Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 834
  • 781
  •   1
Отговори
# 420
  • Чукарландия
Не съм от София и няма къде да ги пробвам. Ще купувам на сляпо, затова поисках да ми препоръчате нещо цветно, силно, шлейфово, без ууд.  Peace

Държиш ли да е Montale ?

Да, Монтал искам. Hug

# 421
WaltherP99 , Аз работя сама в стая и понеже няма на кого да преча,  се съобразявам рядко и нося каквото ми се носи на момента.  Sunglasses

Много благодаря за мнението за Aramis calligraphy saffron,  стана ми още по интересен,  ще търся проба- в енцо мисля че на този точно няма мостра.

Liqueur Charnelle съм го пробвала,  приятен е,  но не бих го купила.  Но  всъщност  питах за Shermine   Simple Smile, който трябва да е последното творение на Пиер Гийом, по описания е много мой, а не мога да го открия никъде за проба.

Shermine  не съм пробвал - просто ми прозвуча като Charnelle, и затова ти отговорих за Liqueur Charnelle
Звънни им утре по телефона на Енцо-случвало ми се е нещо,което пише,че го има да го няма , и обратното.  Peace

Не съм от София и няма къде да ги пробвам. Ще купувам на сляпо, затова поисках да ми препоръчате нещо цветно, силно, шлейфово, без ууд.  Peace

Държиш ли да е Montale ?

Да, Монтал искам. Hug

Роза без ууд мога да ти препоръчам доста,но без един не са  Montale . Ако държиш да е Montale - сещам се само за един.Може да има и други,но говоря за аромати,които познавам-не ми се говори на изуст.Това е аромата-дискутирали сме го доста пъти:

# 422
  • София
Привет, парфюмни!  Heart Eyes

От доста време умувам този Eau Parfumee au The Rouge Bvlgari - http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Eau-Parfumee-au-The-Rouge-146.html

Голям фен съм на Белия чай, харесвам и Зеления, но ми се иска да опитам и това чудо. Много моля за ваши мнения по въпроса, как звучи, става ли за по-хладните сезони и изобщо всичко, каквото кажете ще ми е интересно да прочета  Hug

# 423
има доста почитателки в темата
красив чай, траен и интензивен като за чай, за мен е най-добър в топло /по-топло от сега/ време, но не и прекалено горещо
не е зимен парфюм

# 424
  • Бургас

Първо, Денси - благодаря.  Peace

http://www.mgparfumerie.com/ Излизат ми нон-стоп като реклама във фб и ако им отвориш страницата, има монтали снимани. Имаха парфюмерия в центъра на Раковска срещу СДС, но я затвориха. Беше голяма и лъскава, сега са на Джеймс Баучер. Някой може ли да каже дали са истински нещата, особено Монталите, ако има опит.  Simple Smile
До колкото виждам, обаче, изобщо няма опция за он-лайн пазаруване или аз нещо не разбирам  newsm78

Искам да ви споделя за последните си лудости - Calligraphy Rose Aramis и Amber Mystique Estée Lauder, на сляпо, естествено  Laughing. Чакам ги във вторник и ще споделя. В най-лошия случай, ще ги мернете в размените  Laughing. Аз също много се чудих и за Calligraphy Saffron Aramis, но реших първо да пробвам розата. Вторият се продава на доста по-висока цена и няма мостра, иначе бих го пробвала. Горе-долу и аз така си го представям, както описанието на Уолтър.
Преди известно време са сдобих с Aoud Café Mancera. Харесва ми определено. Харесва се и на останалите край мен. За мен е по-скоро с мъжки уклон, но може да се носи и от дами. На любимия му заспа и го приватизира.  Grinning
Вчера си изрових два позабравени Лалика - Сатен и Аметист. Бях забравила колко добре ми лягат. Днес съм със Сатена - топъл, леко пикантен, чуден е за сега.  Heart Eyes
Някой може ли да сподели впечатления за L`Eau Ambree Prada? Наистина ли е толкова нетраен, както споделят много хора във Фрагрантика?

# 425
 Sympathy, за мен Червеният чай на Булгари е абсолютно и само за влажно време. В дъжд се развива
плътно, освен чаят се откриват и земни нотки, които са топли, не сухи и запъващи се в гърлото.
 Струва си отвсякъде, за мен лично е класика, поне за хората обичащи черен чай. Heart Eyes

Дойдох да споделя, че въобще не се впечатлих от новият фраг на Том Форд. Ужасно много ми напомня на парфюм, който съм пробвала. Не мога и не мога да се сетя, обаче не е моето ухание този, и това е.
 Дали пък не ми напомня на http://www.fragrantica.com/perfume/Etat-Libre-d-Orange/Noel-au-Balcon-2195.html ?

