Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 140
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
Това съобщавате ли им го предварително и има ли отказали офертата?

# 421
У дома идват свекърва ми, бест фред ъф май мен, съучениците на голямото ми дете и три приятелки- те се събуват. На инкасаторите предлагам калцуни.

# 422
  • София
Ако ме помолиш до си събуя обувките, най-учтиво се завъртам на токчето и тръгвам в обратната посока.
Доколкото следя темата, ще те пуснат в много малко домове. Обута, имам предвид.

# 423
Навсякъде се събуват в антрето, не съм виждала от детството си обувки по площадките, а и сигурно някой ще ги свие.  hahaha
Не от детството чак, но от моята по-късна младост помня дом, пред който се събувах почти на прага, но не и вътре и обувките ми се поставяха на мястото за обувки. Такъв беше редът за всички обитатели на дома.
У нас не ми е приятно да се влиза с обувки. Не се чувствам удобно и в други домове, когато ми кажат "не се притеснявай, влизай с обувките". Ми притеснявам се. Изключвам партите или дом, в който се прави ремонт примерно. Говоря за обикновени неангажиращи посещения.
И, да, колкото и да са чисти улиците и видимо да няма прах, пак се намират буклуци.

# 424
  • Австрия
Това съобщавате ли им го предварително и има ли отказали офертата?

Че трябв ада се събуват ли? Роднини и приятели си знаят... не съм се замисляла кога и как им е било съобщено  Mr. Green Досега съм помолвала единствено работници и то не всички. Някои са се събували автоматично още с отварянето на вратата.

# 425
Имала съм случаи, когато ще сме в кухнята, където е гранитогрес да предложа да не се събуват.....е никой не е пожелал да се намъкне с обувки...знаят дома, знаят мен и явно не им е удобно да влязат с обувки...

# 426
Ако настилката в дома е само теракот, гранитогрес, ламинат, паркет, мозайка, ако щете и балатум, но просто нещо, което се почиства лесно, съгласна съм да се влиза с обувки. Но ако е килим или мокет чувствате ли се удобно да стъпвате с обувки?

# 427
Ако настилката в дома е само теракот, гранитогрес, ламинат, паркет, мозайка, ако щете и балатум, но просто нещо, което се почиства лесно, съгласна съм да се влиза с обувки. Но ако е килим или мокет чувствате ли се удобно да стъпвате с обувки?
Аз вече казах, НЕ СЕ ЧУВСТВАМ удобно, защото знам какво чистене коства това...

# 428
  • София
В дрешника в антерето имам кош с чехли за гости - богат избор на цветове, номера и модели. Повечето от тях са още с етикетите. (Прериодично подновявам набора, не чакам да се захабят и да имат нужда от пране - хвърлям и заменям с нови). До сега никой не е реагирал отрицателно, че го събувам.  Peace

Аз също се събувам на гости, че и на децата си нося пантофи.

# 429
Ааа ако съм в близки приятели и аз си нося пантофи....

# 430
изключително мразя да се събувам пред вратата, особено зимата, навлечена с яке, омотана с шал, нахлупена шапка, чанти в ръцете... Не го причинявам и на гостите си. Събуваме се в антрето, дори когато синът ми беше бебе. Един моп след гостите в коридора, все пак не е голяма площ, отнема 2 секунди.

За чехлите - абе аз ли нещо съм сдухана, че си искам чехли като отида на гости  newsm78 Нито ме е гнус, нито ми е неприятно. Напротив, вечно ми е студено на краката, мразя да ходя боса и по чорапи и се възмущавам ако не ми дадат чехли като съм гост някъде. Съответно и аз предлагам на моите гости. Ако ме е гнус от чехлите на приятелите ми, незнам как бих отишла на плаж или басейн тогава или как ще меря обувки в магазин Rolling Eyes

# 431
 Не карам никой да се събува, а и не съм забелязала някой да е изявил желание.

# 432
На всякаква настилка не ми е удобно . И ценя много труда на всеки .
Очаквам същото поне у дома си и не посвенявам да помоля да се събуят .Но рядко някой реално е опитвал да влезе  с обувки.

У нас влизат доста хора ,но пантофи не понасям и не предлагам и не очаквам да ми предлагат .

# 433
Контеса, въпросът ми беше по-скоро към тези, за които е абсурд да се събуят на гости. Чувстват ли се удобно да стъпват с обувки по килимите? И друг въпрос възниква - какво крият под обувките?

# 434
Златни чорапи за хиляди ойро или миризливи крака. Какво друго да крият? Сигурно и с обувки спят.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт