Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 818
  • 781
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Препоръчайте ми нещо дълготрайно което се харесва и го нямам все още,
http://www.fragrantica.com/member/893494/
ето какво имам за момента.

Предлагам веднага, абсолютния ми любимец Fourreau Noir Serge Lutens Heart Eyes Разглеждайки гардероба ти, мисля че ще ти хареса.

# 571
Скрит текст:
Вчера се приготвям да водя малкия на детски рожден ден, закъснявам, бързам, без колебание залагам на най-любимия си парфюм Sublime Balkis. Луксозен, присъствен, различен… Пристигаме, настаняваме се, тръгва ми приказката с бащата на рожденичката и още един татко. Тримата си говорим и в един момент Бащата казва на Таткото:
              - Ама си се полял, мирише не се трае!
Таткото: - С нищо не съм се поливал, аз си мислех, че ти здраво си се парфюмирал!
Бащата: - Кога пък си ме виждал да се парфюмирам?
Оглеждам се аз с надежда, джан-джун няма друг наоколо. Първо на първо пък много им е нисък прага на осезаемост, пръснала съм се шест-осем пъти и вече заусещали като принцесата- граховото зърно. Второ на второ, това е дамски парфюм, обаче те явно го възприемат като мъжки, и трето на трето, останах изключително неприятно изненадана, че явно моята кожа, някак си го превръща в мъжки. Толкова си го обичам, смятах да взема нова бутилка, че тази почти свърши, а сега съм разколебана. То е ясно, че от това по-реална преценка за химията между мен и сюблима няма как да получа. Сюблимно кръстопътно ми е.

# 572
Вчера пробвах Soir d'Оrient Sisley, който Ковачева, а и други хора казаха, че е правен за мен. Ми правен е! Жесток е, невероятен, красив и много хубаво развиващ се на моята кожа. Разбира се желая го страстно от първия миг на помирисване от бутилката, но цената от 300 лв. за 50 мл. няма начин да платя. Ще изчакам намаление от 20-30%. Вчера го пробвах на ръка, но трябва да го нося поне два пъти на врата за да го купя. Направи ми обаче впечатление че не беше много траен, което ме изненада доста неприятно, но засега не бързам да си вадя заключения. Факт е обаче че Жасмина на Лерболарио от новата им серия, който напръсках на другата си ръка предварително, си беше там, макар и слабо когато усещах вече и Сислито слабо.

# 573
  • в голямото село
За мен L’Ambre des Merveilles се доближава повече до Водата отколкото до Елексира. Просто е по мек, сладък, гушлив и по -нетраен при мен от Водата.

Goddess, разкажи повече за  Eau Claire des Merveilles, не го познавам а и не съм поглеждала в БЗ дали се предлага. Представям си го като някаква разводнена и нетрайна версия на Водата на чудесата.
Ще ми е интересно да чуя мения  bouquet

Тествах в БЗ и новия аромат на Булгари, не му запомих името обаче. Една девойка пръскаше пред магазина наред Joy  Не ме впечатли.

Нооо Noir на ТФ влезе в уиш листата ми . Прекрасен, ванилов и наистина тъмен.

# 574
Goddess, разкажи повече за  Eau Claire des Merveilles, не го познавам а и не съм поглеждала в БЗ дали се предлага. Представям си го като някаква разводнена и нетрайна версия на Водата на чудесата.
Ще ми е интересно да чуя мения  bouquet

За мен не си приличат с Eau des Merveilles, както вече писах, са доста сходни с L' Ambre, с уговорката, че L' Ambre e доста по-наситен и ми избива мъжка нота. Не съм го пробвала върху ЛМ, но съм сигурна, че ще му стои божествено. Въпреки наситеността на L'Ambre,  Eau Claire при мен е траен около 10 часа, но май съм единствената, на която се усеща толкова време и е по-мек, по-благ. Много го харесвам за лятото, но и зимата понякога го нося. Разлива се, като втора кожа, а напоследък държа много на това качество на парфюмите.
Обожавам всички версии на Merveilles, но Elixir и Eau Claire са ми фаворити, после идва Eau и на последно място ми е L'Ambre.
Тествай го, ако ти попадне. Не знам дали го има в БЗ.

