Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 797
  • 781
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Прелитам през темата, че някаква лудница  ooooh!

Само да кажа, че събираме сет бебета Ермесанси. Ако някой нещо, трябва да знам най-късно до сряда  Peace

После (ако/като остане време) ще и чета  Popcorn

# 451
Благодаря на всички които се включихте с мнение за 212 sexy .

# 452
  • Там, където ме обичат
BBeLLa, този Монтал
http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Roses-Musk-1148.html
е един от най-шлейфовите и забележително-забележими аромати, които познавам - няма ауд, само цветя и по-скоро само рози, а жасмина е толкова малко и правилно дозиран, че не дразни и почти не се усеща. Идеален за студено време.  Peace

# 453
Аз няма дам дам цветни Монтали, но ще посоча 2-те прекрасни гурмета Ориенталските мечти и Мукхалата. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Трайност, сила, шлейф, запомнящи се, всичко...ако можеш да ги понесеш.

# 454
  • Там, където ме обичат
Аз няма дам дам цветни Монтали, но ще посоча 2-те прекрасни гурмета Ориенталските мечти и Мукхалата. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Трайност, сила, шлейф, запомнящи се, всичко...ако можеш да ги понесеш.
densi, Права си за шлейфа и трайността на тези двата, Peace
което ме подсеща, че на времето не можах да се спогодя с Мукхалат, дали да не му дам втори шанс?

# 455
  • Чукарландия
Благодаря, момичетаbouquet

Точно между тези се петумя и аз: Mukhallat, Sweet Oriental Dream, Roses Musk, Roses Elixir и Candy Rose. Но някои от тях са летни, така, че засега ще забърша от тези някой зимен. Мукхалат го познавам, страхотен, ще го дебна изгодно. Hug

# 456
Искам да ви споделя за последните си лудости - Calligraphy Rose Aramis и Amber Mystique Estée Lauder, на сляпо, естествено  Laughing. Чакам ги във вторник и ще споделя. В най-лошия случай, ще ги мернете в размените  Laughing. Аз също много се чудих и за Calligraphy Saffron Aramis, но реших първо да пробвам розата. Вторият се продава на доста по-висока цена и няма мостра, иначе бих го пробвала. Горе-долу и аз така си го представям, както описанието на Уолтър.
Преди известно време са сдобих с Aoud Café Mancera. Харесва ми определено. Харесва се и на останалите край мен. За мен е по-скоро с мъжки уклон, но може да се носи и от дами. На любимия му заспа и го приватизира.  Grinning

2 пъти съм те подхлъзнал значи  Simple Smile
Aoud Café го бях описвал така последно:
Цитат
Кафе прясно смляно , мускус лек ,комбинация от дървесни нотки,домашни бонбони и в зависимост от температурата понякога усещам боровинка.Супер траен като почти всичко на  Mancera

Момичета и момчета, да ви питам за Арамис -

Намерих го в един магазин на много атрактивна цена, но няма тестери за го пробвам.
От статара генерация парфюми е и си мисля, че ще ми допадне. Особено ветивера в лазовите нотки ме рзадва, а и цитрусите също. Притеснява ме единсвено пачулито.
Ако някой е имал или има пресни впечатления ако може да сподели.

За колко годишен мъж мислиш да го купуваш?

Благодаря за предложението.  Hug
Сигурно не бях ясна, може и да не е само рози, цветен да е, но без ууд. Ще видя дали мога да изнамеря този за проба. Кафето малко ме притеснява, по-скоро искам цветен. Peace

Под "цветен" - флорален ли искаш да кажеш,или по-скоро нещо по-различно,сладко и позитивно?   Simple Smile

Costa Azzurra също ми се стори интересен аромат.

Не и на тази цена обаче.За мен лично е МНОГО надценен ценово.

Права си за шлейфа и трайността на тези двата, Peace
което ме подсеща, че на времето не можах да се спогодя с Мукхалат, дали да не му дам втори шанс?

100% ДА  Simple Smile Mukhallat е позитивен , весел и закачлив аромат,който обаче не подхожда на всеки.За кафе/заведение е повече от перфектен според мен,но не и за работна обстановка.По възможност го пробвай на температури под 10 градуса.
Sweet Oriental Dream и Candy Rose имам някъде малки отливки в нас-трябва да си ги припомня.  Simple Smile  Roses Musk и  Roses Elixir не ги познавам като аромати.