Сега ровя и търся нещо с класа, топъл ликьорен привкус и голям шлейф за зимата.  Grinning

Благодаря за чудесният ритъм в темата, чета ви с удоволствие Hug

# 426
  • в голямото село
Наминавам с един въпрос - намирате ли сходство между Алая и Водата на чудесата на Ерме?
Вчера тествах в Сефора на китката и почти веднага го отхвърлих като противен, днес обаче от ръкава на якето ми се разносваше прекрасно ухание наподобяващо Водата на чудесата, много даже.
Определено тази Алая разбуни духа ми, нещо различно от разните му там бозави водички, ванилии и прочие народили се напоследък.

# 427
Някой тества ли http://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Decadence-31226.html
Интересно е ми е да прочета вашите мнения за него. На мен не ми допадна, много шафран, много нещо.  Stop

# 428
  • Бургас
Някой тества ли http://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Decadence-31226.html
Интересно е ми е да прочета вашите мнения за него. На мен не ми допадна, много шафран, много нещо.  Stop
Тук още го няма по парфюмериите. Излезе скоро он-лайн в Парфимо. Доста му се чудих, но реших, че цената е висока, за да рискувам. Сега виждам, че вече е изчерпан. И аз ще се радвам на впечатления.  Simple Smile

# 429

Преди известно време са сдобих с Aoud Café Mancera. Харесва ми определено. Харесва се и на останалите край мен. За мен е по-скоро с мъжки уклон, но може да се носи и от дами. На любимия му заспа и го приватизира.  Grinning

Някой може ли да сподели впечатления за L`Eau Ambree Prada? Наистина ли е толкова нетраен, както споделят много хора във Фрагрантика?

KDS като чета поста ти и още повече се надъхвам, че Aoud cafe Mancera ще ми хареса Crazy Може ли да споделиш и  ти ли усещаш прясно смляно кафе и шоколадови бонбони ?
  L`Eau Ambree,  е хубав,  амбрата е лека,   но при мен поне е действително   доста тих и   нетраен- изчезва за не повече от три часа. Peace

# 430
Момичета и момчета, да ви питам за Арамис -

Намерих го в един магазин на много атрактивна цена, но няма тестери за го пробвам.
От статара генерация парфюми е и си мисля, че ще ми допадне. Особено ветивера в лазовите нотки ме рзадва, а и цитрусите също. Притеснява ме единсвено пачулито.
Ако някой е имал или има пресни впечатления ако може да сподели.

# 431
Наминавам с един въпрос - намирате ли сходство между Алая и Водата на чудесата на Ерме?
Вчера тествах в Сефора на китката и почти веднага го отхвърлих като противен, днес обаче от ръкава на якето ми се разносваше прекрасно ухание наподобяващо Водата на чудесата, много даже.
Определено тази Алая разбуни духа ми, нещо различно от разните му там бозави водички, ванилии и прочие народили се напоследък.
Абсолютно нищо общо не намирам.
Никак не ми допадна на мен парфма на Алая.

# 432
  • София
Привет, парфюмни!  Heart Eyes

От доста време умувам този Eau Parfumee au The Rouge Bvlgari - http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Eau-Parfumee-au-The-Rouge-146.html

Голям фен съм на Белия чай, харесвам и Зеления, но ми се иска да опитам и това чудо. Много моля за ваши мнения по въпроса, как звучи, става ли за по-хладните сезони и изобщо всичко, каквото кажете ще ми е интересно да прочета  Hug

Към написаното от другите да добавя, че за мен  Червеният чай е унисекс аромат и наистина е спазено това, защото не доминира нито с мъжки, нито с дамски уклон. За мен това е от най-големите му предимства и го прави носим и от двата пола; нежен, без да феминизира и секси, без да вулгарничи.
Вече доста години не го ползвам, но го ценя  и харесвам още.

# 433
  • София
Привет, парфюмни!  Heart Eyes

Голям фен съм на Белия чай, харесвам и Зеления, но ми се иска да опитам и това чудо. Много моля за ваши мнения по въпроса, как звучи, става ли за по-хладните сезони и изобщо всичко, каквото кажете ще ми е интересно да прочета  Hug

Към написаното от другите да добавя, че за мен  Червеният чай е унисекс аромат и наистина е спазено това, защото не доминира нито с мъжки, нито с дамски уклон. За мен това е от най-големите му предимства и го прави носим и от двата пола; нежен, без да феминизира и секси, без да вулгарничи.
Вече доста години не го ползвам, но го ценя  и харесвам още.
Благодаря!  bouquet Както и на Smartie и bubanka  Hug Обожавам аромата на чай, а тук ме влече и пиперът някак  Rolling Eyes