Днес мисля да разнося това, за да проверя как ще се държи, след 1-2 години игнориране
Скрит текст:

Pixie, не знаех, че е спрян Badgley Mischka Couture. Добре е, че не съм го разкарала.

Този L'Eau du Navigateur L`Artisan го придобих бързо и на сляпо преди години и също толкова бързо го разкарах. Имаше една дразнеща за мен нотка, но не беше рома, може би от подправките.

# 575
  • в голямото село
goddess, благодаря  bouquet

# 576
  • Варна
Като сте заговорили за този Навигатьор от вчера, чудех се защо толкова не го харесах преди години, когато го пробвах. Помня само отвращението, което изпитах. И си намерих преди малко как съм го описвала, пак по онова време:
Не ми хареса изобщо. Започва едно мерудиено зелено, което изобщо не понасям, после става леко опушено и накрая ми замирисва на дълго некъпано, прашно и потно, но наръсено с евтин парфюм тяло. Нещо като циганин да се е опушил край огъня в катуна, точно една такава солено-мръсна-блудкава нотка има в базата. Добре, че обявеното кафе не се показва, че щеше да ми се привиди и циганката, която вари турско кафе в джезвето.
 ooooh! Laughing

# 577
Пробвах новия Булгари, хич не ми харесва! Голям блудкавеж на сериозна цена от 90 и няколко лв. за 30-тица. И шишето не ми хареса. Peace

Разбира се бързах днес да нося Сисли на врата, но пак ми е нетраен. Иначе е чуден аромат, но не го усещам толкова добре, за разлика от Булгарито. Sick Пробите продължават.

# 578
  • София
Като сте заговорили за този Навигатьор от вчера, чудех се защо толкова не го харесах преди години, когато го пробвах. Помня само отвращението, което изпитах. И си намерих преди малко как съм го описвала, пак по онова време:
Не ми хареса изобщо. Започва едно мерудиено зелено, което изобщо не понасям, после става леко опушено и накрая ми замирисва на дълго некъпано, прашно и потно, но наръсено с евтин парфюм тяло. Нещо като циганин да се е опушил край огъня в катуна, точно една такава солено-мръсна-блудкава нотка има в базата. Добре, че обявеното кафе не се показва, че щеше да ми се привиди и циганката, която вари турско кафе в джезвето.
 ooooh! Laughing
Мим, това ще да е бил Навегар-а.  Wink

# 579
  • Germany
Неделя е, темата ни е позатихнала, затова си позволявам да копирам първото впечатление от немски форум за Nivea EDT
Скрит текст:
Текстът е на немски, ще преведа най-важните моменти, защото нямам време за повече, но ако някой иска, може да го преведе изцяло, или да ползва преводач  Wink В никакъв случай не претендирам за перфектен превод, не съм филолог  Wink

Цитат
Das Leben in der Reflektion des Sternenhimmels
Vorwort:

Ich hatte mir den heutigen Tag vorgemerkt, da ich unbedingt das EDT haben wollte. Daher bin ich nach der Arbeit zum Nivea Haus in Berlin gegangen, um mir das begehrte Stück zu kaufen. Ich hatte ehrlich gesagt mit Andrang gerechnet, da ich dachte dass der Hype gefühlt groß war. Aber ich war der einzige Kunde im Laden und die Mitarbeiter dort schienen sich zu freuen, dass sich jemand für das EDT interessiert. Wink

Jedenfalls habe ich dann auch nicht lange rumgefackelt und ohne zu riechen direkt ein Stück mitgenommen. Der Preis schien mir allerdings doch etwas hochgegriffen - 24 Euro für 30 ML ist finde ich für ein Nicht-Designer Eau de Toilette schon nicht wenig. Aber wer Nivea mag, sich für die Welt der Düfte interessiert und die Chance hat, beides zu verbinden, interessiert sich im ersten Moment nicht für solche Nebensächlichkeiten Wink Zu Hause hab ich dann voller Vorfreude die Verpackung geöffnet und meine Haut beglückt.