Аромат за деня

# 457
  • София
От доста време умувам този Eau Parfumee au The Rouge Bvlgari - http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Eau-Parfumee-au-The-Rouge-146.html

Голям фен съм на Белия чай, харесвам и Зеления, но ми се иска да опитам и това чудо. Много моля за ваши мнения по въпроса, как звучи, става ли за по-хладните сезони и изобщо всичко, каквото кажете ще ми е интересно да прочета  Hug
Към написаното от другите да добавя, че за мен  Червеният чай е унисекс аромат ...
А от мен съвет задължително с проба на кожа, защото с моята кожа реакцията на този Червен чай е такава, че извади една, непоносима като парфюм, прясна чубрица!
Бижу,  Hug bouquet

# 458
WaltherP99 , за себе си ще го купувам. Аз от години използвам мъжки аромати и много мои са
Eau sauvage de Dior, Chanel pour monsieur, Drakar noir, Kouros YSL, (едновремешната формулировка).

# 459
  • Варна
Здравейте,парфюмани. Отдавна чета форума. Това ме избавя от депресия,пролетни и есенни умори. Тази есен нося най-вече Шалимар парфюм инишъл като ми е студено и Шанел Сикомор като ми е дъждовно. Мисля,обаче,че отново съм влюбена.  Това е Амуаж Съншайн. Пробвах го само веднъж и не ми е достатъчно. Може ли някой,който го има да каже две думи за него? Благодаря. А за Монталите аз лично подхождах към всеки с голяма страст,но малко след като ги добия ,започват да ми омръзват. Може би от изброените по-горе,с Кафе интенз съм полусчавала най-много комплименти,а най-много харесвам сладките мечти. Тях ги поръчах на сляпо и бях потресена в първия момент. Дадох ги на приятелката си,но тя ухае толкова хубаво с тая сладост,че ги заобичах тези мечти...

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 17:06 от deni.sim

# 460
WaltherP99 , за себе си ще го купувам. Аз от години използвам мъжки аромати и много мои са
Eau sauvage de Dior, Chanel pour monsieur, Drakar noir, Kouros YSL, (едновремешната формулировка).

Не очаквах такъв отговор-признавам си  Thinking Aramis for men за мен е за мъже на минимум 45.Ползват го дядото на приятелката ми и чичо ми (62) - като пример.Kouros мина през 3 реформулировки само последните 6 години.Въобще не мога да си го представя на жена-честно.Имам приятелки,които ползват редовно мъжки аромати,но нито един от изброените.Ароматите които си изброила са класически мъжки аромати,и всички до един са за мъже на поне 40.Хайде Drakar noir  става и за мъже на 30-35.Естествено ако това са твоите аромати тях ще си носиш-просто не очаквах такъв отговор.
Намери си го да го пробваш обаче-от изброените от теб аромати Aramis for men е "най" по отношение на годините на притежателя му.Пример за стара шипра.

Voulez-Vous Coucher Avec Moi е както и очаквах силно флорален,и за мен поне изцяло дамски.В началото особено,а и в базата леко усещам нероли,които ги няма в пирамидата.

# 461
WaltherP99 , ама аз съм стара жена вече... Laughing
Връзстовата група съм точно в нея. Laughing

Kouros ми беше любов от първо подушване, доколкото сега мога да съдя е било точно след като са го били пуснали на пазара, беше някъде 84-85 година. Къде ме върна сега. Wink
А Drakar noir е любим аробат на синът ми, откакто стана на 17. Сигурно аз съм му повлияла.

Но пък редовно получавам комплименти за миризмите, напоследък като съм била с Бърбъри брит и старият Бушерон.
Може пък на моята кожа да стоят различно.

Но шипри определено обичам и сигурно ще рискувам, сумата не е голяма.

Благодаря за съветите!
 newsm68

# 462
  • Germany
 WaltherP99, какво им е на мъжете 40+  Mr. Green

Melany99, щом не те притеснява Kouros, значи Арамис ще ти е точно. Мен ме притеснява една нечистоплътна, пиклива нотка, която изкарва, като на мъж паднал в тоалетна  Mr. Green И при Арамис я има. Но щом това е твоя тип аромати не се колебай, ще ти хареса  Peace
Търсих си едно старо мнение по този въпрос, #86 от тази тема е, но пък и предните няколко страници са интересни, зачетох се и се разсмях http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=687438.75;topicrefid=20

# 463
Здравейте! Моля, за вашето мнение за Versace Eros и Versace Oud Oriental. Благодаря!

# 464
kovatcheva, според мен нищо им няма на мъжете 40+. Просто са от по-старата школа и са наистина любители на мъжествени аромати.

Като погледнеш новото поколение миризми - определено по-женствени, по-унисекс, което вероятно описва новото поколение мъжки индивиди.
За мен например Диор Ом, аз писах миналата година за него като го пуснаха - ами с тези цветни нотки си е определено дамски аромат. Пък и онова недоразумение Патисън, което сложиха за рекламно лице... #Cussing out

А, нали знаеш, че дамите не се потят, а блестят, та сигурно пикливите нотки са аромат на цветя... Joy
Аз така ги приемам сигурно. Joy

Общи условия

Активация на акаунт