Миналата година също имаше билети по 10 лв - те са с няколко игри по 2 лв без отстъпка, не си струва. Като правят такъв билет, би трябвало да са примерно 6 игри по 2 лв с обща цена 10 лв, а не 5 игри по 2 лв, защото ако е вторият вариант, аз си предпочитам традиционните билети, а не някакви непознати (т.е. такива, каквито не купувам по принцип).
Цената на билета (според мен) се определя от тиража му и размера на печалбите в него. А шанса да е печеливш няма абсолютно никаква връзка с това колко отделни игри съдържа, колко шанса за печалба има (както пишат на доста билети) и т.н. Тиражът на въпросния билет е 3 милиона, 1 милион от тях са предвидени предварително за печеливши. Ако ще и сто отделни игри да има на него, ако не попада сред тези 1 милион предварително определени като печеливши, си оставате с празни ръце. Реално можеше само да пише печели/не печели, без да трябва да се търкат по 20 числа, ама нали трябва да измислят 100 вида билети, пък и да подлъжат хората, че с един билет все едно си купуват 5, пеимерно.
Мен пък ме изуми една възрастна жена, която показаха по телевизията, че спечелила 50 хиляди. И какво щяла да направи с парите... да иде до Русе да види майка си, която не била виждала с години
.
Ако на човек не му стигат пари да си плати парното (примера е с него, понеже е ужасно скъпо и повечето хора се затрудняват), това не означава, че трябва да си отреже всички дребни удоволствия, за да има за Топлофикация...