Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 146
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
На мен ми стана странно как така карате хората да се събуят пред входната врата  newsm78
Значи стигам аз до прага на заветното жилище, звъня, отварят ми и аз трябва да се събуя преди да вляза в светата обител...

Ооо да
Много често такива свети места се чистят веднъж на две седмици, защото нали отвън мръсно не се вкарва
А като си тръгваш, чорапите/стъпалата ти са почернели и с набити буклуци

Joy

Леле, така ли става?  Joy

# 406
Ми ... лични наблюдения
Оказва се навсякъде едно и също, много пазене за да се спести едно 10 мин с прахосм.

# 407
Навсякъде, където ме карат да НЕ се събувам е точно за това, защото се притесняват, че ще вървя по трохи и ще си тръгна с мръсни чорапи... hahaha

# 408
Ами аз си имам хубави прахосмукачки + робот и нямам притеснения от това естество. Не ми се е случвато това, та за това питам.  Joy

# 409
Оса, нали не смяташ ,че обобщаването е валидно за всеки дом ?

На мен влизането с обувки не ми е приятно и не говори добре за хигиената на дома ,също както и застоялата миризма и мръсни и претрупани  повърхности.

# 410
2 Bad, шашна ме . Явно обичаш много тази приятелка  Embarassed

Аз например харесвам хора ,които уважават труда на другия и няма да ми допадне някой да ми съсипва пода с мокри обувки с кал и сняг .

Ами как да ти кажа - наистина нямам проблем да мина с мопа, когато седне. Просто ми е по-важна от тази дреболия. Подът ми не може да се съсипе от това, на мен не ми пречи пред нея да забърша и така. Тя си има спецификите и съм ги приела.

Между другото - само тя прави така у нас, но последния път се събу  Shocked  Joy

Ти минаваш с мопа, докато тя седи ли?
"Мила, вдигни си краката за момент, че съм по чорапи и ще наджапам " Crazy

# 411
Контеса, съгласна съм! Но не карам всеки да се събува против волята си.  Peace

2 Bad, шашна ме . Явно обичаш много тази приятелка  Embarassed

Аз например харесвам хора ,които уважават труда на другия и няма да ми допадне някой да ми съсипва пода с мокри обувки с кал и сняг .

Ами как да ти кажа - наистина нямам проблем да мина с мопа, когато седне. Просто ми е по-важна от тази дреболия. Подът ми не може да се съсипе от това, на мен не ми пречи пред нея да забърша и така. Тя си има спецификите и съм ги приела.

Между другото - само тя прави така у нас, но последния път се събу  Shocked  Joy

Ти минаваш с мопа, докато тя седи ли?

"Мила, вдигни си краката за момент, че съм по чорапи и ще наджапам " Crazy

Да! Иначе щеше да ми се скапе паркета от локвичките.

# 412
Оса, нали не смяташ ,че обобщаването е валидно за всеки дом ?

На мен влизането с обувки не ми е приятно и не говори добре за хигиената на дома ,също както и застоялата миризма и мръсни и претрупани  повърхности.

Под "влизане с обувки" имам предвид да мина прага и отвътре на вратата да се събуя
А не на метЪр от входната врата, защото мадам си мрази прахосм. и избягва чести срещи с нея

# 413
У нас се събуват във вътрешния коридор, не пред вратата...там е гранитогрес и после мога да обера с прахосмукачка и моп, но от килима мокра кал не излиза само с прахосмукачка....трябва си пране...

# 414
Е ти пък сега ..подробности. Естествено ,че ще се събуеш след като си влезнала ,а не на входната врата отвън и да притичваш по чорапи през прага .

Ние затова пред входната врата избихме паркета и сложихме 6 големи плочки и от онези постелки с гума отдолу за обиране на сняг , кал и прах .

Много лесно се поддържа и хората се събуват вътре на топло, даже имаме и мека мебел за сядане и кошница за чадъри .

# 415
Навсякъде се събуват в антрето, не съм виждала от детството си обувки по площадките, а и сигурно някой ще ги свие.  hahaha

# 416
  • Австрия
На мен ми стана странно как така карате хората да се събуят пред входната врата  newsm78
Значи стигам аз до прага на заветното жилище, звъня, отварят ми и аз трябва да се събуя преди да вляза в светата обител...

Ооо да
Много често такива свети места се чистят веднъж на две седмици, защото нали отвън мръсно не се вкарва
А като си тръгваш, чорапите/стъпалата ти са почернели и с набити буклуци

Ами, ей така: най-учтиво моля да се събуят обувките. Пред входната врата е също много чисто. Има.. как се казва? - мокет.. А обувки досега (за десет години) не са ни откраднали. Откакто се роди малкият всеки ден минавам с прахосмукачка и моп (е, понякога и по 2-3 пъти  Blush) Все още се валя и играе по пода, килими нямаме. Антрето ни е изключително малко, на 2 метра от него са спалните, няма начин да ми се намъкне някой вътре с обувки. Домът ми си е моята 'света обител' и това е. Но пък и досега мърлячи на са ми идвали на гости.. като се замисля  Thinking

# 417
Ако ме помолиш до си събуя обувките, най-учтиво се завъртам на токчето и тръгвам в обратната посока.

# 418
У дома хората влизат или боси, или с калцуни. Ако изобщо някой влезе у дома.

# 419
  • Австрия
Ако ме помолиш до си събуя обувките, най-учтиво се завъртам на токчето и тръгвам в обратната посока.

Ами, прав ти път  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт