Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 573
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
  • София - Рим и обратно

мразя гости и въобще хора да ми влизат у дома и после да коментират дрехите по закачалки в антрето и разхвърляните обувки.
У дома идват само приятелите на детето, тях поне други неща ги вълнуват.

Тук напълно те разбирам. И евала за откровеността  bouquet.
Аз също не обичам гости, ако трябва да съм честна, но само мъжът ми го знае. Не само, че не обичам да ми оглеждат космите на котарака и разхвърляните дрехи на пубера, ами просто...чувствам се некомфортно, все едно някой ми е нахълтал в мозъка, не знам как да го обясня.... Изключение правят приятелите на децата ми, те наистина се вълнуват от други неща, не как е подредено и дали е чисто, и може би затова изобщо не ме натоварват психически, радвам им се. Интересното е, че и дори когато е идеално чисто, ново и подредено, пак не искам гости Tired.

# 106
  • В Космоса
Обичам гости. Не по всяко време и винаги, но по принцип. Не ми е неудобно какво си мислят. Приятелите, които каним на гости съм сигурна, че дори и да им направи нещо впечатление, нито ще ме разнасят, нито ще се впечатлят чаааак толкова много, че да им е тема за размисъл и да ми е неприятно да ги каня заради това. Както и аз, направило ми е нещо впечатление на момента, голям праз. Не ми влияе разхвърляността или космите, или натрупаните чинии. Да, забелязвам ги, но някак не им отдавам такова значение. Просто ми минават транзит пред очите. Ако не беше тази тема нямаше толкова дълбоко да се замисля по въпроса.
Единствено проблем голям би ми било някаква много гадна мизризма, но слава Богу, до сега не ми се е налагало да влизам в такъв апартамент. Само съм помирисвала на етажни площадки, при случайно отворени чужди врати. Те и самиоте хора са вмирисани и в асансьорите оставят облаче от аромат. Crazy

# 107
  • Sofia
Прекрачвайки входната врата на жилище,  което посещавате за първи път,  кои са нещата,  които волно или неволно привличат погледа ви?  Има ли нещо в дома,  на което винаги обръщате внимание?  Има ли сред спомените ви незабравими - във всякакъв аспект -  първи срещи с нечие жилище?  

Темата не е пусната по конкретен повод,  за раздумка е.  Grinning
Ще ми бъде интересно да прочета мненията ви.  Hug

Без да искам първо поглеждам къде са закачени якетата и къде са сложени обувките. Предполагам защото трябва да се събуя и да си съблека връхната дреха. После някак от само себе си се насочвам към светлината в жилището, дали е тъмно или светло, дали е просторно. Ако е мръсно, разхвърляно или мирише на лошо /цигари, животно, непроветрено/, веднага ми прави впечатление. И обратното, подреденото, чистото и уютното веднага също ми се набиват на очи. Обичам когато има големи тераси с хубави гледки. Обичам мебелите да са избрани с вкус. Обичам паркет и всякакви носещи топлина вещи. Обичам на стените да има красиви картини, обичам цветя и растения. Ей такива неща...

П.П. Обожавам домове, в които има много книги!

# 108

мразя гости и въобще хора да ми влизат у дома и после да коментират дрехите по закачалки в антрето и разхвърляните обувки.
У дома идват само приятелите на детето, тях поне други неща ги вълнуват.

Слава богу, вече мислех, че на мен нещо ми има  Laughing. Направо ненавиждам някой да ми нахлува в личното пространство, да ми наднича из стаите, да ми души къщата, да ползва тоалетната , сяда на мебелите Stop.
В Холандия къщите са без пердета/е, слава богу, започват да се очовечават и там, де Laughing/, та ми е безкрайно неприятно да погледна навън и да виждам през две къщи, брррррррр.

# 109
  • София
Аз напоследък си пръскам едни камъчета с парфюм - мирише по 3-4 дни.

Интересна идея, а камъчетата някакви специални ли са  newsm78

Аз съм повредена от малка, родителите ми много често канеха гости, а ние ходехме всяка седмица, та съм свикнала и си го ''търся''. Харесвам шума, суетнята, разговорите до среднощ. Но нищо официално - или поръчваме храна отвън, или мъжа ми хвърля пържоли на скарата, плюс салати. Приятелите ни са непретенциозни, често пъти идват само за по бира, да се видим  Wink

# 110
  • София - Рим и обратно
Laughing Точно.
На мен обаче ми е интересно да душа чуждите Mr. Green.

Аз напоследък си пръскам едни камъчета с парфюм - мирише по 3-4 дни.

Интересна идея, а камъчетата някакви специални ли са  newsm78

Виждала съм в Body Shop едно време много хубави дървени топчета за гардероб с разкошен аромат. Сега гледам, че има подобни и в Джъмбо, но не съм ги пробвала. Вероятно като изветреят, може да си ги пръскаш с парфюм.

