За лотариите и печалбите

• 214 217
  • 1 431
  •   1
Отговори
# 450
  • Mediterraneo
Не е от потъване в безизходица и мизерия, не е.
Живея в държава уж с по- добър стандарт на живот от Бг. Няма да ви казвам къде съм чакала най- голяма опашка- на пунктовете на лотариите. Хората пускат масово най- различни лотарии и теглят лотарийни билети. Отпреди 2 месеца продават за коледната лотария билети, на цена 25 евро. На моето учудване мои познати реагираха, че всъщност не е чудно- всички купували месечно поне по 1 билет за въпросната лотария и така до Коледа имат поне десетина билета. Търкането на картончетата и тук го има, на цени от 50 цента до 10 евро билета. И тук търкат.

# 451
Да търкат хората, всеки си търси късмета. Но тук масовката са хора с ниски доходи, което прави лотарията ограбваща. А те не купуват билет веднъж месечно, т.е. дават сериозен % от мизерните си доходи на г-н Божков...

# 452
Нека я има лотарията. Не одобрявам обаче това постоянно рекламиране по телевизията, че даже и в новините! Няма рекламен блок без да бъдат споменати тези билети. Държавата според мен трябва да се намеси и да си защити данъкоплатците, на които явно са им слаби ангелите, като забрани това агресивно рекламиране.

# 453
Да сложи на билетите снимки на фалирали, мизерни клошари и предупредителни надписи ли? Подобно на картинките на кутиите на цигарите? Laughing
Внимание! Редовното търкане на билетчета може да доведе до финансов крах, депресия и самоубийство!  Mr. Green

# 454
Да сложи на билетите снимки на фалирали, мизерни клошари и предупредителни надписи ли? Подобно на картинките на кутиите на цигарите? Laughing
Внимание! Редовното търкане на билетчета може да доведе до финансов крах, депресия и самоубийство!  Mr. Green
А не е ли вярно, че хазарта води до изброеното? Значи борим една зависимост /тютюнопушенето/ и отваряме широк път на друга. 
Билети се продават навсякъде. Рекламата е по всяко време /това е противозаконно/. Съгласна съм с Charmony, това не е манипулиране, а буквално бъгват мозъка на хората. Не е задължително, човекът да бъде лабилен психически, просто всичко е добре пресметнато.

# 455
Ученици от 4-5 клас редовно бягат в междучасието да си купуват билети, това, ако не е лудост, не знам.
Какво да говорим за възрастните..

# 456
А не е ли вярно, че хазарта води до изброеното? Значи борим една зависимост /тютюнопушенето/ и отваряме широк път на друга. 

Вярно е, затова го и написах.  Peace
И цигарите, и алкохолът, и хазартът са пороци. Не е логично да се възпрепятства един вид, а да се толерира друг. В случая се чудя дали изобщо е и законно.
Премахнаха рекламите на алкохол и цигари в телевизията, а на хазарта – кога?

# 457
Ученици от 4-5 клас редовно бягат в междучасието да си купуват билети, това, ако не е лудост, не знам.
Интересно!
Не е ли забранена продажбата на тези талони на малолетни? newsm78

# 458
Интересно!
Не е ли забранена продажбата на тези талони на малолетни? newsm78
Не знам, вероятно да, но какво от това..

# 459
Печалби не се изплащат на лица под 18 години

# 460

Децата гледат от възрастните.
У нас такива билети не влизат и детето ми никога не е купувало.
Освен това кой им дава пари за билети? Thinking

# 461
Вероятно купуват от джобните си. Не мисля, че е забранена продажбата на малолетни, просто няма да могат да си вземат печалбата, ако е по-значителна...
Между другото, когато бях в гимназията (и тези билети не съществуваха), момчетата (16-17 годишни) масово играеха на Еврофутбол и печелеха - знам за съученик, който беше спечелил над 1000 лв, както и за други, които на няколко пъти печелиха над 100... Нямам представа как се играе и никога не съм се интересувала, но е добър пример за това, как не можеш да спреш тийнейджър да играе хазарт, стига самият той да го иска.

# 462
Трябва да е забранена продажбата, нали е хазарт?

# 463
Вероятно купуват от джобните си. Не мисля, че е забранена продажбата на малолетни, просто няма да могат да си вземат печалбата, ако е по-значителна...
Забранено е на лица под 18 години да се продават билети или да правят залози в лотарийните игри, но тези, които "продават игрите" имат таргети, които ако не изпълнят ги глобяват .... абе един порочен кръг.

# 464
Наистина не мисля, че на продавачките им пука дали е забранено или не. Те сигурно и алкохол продават, и цигари, та какво остава за такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт