Объркани роднински отношения

• 19 703
  • 251
  •   1
Отговори
# 45
  • Linz
Информацията, подавана от авторката е неясна. Събрали са се, защото е забременяла, но ТЯ има момченце. Какво значи това?
Какво значи "изглежда й е посягал"?
Защо многократно зададения въпрос за възрастта на детето остава без отговор?
Трудно е да се даде съвет за човешки взаимоотношения при това положение.
Иначе не виждам какво може да се направи, освен да се помогне на неглижираното дете.

# 46
  • София
Детето според мен е на 2-3 годинки, по описанието. И все повече ми се струва, че авторката (несъзнателно, не нарочно) се опитва да намери за себе си оправдание за непростимото поведение на брат си и се фокусира върху детето и недохранването му.
Гладно дете няма да си стои кротичко и да чака майка му да се събуди, все пак, ще ореве света. Плюс това бабата спокойно може да се погрижи за закуската и вечерята на детето, което изобщо не е малко.

# 47
Информацията, подавана от авторката е неясна. Събрали са се, защото е забременяла, но ТЯ има момченце. Какво значи това?
Иначе не виждам какво може да се направи, освен да се помогне на неглижираното дете.
Момченцето е на 4 годинки.Ходи на градина,но често боледува и си остава вкъщи.И да,брат ми е бащата.Те се събраха да живеят,защото тя забременя,но бяха малки,около 20 годишни.
Относно недохранването лекари са казвали,че никога не са виждали толкова слабо момче,но иначе хемоглобинът му беше добре при едно от изследванията,за които аз знам.Бабата няма как да го храни,защото почти постоянно отсъства.

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 11:16 от Sweet_Cherry

# 48
Момченцето е на 4 годинки.Ходи на градина,но често боледува и си остава вкъщи.И да,брат ми е бащата.Те се събраха да живеят,защото тя забременя,но бяха малки,около 20 годишни.

Ама, тя не е забременяла сама...Звучиш все едно жената е заченала непорочно и брат ти се е явил като принц на бял кон, предлагайки й дом.

# 49

Ама, тя не е забременяла сама...Звучиш все едно жената е заченала непорочно и брат ти се е явил като принц на бял кон, предлагайки й дом.
Не,разбира се,че не.Щом си създал дете си поемаш отговорностите.Проблемът е,че всичко е с краката нагоре.Брат ми се е залепил за полата на мама и не ще да порасне,майката вятър я вее на бял кон.Аз не ги разбирам тези отношения.Мъжът ми не е мамино синче и всичко това ми е непонятно.

# 50
На мен пък ми звучи като да са станали родители без да са подготвени изобщо да бъдат семейство. Брата се дразни от всичко което жена му не прави добре според неговите разбирания, за снахата пък е по важно да се нагласи и излезе от това да обърне внимание на детето и на къщата и ... нещата отиват в наникъде.
Оправдавам го че се дразни че в 2 детето не е яло нито веднъж, то няма никакъв режим, а на тази възраст е от изключителна важност правилното хранене. Нормално е при това положение да е все болно. Не оправдавам шамарите, ама на мен самата след хиляди пъти повтаряне ми е идело да ошамаря безотговорният ми бивш мъж. На негово място и аз не бих се изнесла от дома на родителите си, та той няма доверие на жена си и разчита на майка си в малкото време, в което е в къщи да се погрижи за детето.

# 51
  • Linz
Детето живее с двамата си родители, баба и дядо и въпреки това е недохранено?
А майка ти защо позволява синът й, който има свое семейство и отговорности, да се държи още за полата й? Тя не вижда ли проблемите на младото семейство?! Може би е време тя да се намеси.

# 52

А майка ти защо позволява синът й, който има свое семейство и отговорности, да се държи още за полата й?

И аз това питам. Редно е старите да посочат пътя на младите, като ако е нужно да им помогнат в началото финансово според възможностите си. Семейство не се гради в друго семейство

# 53
Как всъщност разбирате, че снахата спи до обяд, като всички излизат в ранни зори и се прибират вечер късно. И защо се очаква от нея да лъсне къщата. Нали дете гледа. А и едно е да изчистиш и наготвиш за собственото си семейство, друго е да готвиш и за свекърва. Свекървата да не си е взела прислужница, че да и чисти и готви. Или и тук, като в една друга тема, се очаква снахата да е благодарна за покрива над главата си Stop Това дете щом ходи на детска (въпреки честите боледувания), щом бабата се прибира вечер поне за вечеря и го храни, и вероятно и почивните дни по-цял ден се храни, както и като добавим брат ти, който също се прибира от време на време, и като добавим и майката на детето, която също се сеща понякога да го нахрани, ми не ми звучи чак толкова недохранено. Или май на всички ви бърка в очите, че снахата не чисти на свекървата и не и готви, а вместо това отделя време за себе си. Whistling

# 54
На мен пък ми звучи като да са станали родители без да са подготвени изобщо да бъдат семейство. Брата се дразни от всичко което жена му не прави добре според неговите разбирания, за снахата пък е по важно да се нагласи и излезе от това да обърне внимание на детето и на къщата и ... нещата отиват в наникъде.
Оправдавам го че се дразни че в 2 детето не е яло нито веднъж, то няма никакъв режим, а на тази възраст е от изключителна важност правилното хранене. Нормално е при това положение да е все болно. Не оправдавам шамарите, ама на мен самата след хиляди пъти повтаряне ми е идело да ошамаря безотговорният ми бивш мъж. На негово място и аз не бих се изнесла от дома на родителите си, та той няма доверие на жена си и разчита на майка си в малкото време, в което е в къщи да се погрижи за детето.
Точно в десятката!Ето това е истината.Въпросът е какво да направя аз в цялата ситуация?

А майка ти защо позволява синът й, който има свое семейство и отговорности, да се държи още за полата й? Тя не вижда ли проблемите на младото семейство?! Може би е време тя да се намеси.
И аз това се питам.Заболя ме устата да и повтарям едно и също.Тя е много добър човек,но е малко пасивна като родител.Не се меси и не прави нищо.Ние бяхме оставени на самотек като бяхме деца,разграден двор без правила.

# 55
  • София
Ето пак, точно в десятката било. Всяко мнение, което изкарва жената толкова черна, че да си заслужава шамарите, те запленява просто.
Ако брат ти толкова го е грижа за детето и смята, че жена му не става за майка, да се изнася с детето, толкоз. Пък да го видим после как точно ще се справи и колко ще е нахранено.
Аман значи.

# 56
Моят син е на 4 и не рядко се случва, като реши че е гладен, сам да си отвори хладилник, шкаф или каквото и да е и да търси ядене. Детето не е малко, че да не може да говори или да нарави нещо самостоятелно. А ако просто не се сеща, то майка му поне един път през деня се е сетила да го нахрани, както и баба му вечер поне един път. Наистина не ми звучи като недохранване. Майката на това дете и тя ли по цял ден не се сеща да яде? Не закусва не обядва и не вечеря. Кара на фотосинтеза. Или пък си слага да яде, ама на детето не се сеща да сложи. Нещо не ми звучи съвсем като да е така както го описваш.
Как разбрахте, че снахата спи до обяд?

# 57
  • София
Изобщо няма как да е както го описва, 4 възрастни живеят в тоя дом, надали по 12 часа нон стоп няма никой освен безхаберната снаха.
Като са толкова загрижени, бабата сутринта да остави на масата 1 сандвич, 1 нарязана ябърка, няко друга бисквитка, млекце ... няма да умре от глад детето.
Ама важното е да оправдаем шамарите.

# 58
Ето пак, точно в десятката било. Всяко мнение, което изкарва жената толкова черна, че да си заслужава шамарите, те запленява просто.
Ако брат ти толкова го е грижа за детето и смята, че жена му не става за майка, да се изнася с детето, толкоз. Пък да го видим после как точно ще се справи и колко ще е нахранено.
Аман значи.
Ами това е истината.Те наистина не са били подготвени за родители-много млади,непланирана бременност.И брат ми наистина и няма доверие като родител.Казва,че е много разочарован.
От друга страна аз я разбирам.Ако и мен мъжът ми ме натресе да живеем със свекърите и аз няма да се чувствам добре.А,щом майката не е щастлива,това се отразява и на детето,може и в депресия да изпадне и наистина да го неглижира.
Моят син е на 4 и не рядко се случва, като реши че е гладен, сам да си отвори хладилник, шкаф или каквото и да е и да търси ядене. Детето не е малко, че да не може да говори или да нарави нещо самостоятелно. А ако просто не се сеща, то майка му поне един път през деня се е сетила да го нахрани, както и баба му вечер поне един път. Наистина не ми звучи като недохранване. Майката на това дете и тя ли по цял ден не се сеща да яде? Не закусва не обядва и не вечеря. Кара на фотосинтеза. Или пък си слага да яде, ама на детето не се сеща да сложи. Нещо не ми звучи съвсем като да е така както го описваш.
Как разбрахте, че снахата спи до обяд?
Fiolio,майката е изключително слаба и наистина не яде.Може да се каже,че е скарана с храненето.
Спи до късно.Ако и звъннеш преди 12,няма да ти вдигне.Много пъти сме се уговаряли за разходки още като бяха по-малки децата,нейното тепърва закусваше в 11.30,в 13.00 се е случвало,абе както дойде.В 15.00 му даваше манджа,защото тогава обядваше.Детето просто няма режим,нито за хранене,нито за спане.

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 12:02 от Sweet_Cherry

# 59
  • София
И като е разочарован, пляяяс, шамара и хоп, бракът му се превръща в приказка.
Голяма жена си, звучиш разумно, симпатична си ми, но обичаш брат си и пречупваш всичко през призмата да го оправдаеш за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт