Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 516
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
Събуват се у нас и получават хавлиени чехли от онези по хотелите, който иска с обувки - калцуни. Никой досега не е отказал да идва у нас заради това.
Ако организирам един път месечно приеми в салона, разбира се, че няма да се събуват,  но ние много често вечеряме с приятели, дали у нас, дали у тях, дали навън, включително и през седмицата, за по 2-3 часа се виждаме, да пускам прахосмукачка и парцал вечер, след като си тръгнат, как пък не.

# 376
  • Австрия
Aми... мнооого са чисти улиците: следи от кучешки и птичи акита, плюнки разни, прах и какво ли всъщност не. Това, че подметките на обувките не са видимо замърсени, не означава, че не са покрити с мръсотия и разни бактерии. Как ли пък не ще вляза в жилище с обувки  Naughty Дори и да е кочина, ще се събуя. Входната ни врата е до стълбите за горния етаж, та антрето ни се явява пресечената точка на двата етажа (кухня и всекидневна - горен, спални - долен) и няма начин някой да ми влезе с обувки, пък камо ли да се разходи с тях! Вкъщи всеки се събува пред прага на входната врата и му се предлагат чехли еднодневки (които или впоследствие се изхвърлят, или веднага изпират). Дори когато сме имали работници вкъщи или са се събували, или са си носели калцуни.

# 377
  • България-Швейцария
Относно събуването, не знам колко е ориенталско...
О, боже, изобщо нямах предвид събуването, а инфраструктурата тук - улици, тротоари, прилежащи пространства и поддръжката им, че и линкове дадох.
Много по-близо сме до Истанбул, отколкото до Женева.

# 378
  • София
Трагедия сме! В Младост с ремонтите се побърках от пясък. Обаче уж приключиха и пак си нося камъчета и кал и пясък.

# 379
  • България-Швейцария
Ми как няма да носиш, като не се мие?
То всъщност на такъв тротоар и да се измие, все тая...
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/1 … 22182583723_o.jpg

# 380
За събуването - много зависи.

Ако е парти  - в никакъв случай! И домакинята е облечена добре и с обувки.

Ако, обаче, си отишъл да видиш бебе, или е среща да си поиграят децата, или близка приятелка минаваща за кафе - да, има събуване.

С бебе, на мен ми идваше и изпрани на 90 градуса тениски да раздавам на гушкащите, но се въздържах Simple Smile

# 381
  • София
Ми как няма да носиш, като не се мие?
То всъщност на такъв тротоар и да се измие, все тая...
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/1 … 22182583723_o.jpg

Grinning Днес бях там, близо до едната ми школа е.
Между другото, не знам как хората ходят на токове в центъра. Аз хем на дебели и пак щях да се претрепя на няколко пъти.

Да не е спам - у нас се влиза с обувки доста често. То някак е така, че от вратата си направо в хола. И аз чистя и мия, какво да правя.

# 382
  • постоянно
Когато ходя у близки хора, приятели винаги се събувам . Така ми е по-удобно.

Ако отивам у непознати - се събувам ако  видя че и другите са се . Ако не са се събули, то и аз оставам обута.

Mr. Green

# 383

А най-любимо ми е вечер когато се е смрачило да вървя бавно в щипещия студ и да наблюдавам осветените прозорци, мебелировката  и наредбата вътре .От дете ми е любимо та чак и до днес  Heart Eyes

+ 1000! Peace
Но аз обичам и денем да гледам къщи, апартаменти, тераси! Wink
Оооо и аз умирам да гледам хорски къщи .Понякога ми иде да вляза във въпросните жилища .
Клюкарка съм си.
Обичам светли и уютни домове.Да се усеща в този дом живот .
Стерилни къща мразя , липсата на какъвто и да е живец вътре не ми допада.
Харесват ми детайлите на домакините които правят от едно жилище дом.
Харесват ми и миризмите на дом.Трудно ми е да го обясня това.Но всяка къща си има своя специфична миризма.
Единствено мразя миризмите на мръсно , застояло ..както и мърлявите къщи като цяло.Също и такива с много натурии които не се раздигат с години . Sick

# 384
Аз също обичам да гледам през прозорците какво има в един дом, но най - обичам по коледно - новогодишните празници да глезам външните украси на домовете. Става ми едно такова топло, уютно и се размечтавам. Blush Heart Eyes

# 385
  • София
Какво е ''натурии'', Маркрит?

# 386
всякакви вещи и боклучки струпани къде ли не из къщата, които стоят неопределно дълго време на неподходящо място и без да има полза от тях, често са и добре прашасали
термин, който май се появи покрай чиклитите

# 387
  • София
Бубанка, благодаря. Това е, нали:
http://rbe.chitanka.info/?q=%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%A3%D0%A0%D0%98%D0%98

За първи път чувам, признавам си. Научих нова дума  bowuu

# 388
Натурии са разни вехтории, които обикновено възрастните хора от жал не изхвърлят. Crazy

# 389
Натуриите са много натурени вещи из дома .
И аз не обичам много натурии, джиджавки, показани /изложени  knick knacks . Peace

Общи условия

Активация на акаунт