Zum Parfüm:

Jetzt also zum Spannenden: Wie riecht das Parfüm? Es riecht ganz klar, eindeutig und unmissverständlich nach Nivea-Creme. Keine Entwicklung, keine Herznote, keine Basisnote, von 0 auf 100 Nivea. Geradlinig wie ein Windkanal und ohne Kompromisse riecht hier ein EDT nach der kultigen Creme.

Ist das eine Überraschung? Vermutlich...nicht?! Ich muss eingestehen, dass ich gehofft hatte, hier auf ein EDT zu treffen, dass einen Hauch von Nivea-Creme hat und ansonsten in eine cremige, eventuell pudrige Richtung geht. Ein sanfter Wegbereiter, der immer wieder seine Herkunft andeutet, aber ansonsten einen eigenen Charme hat. Aber nix da - 100% Nivea. Dabei hat mich die Intensität schon etwas getroffen - zwei kleine Sprüher reichen nämlich aus um meine gesamte Umgebung mit Nivea-Creme einzutauchen. Es haben auf dem Rückweg mehrere Leute ganz klar irritiert in meine Richtung geschaut und sich gefragt, wer da soviel Creme benutzt Wink Die Sillage ist für ein EDT daher schon sehr erhaben, die Haltbarkeit ebenso. Nach inzwischen drei Stunden rieche ich immer noch klar und eindeutig nach Nivea-Creme, dabei habe ich das EDT wirklich sparsam aufgetragen. Daher sollte man schon etwas aufpassen, dass man hier nicht zu überambitioniert rangeht, denn sonst riecht man den ganzen Tag nach 50ml Nivea-Creme auf der Haut. Im ersten Moment ist es für manche vielleicht ein schöner Gedanke, die ganze Zeit nach Nivea zu riechen, aber bei der Intensität wird es nach 30 Minuten doch ein wenig anstrengend.

Entwicklung: Kopfnote - Nivea. Herznote - Nivea. Basisnote - Nivea Wink
Sillage: Absolut in Ordnung, für ein EDT fast schon großartig.
Haltbarkeit: Bisher 3 Stunden und ich rieche kompromisslos weiterhin nach Creme.
Flacon: Dezent, aber schön!! Sanfte Linien auf einem weißen Flakon, der in Wirklichkeit schöner aussieht als auf den Fotos.

Abschluss:

Ich bin zu gleichermaßen betört als auch irritiert - ich wollte immer mal ein Parfüm haben, dass nach "Alltag" riecht. Und Nivea-Creme ist für mich ein Teil des alltäglichen Lebens, ein Haushaltsprodukt, dass weder imponiert noch für Überraschungen sorgt. Nichts, über das man diskutiert oder Komplimente bekommt. Etwas, dass man kommentarlos in den Einkaufswagen wirft und einfach benutzt ohne darüber zu reflektieren. Und dennoch hat die Creme etwas faszinierendes an sich, sie strahlt eine derartige Geborgenheit aus, wie nur wenige andere Dinge in meinem Leben. Sie ist ein treuer Begleiter, der einen von der Kindheit über die Jugend bis zum Alter begleitet und immer präsent ist. Es gibt keinen Anlass, wo die Creme unpassend ist und es gibt wohl nicht so viele Menschen, die sich an dem Duft der Creme stören. Allein aus diesem Grund ist es schon seltsam, dass ich hier etliche Zeichen verwende um einen Duft zu beschreiben, der mich unbewusst mein Leben lang begleitet hat.

