Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 161
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Никак не ми е приятно гостите да ходят с обувки у дома, все пак аз не съм с прислужницата от сериалите и не мога да пера след всяко гости килима, той не съхне за един ден и не струва един лев да го изпереш!
За Нова година правим парти у дома, аз съм официална и с високи обувки...ако гостите си носят от вкъщи елегантни обувки ще ги пусна, но не и с калните ботуши, с които са дошли....

# 391
Ако просто отивам при приятелка на кафе, събувам се и шляпкам боса/чорапки. Същото и при реципрочната ситуация. Не слагам чужди домашни пантофи и не предлагам такива.

Но при повече хора за мен е немислимо, но и като цяло големи събирания вкъщи не правя - има заведения. Нямам два дни на разположение, за да отделя за подготовка и чистене след това - не ми обяснявайте, че 4-5 човека на вечеря и после няма нужда от прахосмукачка и почистване на баните.

А, и не смятам, че съседите са длъжни да търпят събирания - дори без силна музика, хората вдигат шум.

# 392
  • София
Никак не ми е приятно гостите да ходят с обувки у дома, все пак аз не съм с прислужницата от сериалите и не мога да пера след всяко гости килима, той не съхне за един ден и не струва един лев да го изпереш!
За Нова година правим парти у дома, аз съм официална и с високи обувки...ако гостите си носят от вкъщи елегантни обувки ще ги пусна, но не и с калните ботуши, с които са дошли....

А ако са с кални елегантни обувки, ще ги пуснеш ли  Thinking

# 393

А ако са с кални елегантни обувки, ще ги пуснеш ли  Thinking
Естествено, че няма hahaha...освен това през зимата не могат да дойдат по обувки, да не говорим пък за елегантни....други партита освен на НГ не правя....другото е просто гости...и пак не пускам с обувки Joy
Като цяло не каним гости, празнуваме поводите на заведение, но на НГ дори и скъпите са претъпкани и неприятни, та след десет годишен опит се оринудихме да правим празника у дома Wink

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 21:27 от mimi.7299

# 394
Ох ,с  тези обувки .

Много се дразнех в Англия когато тръгваха да влизат все с обувки .Не ,че им бяха мръсни обувките ,но след дъжд или въобще тази идея да се влезе с обувки в дом ми е неприятна .Пък нека съм ориенталец ..

В Канада всеки се събува преди да влезе у дома на някого и си вървят по чорапи .

Домашни чехли не предлагам на никого ,а и имам два чифта за красота , които не слагам ,защото аз съм боса почти винаги . У нас се ходи бос Simple Smile

Но ако ми залепват чорапите по пода ще забележа .Случи ми се на оглед на една къща за продан и бях потресена .
Не че казах нещо на брокера тогава ,но определено ме беше гнус .Чак мъжа ми забеляза колко е мръсно а той не е по забелязването на тези неща .

# 395
На мен ми стана странно как така карате хората да се събуят пред входната врата  newsm78
Значи стигам аз до прага на заветното жилище, звъня, отварят ми и аз трябва да се събуя преди да вляза в светата обител...

# 396
Първото впечатление, което ми създава нечий дом, е именно миризмата. Тя може да е много приятна, както и абсолютно непоносима. И тук не говоря за мърсотия и застоялост, а просто за разлика във възприятията.

От там нататък, прави ми впечатление обзавеждането и по-специално дребни детайли и хитринки, които биха ми харесали за моя дом.

За обувките - у нас нямам килими и честно казано ми е все тая кой как ще влезе - оставям на моите гости сами да преценят дали искат да се събуят или не. Ако не - после чистя. Ако да - пак чистя така или иначе. Най-добрата ми приятелка ми дойде зимата в най-големия сняг, с ботуши с грайфери, и каза, че не иска да се събува. Падаха парчета сняг и кал из целия ми хол ама какво - избърсах с мопа и толкова.  Joy Щом смята, че така й е по-добре, аз нямам проблем.  Peace

# 397
2 Bad, шашна ме . Явно обичаш много тази приятелка  Embarassed

Аз например харесвам хора ,които уважават труда на другия и няма да ми допадне някой да ми съсипва пода с мокри обувки с кал и сняг .

# 398
Входната врата тук се използва изключително рядко.  Mr. Green Влиза се през гража, който е залепен за къщата и свързан с нея с врата. До нея удобно съм сложила етажерка за обувки.  Mr. Green Събувам се първа ( посрещам ги навън) и на тях им става неудобно да влезнат с обувки.... Mr. Green

# 399
2 Bad, шашна ме . Явно обичаш много тази приятелка  Embarassed

Аз например харесвам хора ,които уважават труда на другия и няма да ми допадне някой да ми съсипва пода с мокри обувки с кал и сняг .

Ами как да ти кажа - наистина нямам проблем да мина с мопа, когато седне. Просто ми е по-важна от тази дреболия. Подът ми не може да се съсипе от това, на мен не ми пречи пред нея да забърша и така. Тя си има спецификите и съм ги приела.

Между другото - само тя прави така у нас, но последния път се събу  Shocked  Joy

# 400
Направо ще умра от притеснение ако се ръсят парчета кал и мокър сняг от мен по пода на нечия къща, и особено ако това се случва върху красив пухкав килим Shocked
Няма как след като харесвам килими да ги вдигам от пода за всяко гости...

# 401
Направо ще умра от притеснение ако се ръсят парчета кал и мокър сняг от мен по пода на нечия къща, и особено ако това се случва върху красив пухкав килим Shocked

Да, и аз!  Joy Но, както казах, нямам килим.  Peace

Аз, когато съм на гости, се съобразявам с домакините и с евентуални други гости - ако всички са събути, събувам се и аз. Искам си чехли, навличам ги и толкова. Каквито са - такива. После се пера и къпя у нас и така! Но аз не съм чистофайница, не съм гнуслива и не ми пука особено!  Joy

# 402
Аз имам в цялата къща един килим от говежда кожа ,но паркета ми е по-скъп от 10 килима и не бих искала да се съсипе и да бърша пред гостите ,а ако чакам да си тръгнат....

Не ми е комфортно да влезна отвън в дом и да си стоя с обувки . Това ще ми направи грозно впечатление също  Shocked

# 403
Прекрачвайки входната врата на жилище,  което посещавате за първи път,  кои са нещата,  които волно или неволно привличат погледа ви?  Има ли нещо в дома,  на което винаги обръщате внимание?  Има ли сред спомените ви незабравими - във всякакъв аспект -  първи срещи с нечие жилище? 

От съвсем пръв поглед като че ли не мога да придобия впечатления от ничий дом. Трябва да видя детайлите. По принцип трудно се впечатлявам от нечия къща, но миризмата разбира се може да ме отблъсне веднага. Не е решаващо де. Това че мирише на хубаво не значи непременно, че ми харесва.

Включвам се на 20 и ента страница, кой знае какво съм прескочила давайки компетентно мнение.

# 404
На мен ми стана странно как така карате хората да се събуят пред входната врата  newsm78
Значи стигам аз до прага на заветното жилище, звъня, отварят ми и аз трябва да се събуя преди да вляза в светата обител...

Ооо да
Много често такива свети места се чистят веднъж на две седмици, защото нали отвън мръсно не се вкарва
А като си тръгваш, чорапите/стъпалата ти са почернели и с набити буклуци

Общи условия

Активация на акаунт