# 111
Обичам да ми идват близки хора у нас, да си правят кафе, да си отварят шкафчета или да си избират неща от хладилника, ако са гладни. Имам приятелки, които са ми като семейство. Дори могат да дойдат спонтанно; тоест да звъннат, че идват, което за Австрия е уау, голям знак за близост.

Други хора като че ли не идват.. А! Майки с деца от детската градина или детегледачките им, но са съвсем нормални хора с нормални домове, та няма какво толкова да мисля кое как ще приемат. То и без това се събираме покрай децата, а не, за да ставаме най-добри приятели.

В Холандия къщите са без пердета/е, слава богу, започват да се очовечават и там, де Laughing/, та ми е безкрайно неприятно да погледна навън и да виждам през две къщи, брррррррр.
Joy

# 112
L'Agent , симпатичен дом си имаш.На мен ми харесва.
вкъщи навсякъде е паркет и ламинат и няма килими, защото с мъжа ми не ги харесваме.
Присъединявам се  Hug
А, не съм сама значи Simple Smile
Имаме един единствен килим, под масата и столовете за хранене и той е от плоските, без никакви власинки. Добре ми е така, да не кажа, че вече трудно ще се върна към уютните пухкави килими и необходимото им обгрижване.

И аз обичам да посрещам гости, по принцип нямам притеснение какво ще си помислят, щото не съм от притеснителните. От половин час се мъча да определя каква е миризмата вкъщи (в момента усещам само парфюма си) и като цяло мисля, че няма такава. В неделя мирише на палачинки.

Изумително как инстиктивно вниманието ни отчита кажи-речи едни и същи неща, а сме толкова разнообразни като личности  Grinning

# 113
От половин час се мъча да определя каква е миризмата вкъщи (в момента усещам само парфюма си) и като цяло мисля, че няма такава.

Разбира се, че има. Комбинация от миризмата на хората, които живеят в този дом. Не я улавяш, защото си свикнала с нея и защото е и твоя собствена. Можеш да я "хванеш" само ако отсъстваш известно време, примерно месец. Тогава още като отвориш вратата и те лъхва. Никой не си улавя семейната миризма по принцип.

# 114
Ако е много разхвърляно, с много обувки, дрехи по закачалки и хаос-веднага прави впечатление.
Обичам кокетни стаиччки-пъстри, с книги, снимки, уютни. Тип съвременно обзавежданев бяло,черно, изчистено и като болница-не ми харесва. Съвременните неща и обзавеждания в голяма степен не ми допадат-обичам по-ретро обстановка.
Не би ми създало уют нещо сиво, черно, бяло тъмно, просторно с минимално мебели и неща.
Обичам камини, книги, цветя, гоблени, снимки,цветни нещица.
Един ден бих искала да имам такъм собствен дом.

# 115
Offline, сигурно си прав, звучи разумно.  Peace

# 116
  • София
Кафе, благодаря, ще потърся. Аз трудно харесвам миризми, та към такива ''готови'' аромати съм леко скептична. Но като идея е добро - да го напръскам с нещо мое  Simple Smile

Изненадана съм колко хора харесват гоблени  Rolling Eyes Ужасен кич са ми.

# 117
Впечатлявам се от случайните предмети и предметите на кича. Понякога ме умиляват и ми създават сантименталност и уют, а понякога ми оставят отпечатък за това с какви грозотии е избрал да съжителства този човек (примерно "лава лампа" Mr. Green в иначе приятен дом).

# 118
Таис,
Скрит текст:
за напръскване с нещо мое ползвам едно камъче, което получих към закупуването на Terre d'Hermes
 (снимка от нета:http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l250/m/mQ7lt5-Jhpxj0-LG4OTTN_A.jpg)

Аз иначе много  Blush харесвам гоблени/бродерии с копринена лента, нещо в този стил:
http://www.dicraft.co.za/blog/so-lovely/
https://silk-garden.com/photos/raboty-klientov-magazina/kseniya-belykh-ukraina_1/
http://www.dicraft.co.za/blog/a-favour/

# 119
  • София - Рим и обратно

Изненадана съм колко хора харесват гоблени  Rolling Eyes Ужасен кич са ми.
И на мен.

Аз имам любима миризма - на изпрани дрехи. Буквално се дрогирам Crazy. Обичам да усещам мирис на изпрани и изгладени дрехи в стаите. Много ми харесва и като го усетя в чужда къща Embarassed. Аз трудно го постигам, защото се и готви, често мирише на кафе и палачинки в почивните дни.
Когато миризмата е от ароматизатор, веднага се усеща и е дразнещо - подсъзнателно се създава впечатлението, че се "покрива" друга неприятна миризма.
През зимата паля ароматни пръчици, създават ми уют.

Общи условия

Активация на акаунт