За лотариите и печалбите

• 214 113
  • 1 431
  •   1
Отговори
# 630

Миналата година също имаше билети по 10 лв - те са с няколко игри по 2 лв без отстъпка, не си струва. Като правят такъв билет, би трябвало да са примерно 6 игри по 2 лв с обща цена 10 лв, а не 5 игри по 2 лв, защото ако е вторият вариант, аз си предпочитам традиционните билети, а не някакви непознати (т.е. такива, каквито не купувам по принцип).

Цената на билета (според мен) се определя от тиража му и размера на печалбите в него. А шанса да е печеливш няма абсолютно никаква връзка с това колко отделни игри съдържа, колко шанса за печалба има (както пишат на доста билети) и т.н. Тиражът на въпросния билет е 3 милиона, 1 милион от тях са предвидени предварително за печеливши. Ако ще и сто отделни игри да има на него, ако не попада сред тези 1 милион предварително определени като печеливши, си оставате с празни ръце. Реално можеше само да пише печели/не печели, без да трябва да се търкат по 20 числа, ама нали трябва да измислят 100 вида билети, пък и да подлъжат хората, че с един билет все едно си купуват 5, пеимерно.

Мен пък ме изуми една възрастна жена, която показаха по телевизията, че спечелила 50 хиляди. И какво щяла да направи с парите... да иде до Русе да види майка си, която не била виждала с години ooooh!

# 631
Майката беше в Русия Simple Smile.

# 632
  • София
То даже вече с тия два лева три билетчета си купих - все по 2 лева ми се падат.
То това май са най-срещаните печалби.

Скрит текст:
И не съм без работа. Работя от вкъщи, а освен това имам и един постоянен доход. Но колата просто ни разказа играта.  Затова търкам билетчета - да запълня финансовата дупка от колата.

# 633
  • out of space

Миналата година също имаше билети по 10 лв - те са с няколко игри по 2 лв без отстъпка, не си струва. Като правят такъв билет, би трябвало да са примерно 6 игри по 2 лв с обща цена 10 лв, а не 5 игри по 2 лв, защото ако е вторият вариант, аз си предпочитам традиционните билети, а не някакви непознати (т.е. такива, каквито не купувам по принцип).

Цената на билета (според мен) се определя от тиража му и размера на печалбите в него. А шанса да е печеливш няма абсолютно никаква връзка с това колко отделни игри съдържа, колко шанса за печалба има (както пишат на доста билети) и т.н. Тиражът на въпросния билет е 3 милиона, 1 милион от тях са предвидени предварително за печеливши. Ако ще и сто отделни игри да има на него, ако не попада сред тези 1 милион предварително определени като печеливши, си оставате с празни ръце. Реално можеше само да пише печели/не печели, без да трябва да се търкат по 20 числа, ама нали трябва да измислят 100 вида билети, пък и да подлъжат хората, че с един билет все едно си купуват 5, пеимерно.

Мен пък ме изуми една възрастна жена, която показаха по телевизията, че спечелила 50 хиляди. И какво щяла да направи с парите... да иде до Русе да види майка си, която не била виждала с години ooooh!

От чисто любопитство отворих днес сайта на лотарията- не знаех, че съществува билет от 20 лв. За тиража не знам, но описаните печалби са двойно, та и тройно като бройка и сума от повечето други.

# 634
Логично, ако билетът съдържа повече игри...

# 635
Това с пестенето ми напомни за една възрастна позната, която сподели, че пестят от вода, като пускат водата на тоалетната по веднъж на ден  Sick  Ако на човек не му стигат пари да си плати парното (примера е с него, понеже е ужасно скъпо и повечето хора се затрудняват), това не означава, че трябва да си отреже всички дребни удоволствия, за да има за Топлофикация...

# 636
Това с пестенето ми напомни за една възрастна позната, която сподели, че пестят от вода, като пускат водата на тоалетната по веднъж на ден  Sick 
мама миа. Това не искам да си го представя. Ама всеки ден ли я пускат? Щото ако е всеки ден- пак ще са в преразход. Какво е това разхищение? През ден. Или най-добре само в сряда...

# 637
Мой съсед спечели 100000 лв преди месец, колежка 10000 лв, позната продавачка 50000 лв, колкото и да не ми се вярва явно наистина има хора, които печелят.  Thinking
Миналата година дъщеря ми гледайки рекламите поиска да купя билет Мечтан дом или нещо такова беше, не помня вече и хоп спечели 30 лв, съответно купуваме още един  и нищо, и така за моя радост бързо приключихме.
На мнение съм, че да купуваш всеки ден по няколко билета в продължение на години е безсмислено. Ако ще спечелиш, то ще е случайно и когато не го очакваш.
Аз също участвам в разни игри и томболи , които не са обвързани с покупка (изключвайки играта на Милка, от която дъщеря ми спечели лаптоп), но по скоро за удоволствие и когато нямам какво друго да правя, знаейки , че не може да спечелиш навсякъде. Като цяло участвам там където наградата ще ми върши работа или може да зарадвам някого.

# 638
Това с пестенето ми напомни за една възрастна позната, която сподели, че пестят от вода, като пускат водата на тоалетната по веднъж на ден  Sick  Ако на човек не му стигат пари да си плати парното (примера е с него, понеже е ужасно скъпо и повечето хора се затрудняват), това не означава, че трябва да си отреже всички дребни удоволствия, за да има за Топлофикация...

Тя търка ли билети?
Ако да, значи е много зле с умението да приоритизира нещата.

# 639
Не знам, това е една от бившите ми съседки - не съм я виждала повече от година и даже не знам дали е жива  Laughing Но сигурно търка - сега минах покрай една Била - отпред има Лафка и огромна опашка от бабички... (Аз ще си взема билетче за Коледа - и без това сигурно тогава ще се задейства "магията" и ще дадат джакпота на някой)

# 640
сигурно тогава ще се задейства "магията" и ще дадат джакпота на някой)

Мога да се обзаложа, че ще го дадат.
Даже още тази вечер джакпота ще падне, че да имат време да заснемат печелившия за Коледа... Щото - и за това си трябва време.
(макар, че нищо не им пречеше да го заснемат още преди месец печелившия)

# 641
Ами ако не падне?  Mr. Green

# 642
  • Ямбол
Лиляна, ай стига си завиждала на жената за кока колата и вафлите. Mr. Green
Как няма да завиждам, та аз нямам какво да ям. Добре са другите, които си хранят семействата с вафли, шоколади и газирано, а аз вместо да ги заливам с боклуци, печеля от хората, които си ги купуват. Тюх, каква съм заблудена.

# 643
Ами- написах: "
мога да се обзаложа"

# 644
  • София
Има разлика дали играеш хазарт за удоволствие и когато ти продават надежди.

Общи условия

Активация на акаунт