Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 558
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Таис , много пъстро .  bouquet
Точно в такъв дом си те представям ;свеж, цветен ,слънчев и с много книги  Mr. Green

Аз харесвам студеният бяло-сив скандинавски стил ,както и тежките масивни мебели и естествените материали. Стил еклектика  Crazy

# 91
В моето обкръжение  обзавеждането от Икеа е ако даваш жилище под наем. Твърде  сухо, студено, минималистично, тясно, елементарно, ограничено....изчистени , сурови линии, може би функционални, но за мен лишени от живот. Така де, това си е моето виждане Laughing. Аз съм топла, романтична, обичам разкоша на тъкани, материали и пищността на интериора.
newsm10 Даже като ходя на гости у някои германци и се чувствам като по време на комунизма в България - все едно и също.

Разбира се, първото нещо, което ми прави впечатление, е специфичната миризма на всеки дом. Не бих се заглеждала, дали е чисто или подредено - има по-интересни неща, които заслужават внимание, като например картините, снимките и книгите. Често се заплесвам по съдържанието на библиотеките на домакините.

# 92
  • София
Контеса, благодаря, такъв е  Mr. Green  Hug

Като казахте комунизъм и се сетих за нещо, което често присъстваше: китеници по диваните. Изпитвах ужас да не ме карат да сядам на тях, когато бяхме на гости, защото почваше неистово да ме сърби (алергия някаква).

# 93

А най-любимо ми е вечер когато се е смрачило да вървя бавно в щипещия студ и да наблюдавам осветените прозорци, мебелировката  и наредбата вътре .От дете ми е любимо та чак и до днес  Heart Eyes

+ 1000! Peace
Но аз обичам и денем да гледам къщи, апартаменти, тераси! Wink

# 94
  • Варна
И аз обичам да зяпам в чуждите прозорци Simple Smile
Особено в чужбина ми е много интересно.

# 95
  • ГО
И аз обичам да разглеждам вечер чуждите домове.
Онази вечер се разхождахме из новия ни квартал, където са предимно къщи, та на нивото на очите има мнооого за гледане.  Embarassed

Иначе на мен също ми прави впечатление миризмата. Има домове, дето още, като се отвори вратата и те лъхва на гадно. Вкъщи, също има миризма, която аз определям на ремонт, нови мебели и ароматизатор.
Още не съм постигнала мириса, който искам - на уют  Heart Eyes
Не обичам да ми предложат носени и миризливи чехли, както и не обичам да седя боса.
Няма угодия.  Crazy
Книги нямам на показ. Имах една роднина, която цялата й къща беше в библиотеки. Навсякъде, по 2 реда на рафт. Много книги! Направо подтикващо.

# 96
Така, много ми харесва показаната стая! Уютна е. Аз съм по пастелните цветове, малко по неутрални.
Този път избрахме - кафе, капучино, беж за хол и трапезария. Имам само едно пано в марсала цвят.
Кухнята е бяла със зелено. А детската има оранжеви акценти иначе основата пак е беж и капучино.
Нещо нямах смелост да се развихря в цвят, мился си, че бързо ще ми омръзне.
В познатите ми къщи, също мога да се ориентирам само по мирис, всяка си носи неин аромат.

# 97
  • София
На пръв поглед - миризмата и чистотата.

У нас книгите са ми скрити. Буча вече 5 години за висящи полици, но нямам успех.
Също така е скандинавски стил, ама на мен си ми харесва. И на всеки, който влезе у нас, също.
Антрето ни е малко и още не сме го оправили съвсем.
Абе - заповядайте:http://dilianavk.snimka.bg/properties/my-home.518960.35856290

# 98
  • София/Севлиево
L'Agent , симпатичен дом си имаш.На мен ми харесва.
Сетих се , че някъде четох или гледах, че червената кухня не е за предпочитане, също червени съдове,чинии и т.н., защото много отваряли апетита.Ако искаш да отслабнеш най-добре било да се храниш в сини съдове, защото синьото действало точно обратно на червеното.Моята кухня преди беше бяла, но това лято си я боядисах  жълта и ми харесва много повече, а и по добре изглеждат кафявите ми шкафове и диван.
За терлици и чехли-когато някой идва на гости с преспиване винаги предупреждавам да си носи, иначе може с обувките ако е за малко и после минавам с мокрия парцал и готово-вкъщи навсякъде е паркет и ламинат и няма килими, защото с мъжа ми не ги харесваме.

# 99
В тази тема често се споменават ароматизаторите
Затова да вметна набързо, че съдържат канцерогенни вещества
Ако някой иска да ароматизира дома си, най-добре е да използва натурални ароматни масла

# 100
  • София
И аз забелязвам миризмата първо. Не държа да ми мириш3 на рози, лавандула и портокалови кори, но се усеща ако мирише на задушно или животни.
Никога не съм гледала куче, макар че много ги обичам...едно от нещата, които ме спирда си гледам вкъщи е миризмата. Не съм забелязала да зависи от къпането, сигурно е по-скоро до порода и отделен организъм, но си мирише.
Гледам цветовете и разни украси ако има.Покрай това забелязвам прах на рафтовете.
Въздържам се много да се разхождам, да разглеждам...неудобно ми е и си седя на мястото, пък ако ме разведат-ок.

И аз обичам богати цветове, по-ретро стил, килими и дърво.Но мъжът ми харесва по-офисно обзавеждане.Даже не тошкова скандинавски, защото там има дърво, свежи цветове...В нашия нов дом се опитваме да намерим някакво компромисно решение.
Много исках бяла кухня с декоративни вратички и дървен плот...или пък тюркоазена, в крайна сметка е с по-модерни линии, долу орех, горе бяла.
Надделях за тюркоазена спалня с големи цветя на едната стена.Но пак е по-модерен стил, не точно това, което харесвам.
Много ми прави впечатление, ако има раздвижени цветове и разни интересни идеи, красиви картини/гоблени.
Диваните са ми любими и дори неволно, веднага преценявам този в "непознатото" жилище.

# 101
  • София
Аз напоследък си пръскам едни камъчета с парфюм - мирише по 3-4 дни.

# 102
Като заговорихте за Икеа, за другите мебели не знам, обаче Pax-овете им са много практични. Имаме две стени 3,60 х 3м от шест години и не са мръднали. Избрахме врати Birkenland, за да не е много стерилно (снимката е случайна от нета) Simple Smile

Скрит текст:
Нямам приятели в Австрия, които да си обзавеждат оттам, хората май си ходят предимно в Leiner- като се набляга на това, че е местен производител, а и имат магазин в централен квартал. Май и това играе роля.

# 103
  • София - Рим и обратно
Егати, чета питането и точно това ми изникна с абсолютна яснота - мирисът! От прекрачването на прага на чужд дом, изобщо непознато помещение, това е първото, което ми харесва или не ми харесва. Айде кажете после, че не сме (съм) бозайници Grinning.
Ароматизатори понасям само в тоалетната.

# 104
най-неприятни са ми домове с домашни любимци и всичко да е в косми. Имам една такава приятелка - голяма чистофайница, ама като отидох у тях косми.
Аз не съм чистофайница, мразя гости и въобще хора да ми влизат у дома и после да коментират дрехите по закачалки в антрето и разхвърляните обувки.
У дома идват само приятелите на детето, тях поне други неща ги вълнуват.

Общи условия

Активация на акаунт