# 434
  • Germany
Вчера успях да тествам Ambre Imperial. Да, хубав е, да, мой е, но ми остави толкова силна асоциация с L'Ambre des Merveilles, че не виждам защо ми е да имам и двата. Може би ще ги пробвам на паралелен тест, но засега ми се струва излишен, докато имам наличен Hermes.
Благодаря за това мнение Натали, беше ми много полезно  Hug При мен още не е зареден и ме човъркаше любопитството, но оставам на любимия ми вариант на Hermes тогава  Peace
Интересно е ми е да прочета вашите мнения за него. На мен не ми допадна, много шафран, много нещо.  Stop
Аз, по-назад имам мнение, и аз въобще не го харесах  Sick
Момичета и момчета, да ви питам за Арамис -

Намерих го в един магазин на много атрактивна цена, но няма тестери за го пробвам.
От статара генерация парфюми е и си мисля, че ще ми допадне. Особено ветивера в лазовите нотки ме рзадва, а и цитрусите също. Притеснява ме единсвено пачулито.
Ако някой е имал или има пресни впечатления ако може да сподели.
В Германия го поддържат на атрактивна цена, заедно с класиките Олд Спайс и Дракар Ноар. Внимавай с него, не се води по атрактивната цена, ще ти хареса само ако харесваш старите шипри, много ретро, горчив, мъжествен и кожен, трябва да си наясно имаш ли химия с него или не  Peace
Пробвах http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Opium-Roug … -2015--32489.html Много цветен, пролетни цветя - момини сълзи, зюмбюли, млади рози и опиумната база. За любителите на флорали е чудесен.
Не сме обсъждали и ЕДТ версията на Black Opium http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Black-Opiu … ilette-31440.html. Не е чудо невиждано, но е един в тон с актуалните за момента парфюми - сладки, ванилови, с кафе и крушки. Много вкусен и мисля, че ще се харесва. Лесен е за носене.
Новият http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Alien-Oud-Majestueux-31602.html смятам, че тотално е закъснял. Старият Alien в удова премяна  Crossing Arms Продължавам да не го харесвам и да ми става лошо от него  Sick
Тези дни се радвах на изключително красиво циганско лято, съчетано с приятни емоции и безгрижие. Имам цели три нови ароматни придобивки  Mr. Green Blush, но ще ви разкажа за Fetische Schwarzlose Berlin http://www.fragrantica.com/perfume/J-F-Schwarzlose-Berlin/Fetisch-32294.html, който дебна отдавна, и съвсем случайно зърнах на една витрина. Напръсках, подуших и купих. А след това като бонус ми се разкри в още по-голяма красота  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Не се заблуждавайте от името, това е много децентен и сдържан аромат, а може би е точно описание на тайно сдържана страст, която се показва на определени хора в определени моменти. Фетиш е аромат на чисто, прясно изкъпано мокро тяло, аромат на нови дамски обувки с висок ток, много фина кожа, мека е като сатен, чудесно смесена с най-красивия и въздушен османтус  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и много пудра. Не обичам праскови и османтус, не си падам много и по кожата, а тук е сътворено толкова фино нещо, като аура около тялото се носи, че съм влюбена безвъзвратно. Върви паралелно в две посоки - едната е кожената, а другата е фината пудра за тяло, ароматизирана с цвят на османтус. Усещат се и плътните нотки на студено мляко, усещам и наситената цветност на натежалите от цвят близалца на минзухара и много фин, загадъчен тамян, като лека тънка нишка, останала в помещение, където е горял тамян. Много различен парфюм, много нюд, и в същото време много тежкарски, но по един високомерен, недостижим начин. Не е парфюм, в който да се сгушиш. Държи на разстояние и поставя бариери, напомня на всички, че ти определяш правилата. На шал и в коса витае с часове около мен, на другия ден пак го усещам и ми действа пристрастяващо. Прекрасен е във влага и циганско лято. Сменях му местоположението ту по вода, тук сред ветровити влажни улици, ту в затоплени помещения и той цъфтеше и ме радваше навсякъде и винаги по един внимателен към мен начин намираше възможност да ми помаха и да напомни за себе си. Сега виждам във фрагрантика, хората, които го харесват какво харесват още, половината страница са ми топ любимци  Mr. Green, явно не трябва да се учудвам  Mr. Green. Няма нищо общо с http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Cuir-d-Ange-26622.html. Сходен е като пирамида и усещане, но Фетиш е много по-фин и ангелски, и в същото време запомнящ се и с характер. Много, много хубав  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт