Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 839
  • 781
  •   1
Отговори
# 435
  • София
kovatcheva, можеш ли да споделиш каква е разликата между Армани Код Ултимейт и Армани Код Сатен и ако трябва да избереш от двата кой би предпочела и защо?Сатенът още го няма в България или аз поне не съм го срещала и ще бъда благодарна,ако споделиш мнението си! bouquet

# 436
Момичета и момчета, да ви питам за Арамис -

Намерих го в един магазин на много атрактивна цена, но няма тестери за го пробвам.
От статара генерация парфюми е и си мисля, че ще ми допадне. Особено ветивера в лазовите нотки ме рзадва, а и цитрусите също. Притеснява ме единсвено пачулито.
Ако някой е имал или има пресни впечатления ако може да сподели.

Доколкото имам спомени, че беше много отдавна:бергамот, ветивер, кожа, мъхове.
Стара класика действително. Зависи вече какво харесваш.
Може да се оприличи с Кабошар, но с уговорката, че Кабошар е като 80 градусов абсент, а Арамис, като молдовска водка с люти чушлета и мед, която е някъде около 45-50 градуса. Laughing

# 437
  • Germany
kovatcheva, можеш ли да споделиш каква е разликата между Армани Код Ултимейт и Армани Код Сатен и ако трябва да избереш от двата кой би предпочела и защо?Сатенът още го няма в България или аз поне не съм го срещала и ще бъда благодарна,ако споделиш мнението си! bouquet
Писала съм за тези разлики, дано не досаждам. На първо вдъхване са почти еднакви. Дълго мислих дали да купувам сатена, но като го видях с подарък несесер на Ланком и не можах да устоя на изкушението, женска му работа  Mr. Green Сатенът е по-карамелен, по-плодов и една идея по-белоцветен. В ултимативния код ванилията е една идея по-опушена, а сатенът е по-светъл. Ако имаш единия няма нужда да имаш другия, но все пак има разлики, които можеш да уловиш ако имаш вече единия.

# 438
  • София
Писала съм за тези разлики, дано не досаждам. На първо вдъхване са почти еднакви. Дълго мислих дали да купувам сатена, но като го видях с подарък несесер на Ланком и не можах да устоя на изкушението, женска му работа  Mr. Green Сатенът е по-карамелен, по-плодов и една идея по-белоцветен. В ултимативния код ванилията е една идея по-опушена, а сатенът е по-светъл. Ако имаш единия няма нужда да имаш другия, но все пак има разлики, които можеш да уловиш ако имаш вече единия.

Благодаря! bouquet  Нямам улитамтивния код,а само виалче, но не съм отявлен ваниломан.Затова питам за Сатена, защото и по пирамида го дават по-различен.

# 439
  • Чукарландия

Не съм от София и няма къде да ги пробвам. Ще купувам на сляпо, затова поисках да ми препоръчате нещо цветно, силно, шлейфово, без ууд.  Peace

Държиш ли да е Montale ?

Да, Монтал искам. Hug

Роза без ууд мога да ти препоръчам доста,но без един не са  Montale . Ако държиш да е Montale - сещам се само за един.Може да има и други,но говоря за аромати,които познавам-не ми се говори на изуст.Това е аромата-дискутирали сме го доста пъти:
Скрит текст:

Благодаря за предложението.  Hug
Сигурно не бях ясна, може и да не е само рози, цветен да е, но без ууд. Ще видя дали мога да изнамеря този за проба. Кафето малко ме притеснява, по-скоро искам цветен. Peace

# 440
  • София
Ех, сега и Fetische Schwarzlose Berlin ли ще търсим Confused Това описание ми говори, че би трябвало да ми хареса. Или?
Тествах Ноар на ТФ- напомни ми като усещане Миднайт пойзън на Доир, вероятно заради амбъра, ванилията и бергамота, които се срещат в пирамидата и на двата.
Costa Azzurra също ми се стори интересен аромат.

# 441
  • Germany
Ще ти хареса  Twisted Evil И имам нова мандарина, и тя ще ти хареса  Twisted Evil

# 442
goddess , kovatcheva - мерси момичета.

kovatcheva като те чета е почти 90% вероятно да ми хареса. Харесвам ретро ароматите, Дракар ноар, О соваж и Шанел ом са ми любими.

# 443
  • София
Ще ти хареса  Twisted Evil И имам нова мандарина, и тя ще ти хареса  Twisted Evil
Shocked Коя?

# 444
  • Чукарландия
Shocked Коя?

+1  Joy

# 445
# 446
  • София
Ооо, мъх и мандарини - звучи прелестно  Heart Eyes Като разносиш разкажи.

# 447
От доста време умувам този Eau Parfumee au The Rouge Bvlgari - http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Eau-Parfumee-au-The-Rouge-146.html

Голям фен съм на Белия чай, харесвам и Зеления, но ми се иска да опитам и това чудо. Много моля за ваши мнения по въпроса, как звучи, става ли за по-хладните сезони и изобщо всичко, каквото кажете ще ми е интересно да прочета  Hug
Към написаното от другите да добавя, че за мен  Червеният чай е унисекс аромат ...
А от мен съвет задължително с проба на кожа, защото с моята кожа реакцията на този Червен чай е такава, че извади една, непоносима като парфюм, прясна чубрица!

# 448
  • Бургас

KDS като чета поста ти и още повече се надъхвам, че Aoud cafe Mancera ще ми хареса Crazy Може ли да споделиш и  ти ли усещаш прясно смляно кафе и шоколадови бонбони ?

Честно казано, не усещам шоколадови бонбони. За мен ароматът не е сладък в смисъла, който сме свикнали да влагаме. По-скоро сладостта е само загатната. Ако трябва да се направи такава асоциация, мога да кажа, че ми мирише на кутия с шоколадови бонбони, когато първоначално я отвориш - дъха на бонбоните, примесен с аромата на луксозната хартиена опаковка, нещо такова  Laughing
Относно кафето - усещам го, но и то не е стандартен аромат. Не ми мирише нито на еспресо, нито на шварц кафе, нито на капучино, по-скоро кафени зърна. Този аромат е примесен с доста муск, има и цветни и дървесни нотки някакви. Съжалявам, че не мога да опиша аромата по-добре. Като цяло за мен е интересен и хубав. Мисля, че е добре да се пробва, ако може, разбира се.  Peace

# 449
Като споменахте кафе и капучино, да се споделя, че вчера получих комплимент от един господин: 'много ви е хубав парфюмът'. Бях с Just Cavalli Gold. Нямах намерение да се харесам на никого, за мен това е ежедневен, не офисен /защо ли пък не/ парфюм, сложих го напосоки, да ми е ароматно и топло. Бях готова да дам отчет, но друго не последва Laughing

Общи условия

Активация на акаунт