Man sagt, dass man bei einem Blick in den Himmel in die Vergangenheit schaut. Denn die Reise von Licht, welches von einem weit entfernten Stern ausgestrahlt wird, hat so viel Zeit hinter sich gelassen, dass der Stern in unserem relativen Zeitgefüge schon längst verblasst sein könnte. Um eine vage Brücke zu schlagen: Ich blicke bei diesem Duft auf ein Stück meiner Vergangenheit mit all ihren schrecklichen, schönen, wahnsinnigen und langweiligen Momenten und spüre dennoch bewusst die Gegenwart um mich herum. Die Großartigkeit dieser Feststellung können wenige materielle Dinge auch nur ansatzweise übermitteln, und dass dieses unschuldige weiße Stück ein derartiges Gefühlserlebnis in mir weckt, hätte ich nicht geglaubt.

Цената от 24 евро за 30 мл. за недизейнерски парфюм не намирам за малка. Обаче, който обича парфюмите, интересува се от парфюмния свят и има шанса да свърже двете, знае, че това са подробности  Wink

За парфюма:

Как мирише парфюма? Той мирише съвсем ясно, категорично и недвусмислено на крем Нивеа. Никакво развитие, никакви средни ноти, никакви базисни ноти, от 0 до 100 Нивеа. Провалинеен като въздушен канал и безкомпромисно, ЕДТ мирише на култовия крем.

Силажът е много добър, както и трайността. След три часа мириша ясно и категорично на крем Нивеа, който съм използвала наистина пестеливо. Наистина трябва да се внимава с дозировката, за да не миришете на 50 мл. крем Нивеа върху кожата. В началото ти се струва, че това е добра идея, но след първите тридесет минути, в които миришеш на крем Нивеа започвваш малко да се притесняваш.

Развитие: Връхни ноти - Нивеа, сърдечни ноти -Нивеа, базисни ноти - Нивеа.
Силаж: Съвсем наред, даже чудесен, за ЕДТ
Трайност: До тук 3 часа мириша безкомпромисно на крем
Флакон: Прост, но красив. Прави, изчистени линии върху бял флакон, който изглежда по-добре, отколкото на снимката.

Mims,  Hug Hug
Аз точно затова казах, че и пияните некъпани моряци са там, както и трюма, в който живеят, та и дъските, напоени с ром, по които са се въргаляли пияни  Mr. Green Нямам контакт с моряци, но имам със строителни работници  Mr. Green, и мога да кажа, че няма голяма разлика, мъж без жена на гурбет си е мъж без жена, колкото и старание да полага  Wink, без тези мъже на жените, пишещи в темата, разбира се  Wink Hug Та Навигатьора си го представям официалния парфюм на Карибските моряци и най-вече на Джак Спароу  Wink Mr. Green На мен по принцип кафето винаги ми мирише нечистоплътно и дразнещо, така че отдавам дразнещата нотка точно на него  Peace

# 580
 ooooh! Laughing

Мим, това ще да е бил Навегар-а.  Wink
Румик, заклет фен си му явно. Дали пък моя не дойде при теб Hug

Обаче пък много ме радват такива цветущи изказвания, като на Мимс Mr. Green

Аз май ще се разделям с Bois de Santal na Keiko Mecheri, макар да възнамерявам и утре да му дам шанс. Ще видим в какво ароматно настроение ще съм.

Ей, Ковачева, не го харесваш този Джони и туй-то Laughing
Обаче си права за Навигатьор. Wink

# 581
Здравейте, моля за инфо за това - Mirror Mirror Collection - Miroir des Majestes!

# 582
  • София
Хиххи, наистина съм голям фен  Heart Eyes
ПП Не съм приютила твоя аз, ама трябваше - много си го пестя.

# 583
Търся си нещо в духа на продуктите за коса Marrakesh Original Scent. Ако някой ги е пробвал или се сеща за нещо ориенталско без рози, ще съм благодарна за идеи. Simple Smile

# 584
  • Варна
Не, не, Руми, и Навегар не харесах, но към него останах някак безразлична, просто ми беше блудкав.

Общи условия

Активация на акаунт