедурата по стартиране на зелените карти, не е ли ако фирмата те спонсорира. Доколкото знам не всички фирми го правят.

Да, при нас така стана. Всъщност от това, което съм разбрала, те ще платят на мм зелената карта, а ние ще трябва да платим моята и на едното дете. Но дали е било необходимо те да започнат процедурата не знам. Не е лошо да се проверят тези детайли, защото наистина е много ограничаващо да дойдеш тук на работна виза, ако те уволнят/ съкратят, трябва за 30 дни да си стегнеш куфарите. Ние купихме къща, преди да вземем зелените карти и на мен винаги ми е било малко нервно, макар че никога не сме били "заплашени" с уволнение. Компанията обаче беше продадена два пъти от както се взе решението да се преместим тук и можеше всичко да стане.

При мен непрекъснато нещо чака за чистене, а така мразя домакинска работа  Tired  В България си имах чистачка и много ми липсва.

Джинджърбред кукис пекохме вкъщи с готово тесто на пилсбъри. Доооста са сладки, но няма да тръгна сама да правя тесто, така че и това става. Купих три пакетчета още в началото на декември и от тогава не съм го виждала пак в магазина, добре, че се заредих. Една партида за нас и една за подаръци на съседите. Миналата година две съседки донесоха (купешки) бисквитки и тази мисля да съм подготвена Wink

А tip на пощальона и хората, които събират боклука давате ли?

Аз май съм споменавала преди, ама не спазвам веганската традиция на бъдни вечер, само месо не слагам на масата, питката си я правя със сирене и масло. Правех веднъж содена питка и стана точно както so what? я описа  Laughing
Тази година съм си закачила бележка на хладилника да не забравя и да купя кори за баница от рано, миналата забравих.

# 341
 Работодателя може да задейства процедурата за зелена карта ако си на работна виза, сам не можеш. Не е лесен процес. При Анонимна, може би са обещали зелена карта, щом казва че го иска за постоянно и не е експат.

# 342
Утре вечер ще правим меденки, да казвам ли, че ще ми е за пръв път в живота.  :twisted:so what? , в събота ще те почерпя, обещавам  Twisted Evil хубави не хубави, имай късмет да не си ги изядеш.  chef

Подаръците, опаковани (само тези на детето де), украсата сложена (тази година няма да накачам лампички, че имаме майстори и фасадата не е за лампички.
Помощничка нямам, в Бг и аз имах и ми беше толкова спокойно...тя ми беше и като част от семейството де). Тук мислихме, но...като слушам колегите не са доволни и вместо да си вдигам кръвното....

so what?  при нас нон стоп се гледат home and garden tv , вече съм спец ...само като мерна къшата и различавам къде е.

Фея, честита ти рожденничка  bouquet и ако може рецептата за гевреците.

# 343
 Честит рожден ден на малката Фръцла! Да е здрава и засмяна и много подаръци!
Фея, дай снимка да видим колко е пораснала Heart Eyes

# 344
Фея, да ви е здраво фръцлето, пък и вие покрай нея! Много хубаво и за работата, дай Боже всекиму!

Сладки пекох само за едно място, сега суша плодове. Отворихме си фирма, ще раздавам календарчета и малки пакетчета сушен плод.

Подаръци няма да си правим.

Лампичките са накичени отдавна. Елхата от вата стана чудна, бръмбата се кефи много.

Общи условия

Активация на акаунт